Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[INNE] Zalety i wady premium tanka 8 tieru - Löwe

adi8pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym temacie postanowiłem zająć się odpowiedzią na ciagłe pytania: Jakie wady i zalety ma Lowe i czy opłaca się go kupić za 150zł ?

A więc do dzieła! :

Löwe:

Zalety:

- Dobry zasięg widzenia [402m, max w grze 500m]

- Bardzo tania naprawa

- Przy masie ponad 92t, czołg ten nadaje się do skutecznego taranowania

- Ma możliwość obrotu w 1. miejscu

- Dobra manewrowość [Jeżeli mamy kierowce 100% i perk ,,hamowanie sprzęgłem'' ten czołg ma zwrotność niczym LT :D ]

- Prawidłowo ustawiony powoduje dingowanie nawet pestek z BL-9 [min. penetracja 160mm]

- Dość dobre obrazenia

- bardzo prezycyjne działo [polecam stabilizator - wtedy prawie zawsze mamy max celność]

- Wieżyczka, która częściej rykoszetuje niż zostaje penetrowana

- Właśnie tym czołgiem ludzie biją rekordy w ilości zarobionych creditsów [osobiście zarobiłem nim 104 000 bez premium]

Wady:

- Niestety, jest powolny

- Drogie pociski [1025c.]

- Przedni pancerz na dole łatwo przebić i spowodować uszkodzenie napędu lub nawet zapłon!

Niektórzy gracze mówią na niego ,,Slowe'' xD. Nie pisałem o innych tankach, gdyz posiadam tylko Lwa, więc boję się, że coś źle napisze i będzie spam niepotrzebny. Sądze, że podobało wam się. Moja 1. praca na tym forum

Jako dodatki polecam do niego:

Stabilizator

Dosyłacz

Lornetkę

[EDIT] Powodem do bycia happy, mając Lowe, są jeszcze większe zyski wprowadzone w update 7.5 !!!

76561198018588473.png
Opublikowano

Chciałem, ale nie znam ich słabych i mocnych stron, wiem tylko ,że w obydwóch przypadkach walić w kadłub, szczególnie w KV

76561198018588473.png
Opublikowano

Popraw trochę przejrzystość, czyli czcionka itp. Można również popracować nad wstępem, ale to drobiazg.

Może i drogie pociski, ale zawsze zarabiasz po 20k (z naprawą i modułami + z pociskami) więc to nie jest problem. Zarabia tyle, bo w końcu to czołg premium ;)

@oban19

Postaram się dzisiaj napisać o T34 :D

sygnatura111.jpg
Opublikowano

UP@ qrwa, ale 1025 to chyba nia mało, jak coś ci nie pasi usuń przęglądarke internetową i siedź cicho, a nie, siedzisz przed komputerem i chwalisz się, ze dbasz o to forum

76561198018588473.png
Opublikowano

UP@ qrwa, ale 1025 to chyba nia mało, jak coś ci nie pasi usuń przęglądarke internetową i siedź cicho, a nie, siedzisz przed komputerem i chwalisz się, ze dbasz o to forum

Prosiłbym o spokój, jeśli łaska oczywiście ^^

1335991896-U274919.png

|ExModerator World of Tanks|

Opublikowano

Rekord w T34 gościu z premka pobił 206k cred jeśli ktoś chce moge filmik podesłać na PW. Dla mnie T34 lepszy choć go nie miałem ;P Lepsze działo, wieża.

1324978961-U410534.png

Doradca w grze World of Tanks

Opublikowano

@Up

Znam ten filmik, lecz gdy zapytałem się gostka o możliwość jego udostępnienia nie zgodził się :/

What the fuck?

Pociski kosztują 1100, ale to inna sprawa. Powiedziałem tylko, że napisze temat o T34, a tobie co... Czy ja 24/7 siedzę na komputerze...

Polecam zobaczyć jak mój temat jest zrobiony, informacje itp., a twój to 5 minut pracy :angry:

http://www.mpcforum.pl/topic/666964-tut-t34-amerykanski-ulubieniec/

sygnatura111.jpg
Opublikowano

- Dobra manewrowość [Jeżeli mamy kierowce 100% i perk ,,hamowanie sprzęgłem'' ten czołg ma zwrotność niczym LT :D ]

- Prawidłowo ustawiony powoduje dingowanie nawet pestek z BL-9 [min. penetracja 160mm]

Z tym nie mogę się zgodzić:

-Lowe to najmniej zwrotny czołg w grze (może lepszy niż Maus), a ponadto jeśli mu ktoś uszkodzi silnik to może spokojnie ścigać się z T95, a byłby to wyrównany wyścig

-z tym dingowaniem to bardziej szczęście, bo ja osobiście nie miałem większego problemu problemu z przebiciem go grajac M18 z penetracją 128mm (nie mowię o objeżdżaniu). Wystarczy strzelić albo w brzuszek, a jeśli jest ustawiony pod pewnym kątem to w boczek. Wieża odbija tylko to co jest skierowane w zgrubienie przed lufą, troszkę w bok i już wchodzi jak w masło,

- Ma możliwość obrotu w 1. miejscu

WTF, który pojazd gąsiennicowy nie ma? Nawet koparka może się obrócić w 1 miejscu (popraw mnie jeśli miałeś na myśli coś innego)

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

, a ponadto jeśli mu ktoś uszkodzi silnik to może spokojnie ścigać się z T95, a byłby to wyrównany wyścig

Rozwaliło mnie to xD

1324978961-U410534.png

Doradca w grze World of Tanks

Opublikowano

To uszkodź silnik T95 :D

A to by było ciekawe, bo w sumie nie wiadomo kiedy to on ma, a kiedy nie ma uszkodzonego silnika, bo prawie w miejscu stoi ;)

adi8pl może trochę za surowo napisałem, bo poradnik (jak na Twój pierwszy) jest dobry. Może też bym zrobił jakiś np. o M18 i wtedy będzie czas na krytykę moich wypocin ;]

Opublikowano

Jak mu rozwalisz kierowce i silnik, to po naciśnięciu "W" czołg zacznie się cofać :P

Według mnie to on jest odrobinę za wolny.

1335991896-U274919.png

|ExModerator World of Tanks|

Opublikowano

Z tym nie mogę się zgodzić:

-Lowe to najmniej zwrotny czołg w grze (może lepszy niż Maus), a ponadto jeśli mu ktoś uszkodzi silnik to może spokojnie ścigać się z T95, a byłby to wyrównany wyścig

-z tym dingowaniem to bardziej szczęście, bo ja osobiście nie miałem większego problemu problemu z przebiciem go grajac M18 z penetracją 128mm (nie mowię o objeżdżaniu). Wystarczy strzelić albo w brzuszek, a jeśli jest ustawiony pod pewnym kątem to w boczek. Wieża odbija tylko to co jest skierowane w zgrubienie przed lufą, troszkę w bok i już wchodzi jak w masło,

WTF, który pojazd gąsiennicowy nie ma? Nawet koparka może się obrócić w 1 miejscu (popraw mnie jeśli miałeś na myśli coś innego)

Mam koparke i wiem jak się obraca, tylko ty taki pół-głowek nie wie o pojazdach gąsienicowych nic. Lowe dla mnie jest zwrotny, a jeśli nie wierzysz to daj mnie do znajomych i zobaczysz samemu (nick ADI8_PL)

76561198018588473.png
Opublikowano

Mam koparke i wiem jak się obraca, tylko ty taki pół-głowek nie wie o pojazdach gąsienicowych nic. Lowe dla mnie jest zwrotny, a jeśli nie wierzysz to daj mnie do znajomych i zobaczysz samemu (nick ADI8_PL)

Hmm coś tak nagle na mnie wyjechał, czyżbym skomentował celnie? Jeśli piszesz coś takiego to nie dziw się, że ktoś to skomentuje. Widziałeś Ty może w wocie czołg, który nie obraca się w miejscu? Nie wiem skąd sądzisz, że jestem połgłówkiem, który nie wie nic o pojazdach gąsiennicowych no ale trudno... A co do zwrotności po powyższych postach innych użytkowników widać, że NIE jest on zwrotny.

Podsumowując: jak już piszesz o takich zdolnościach, napisz również, że Lowe ma wiżyczkę i działo, które (o dziwo) strzela pociskami, bo to może być podchwytliwe.

Opublikowano

Taka jest zasada gąsiennic, że każdy pojazd wyposażony w nie jest zdolny do pełnego obrotu bez ruszania się w przód i tył. Jeśli jednak wymienione pz IV, i KV-1 tej "zdolności" nie posiadają (sprzedałem, więc nie sprawdzę) to zamiast pisać, że Lowe posiada powinno się pisać pod KV-1, że nie posiada (chociaż w TO nie wierzę; każdy czołg jakim grałem obracał się w miejscu).

btw. po co piszesz co każdy post "qrwa"?

Opublikowano

dobra, jak to mówią: głupszym się ustępuje, więc kończe pisanie na ten temat, bo widzę, że co post zaczynasz mnie wyzywać. W sumie można ten temat zamknąć, bo i tak nic już z niego nie wypłynie...

Opublikowano

adi8pl ma racje niektore czołgi nie obracaja sie w miejscu chodzi o to ze przy np obracaniu sie w prawo jedzie lekko do przodu a niektore czołgi tak jak lowe krecą sie w miejscu bez ruszana sie do przodu tylu czy gdzies indziej.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

No to w takim razie jest to dziwne i sprzeczne z rzeczywistością. Jakoś nie zauważyłem tego grając powyższymi czołgami.

@adi8pl zwracam honor, ale gdybyś to tak wytłumaczył jak Flap_PL, a nie zaczął wyzywał mnie to byłbym bardziej skłonny Ci uwierzyć...

Mimo wszystko takich rzeczy się nie pisze, ponieważ jest to z góry założone, że czołgi się w miejscu obracają, a jeśli któryś nie potrafi to piszemy przy nich, że nie potrafi...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...