Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WoT] T34 - Amerykański Ulubieniec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was, to już mój czwarty poradnik, teraz w nim opiszę T34, amerykański czołg ciężki VIII (8) tieru.

Ten poradnik dedykuję użytkownikowi oban19, który podsunął mi myśl na poradnik, zapraszam do lektury.

usa-t34_hvy.png

Historia

T34.1.30162832.prot.2.jpg

Nie ma co dużo mówić o tym czołgu, ponieważ na świecie powstały tylko 2 sztuki, jedyne co dokładnego o nim wiemy posiadał działo 120mm T53. Nie chcę zmyślać i was kłamać rzeczami, które są nie prawdziwe.

Czołg w grze / Historia czołgu w grze

Historia czołgu w grze

Był to początkowo IX tier, w amerykańskim drzewku technologicznym. Stał się czołgiem premium, a na jego miejsce dumnie wszedł M103. Stało się to w aktualizacji numer v. 0.7.2

Czołg w grze

Jest to czołg VIII tieru, który kosztuje 12 000 złota.

Punkty wytrzymałości: 1500 hp

Masa / Limit udźwigu: 65.14 / 71.85 t

Załoga:

Dowódca

Celowniczy

Kierowca-Mechanik

Radiooperator

Ładowniczy

Ładowniczy

Moc silnika: 810 k.m.

Maksymalna prędkość: 35 km/h

Pancerz kadłuba:

102 - 76 - 51

Pancerz wieży:

279 - 127 - 203

Działo: 120mm T53A1

Amunicja: 34 sztuki

Zasięg widzenia: 360m

Zasięg sygnału: 745m

Dla tych, co chcą wiedzieć więcej zapraszam na tą stronę.

KLIK

Słabe punkty

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Pomarańczowy - Dowódca, Ładowniczy

Czerwony - Silnik, Paliwo, Radio

Zielony - Słabszy pancerz

Biały - Ammo Rack - Amunicja

Niebieski - Kierowca

Zalety i Wady

Zalety:

- Najlepsza penetracja wśród czołgów VIII tieru

- Trudna do przebicia wieża

- Idealny kąt wychylenia lufy ( góra - dół )

- Całkiem dobrze zarabia

Wady:

- Powolny

- Mało zwrotny

- Długie przeładowanie

- Mało celny na długim dystansie

- Długi czas celowania

Jak grać tym czołgiem

Pociski - Przeciwpancerne (PP)

Wyposażenie - Stabilizator, Wentylacja, Dosyłacz dla dział ciężkiego kalibru

Moduły - Zestaw naprawczy, Apteczka, Gaśnica

Tym czołgiem najlepiej ukryć się za górką i wystawić wieżyczkę. Jesteśmy nie do przebicia.

Jeśli jesteśmy skazani na jazdę, nigdy nie róbmy tego sami. Trzymajmy się grupy.

Uniwersalne zastosowanie - Poradnik Wargaming.net

Pojazdy ciężkie:

Nacieraj ostrzeliwując cele i eliminując średnie i lekkie pojazdy wroga.

Osłaniaj swoją artylerię i pozostawaj na tyłach,

żeby zapewnić ewentualne wsparcie dla wycofujących się sojuszników.

Mam nadzieję, iż poradnik się podobał i zapraszam do czytania następnych poradników.

Proszę o zdjęcie 4% :)

sygnatura111.jpg
Opublikowano

Jeszcze nie, zapomniałem tego napisać. A jak zapisywałem ten poradnik w Wordzie dziwne rzeczy mi wychodziły, wolałem go tutaj zostawić. Dokończę go wieczorem. Za wszelkie nieścisłości przepraszam.

sygnatura111.jpg
Opublikowano

Polecam czołg. Jeśli umiesz nim jeździć to nawet 9 tiery się pod tobą uginają bez problemu. Z 10 może być problem, ale nawet z nimi ten czołg może sobie poradzić, trzeba tylko umieć ;)

1335991896-U274919.png

|ExModerator World of Tanks|

Opublikowano

@Topic

Mały błąd. T34 początkowo był IX (9) tierem, a nie VIII. T32 znajduję się na 8 pozycji :D

Edit: Poprawione z XIII na VIII :D

Opublikowano

@Topic

Mały błąd. T34 początkowo był IX (9) tierem, a nie XIII. T32 znajduję się na 8 pozycji :D

Jakim 13 tierem?

636451494245979649038.gif

Opublikowano

@M1chaLL

Dziękuję za informację, już poprawiam, tylko ty też masz błąd, był to VIII tier, nie XIII :D

@Edit

Pamiętajcie, że to nie koniec poradnika, reszta dojdzie dzisiaj, a w nim:

1. Jak nim grać

2. Zalety i Wady

3. Weak spots (słabe punkty)

sygnatura111.jpg
Opublikowano

Jak nim grac? Bo mi nie za bardzo wychodzi to znaczy staram sie nabijam po 2-3 k dmg a i tak przegrywam przez co malo kasy dostaje.

Opublikowano

Bez problemu, a chodzi o zwykłego IS'a czy jakiego ?

Postaram się go zrobić na jutro, a teraz Dobranoc.

P.S

Dziękuję za wszystkie lajki i zapraszam do dawania kolejnych :D

sygnatura111.jpg
Opublikowano

Jak moj brat ocenia jest to czolg raczej do zarabiania wolnego doswiadczenia.

P.S

Spojrzcie na godzinee, ja to dbam o forum :P

sygnatura111.jpg
Opublikowano
Jeśli jesteśmy skazani na jazdę, nigdy nie róbmy tego sami. Trzymajmy się grupy.

Jak każdym czołgiem :)

A tak btw. To nie dawno rozwaliłem tym czołgiem IS-7 (2000 HP)[1 na 1 !], aby zaraz potem dobić jeszcze E-100 (500 hp)[biedaczek we mnie nie trafił :P]

1335991896-U274919.png

|ExModerator World of Tanks|

Opublikowano

Hmm skoro zadać 3000 obrażen i mało zarobić, a ja w lowe wystarczy, ze zadam 1000 to już mam na czysto 20 000 na 100%, a różnica w cenie 500 golda. Coś mi tu nie gra :D

76561198018588473.png
Opublikowano

Ale zawsze coś, z czołgów premium to najwięcej zarabia wolnego doświadczenia, więc jest jakiś plus ;)

@adi8pl

Zobacz ile różni się mój temat, a twój. Na przykład stylistyką.

sygnatura111.jpg
Opublikowano

Niby 20k zarobku na premium VIII to dużo? Dużo to jest dopiero jakieś 50k+ na czysto, a wtedy to trzeba się faktycznie postarać (mówię to o koncie bez premium bo z to lecą za b. dobrą bitwę 80-120k na czysto).

Moja ocena czołgu:

-najlepszy z VIII, ponieważ posiada ogromną penetrację (jak na czołgi premium) i jest to wręcz idealny przykład czołgu wsparcia/ obrońcy. Fakt jeśli ktoś używa go głównie do ataku, trzymania się pierwszej linii, to zarobek drastycznie spadnie. (mój rekord 130k z premium, bo odkąd ludzie znają większość jego weakspotów, jego wieża nie jest już nie do przebicia i o super bitwę trudno ;/)

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

Mój t34 bez premki zawsze przywozi 50k ale ja chce wiecej bo dla mnie to malo. A co do wieży to ludzie walą we właz i od razu 2 ładowniczych pada.

Opublikowano

To w sumie dziwne, bo mi prędzej działo padnie niż zabiją ładowniczego (strasznie rzadko się to dzieje, chyba że arty przy********). Sukces na dobry zarobek - słaba przyjazna drużyna i dobra nasza campa -> nabijamy 4-6 fragów ;), a gdy na dodatek nie ma arty, to wtedy jest zabawa.

Co do włazu możesz po swoim strzale ruszać wieżą na boki i jeździć w przód i tył (jeśli się stoi bokiem za kamieniem osłaniającym podwozie, to uniki wychodzą najlepiej), co troszeczkę utrudni wrogowi strzał ( jeśli jest niedoświadczony to będzie czekał tak długo aż się ten nieszczęsny właz zatrzyma ;)

EDIT: błąd ortograficzny, strasznie razi w oczy ;)

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...