Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

problem z komputerem(chyba dysk)

kytorf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem chyba z dyskiem twardym (firmy i modelu nie mam w tej chwili jak sprawdzić). Problem polega na tym, że po starcie systemu przez jakieś 2-3 minuty wszystko jest ok, a po tym czasie kompa strasznie zamula i nie można niczego otworzyć ani uruchomić. Początkowo myślałem ,że to może jakiś wirus ale przy próbie skanowania zauważyłem, że prędkość skanowania jest prawie żadna (mniej niż 1MB/s). Stąd moje podejrzenie pada na dysk próbowałem go przeskanować HD Tune'm ale po przebadaniu 3 sektorów program wiesza się.

I tu pojawia się moje pytanie: czy ten dysk ma już dość, czy to może tylko chwilowa niemoc (może ze względu na temp. choć sam w to wątpię)

dysk ma już około 6-7 lat. A może to w ogóle nie wina dysku tylko czegoś innego (do tej pory sprawdziłem tylko ramy memtestem)

Opublikowano

Sciagnij sobie cos takiego jak hirens boot cd i wrzuc to na bootowalnego pendrive albo plytke. Potem w tym beda narzedziado testowania dysku. Najpierw sprobuj uruchomic to co bedzie w dosie, jak to nie ruszy sprobuj uruchomic linuxa/windowsa z hbcd i sprawdzic czy na nim jakis program do testowania dysku ruszy.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...