Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[POMOC] Paczka priorytetowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ostatnio na allegro sprzedałem werbel (element perkusji - mały bęben) i w opisie aukcji zaznaczyłem tylko jedną opcję przesyłki "Paczka priorytetowa". I stąd jedno pytanie. Czy jeżeli przedmiot w paczce zostanie uszkodzony to ja za to odpowiadam czy poczta. Nie chce mieć problemów potem przez głupi werbel. Jeszcze raz podkreślam, że była zaznaczona tylko jedna jedyna forma przesyłki "Paczka priorytetowa", kupujący wiedział o tym wcześniej. Oczywiście werbel bardzo dobrze zabezpieczyłem ale jest on z bardzo drogiego drewna, a wiadomo jaka Polska poczta jest. Chodzi o to czy w przypadku uszkodzenia ponoszę jakąś odpowiedzialność? Bardzo proszę aby wypowiadały się osoby, które wiedzą coś na ten temat i wysyłały coś kiedyś w podobny sposób.

Z góry dzięki

Opublikowano

spytaj na poczcie dokładniej będziesz miał

za paczkę którą odbierzesz nie uszkodzoną nigdy nie odpowiada poczta nawet jak w środku uszkodzone rzeczy są

jeśli uszkodzona po prostu odmawiasz przyjęcia

nie można reklamować zawartości paczki jak ją już odbierzesz bo paczka nie należy przecież do poczty tylko już do ciebie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Trzeba było paczkę nadać z informacją że tam jest szkło. Takie paczki nie są rzucane i miałbyś 100% pewności że będzie ok.

Swoją drogą to trudno powiedzieć kto za to będzie odpowiadać. Sądzę że nic nie powinno się stac z przesyłką, przynajmniej do mnie

wszystko przychodzi w jednym kawałku :)

HBV27j.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...