Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Brak dźwięku w grach.

lukaszek__pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio postanowiłem odpalić moją konsole (ps3 320gb) w menu wszystko cacy, pięknie, dźwięk jest. Problem zaczyna się gdy odpalę grę wtedy dźwięk znika. Tak jest we wszystkich grach.Konsole mam podpiętą do monitora.

Opublikowano

trochę to dziwne że po przywróceniu ustawień oraz wgraniu na nowo FW nadal nie ma dźwięku w grach, jakoś nie chce mi się wierzyć że to wina kabla skoro w menu dźwięk jest słyszalny ale jednak zaproponuję abyś sprawdził na innych kablach czy sytuacja jest taka sama

nie wiem jakim kablem podpinasz konsolę pod monitor ale jeśli pod HDMI i masz więcej wejść niż jedno to warto wiedzieć że każde wejście/port może mieć przypisane inne kodeki obrazu i dźwięku( w telewizorach jest tak samo) więc warto też sprawdzić pod innym wejściem/portem, możliwe też że port nie obsługuje kodeków audio z gier, wtedy będziesz musiał podłączyć to wszystko pod chinche i zmienić ustawienia w konsoli

jest też jeszcze trzecia opcja, jeśli podłączyłeś PS3 pod inny telewizor niż poprzednio powinno wystarczyć resetowanie bez żadnych zabaw w menu, wyłącz konsolę następnie przytrzymaj power aż do drugiego "piknięcia" i puść przycisk, po tym zabiegu wszystko się resetuje i automatycznie ustawia

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Zrobiłem tak jak kazałeś ,przytrzymałem przycisk, aż nie piknął drugi raz ale to nie pomogło :(

W monitorze mam tylko jedno wejście HDMi jedno na jack.

Hmmm a może być tak, że gra zbugowała konsole?

Wcześniej miałem jeszcze problem z fifa 10 kiedy mecz się zaczynał to nie mogłem nic robić ale było widać animacje piłkarzy.

Opublikowano

Miałem dokładnie ten sam problem z Prince of Persia. Kupiłem konsole i grę. Uruchamiam wszystko dobrze, po chwili tracę dźwięk. Pobrałem aktualizacje gry i systemu, wszystko zaczęło działać jak należy. Spróbuj pobrać wszystkie dostępne aktualizacje.

Pytanie:

1. Problem ten występuje w jednej grze czy w kilku ?

2. Wcześniej problem występował ? jeżeli nie to kiedy się pojawił

3. Dźwięk znika dopiero po wejściu w świat gry ?

PS: Sprawdź ustawienia monitora.

Kliknij!

Interwencje bramkarskie, kilka zdjęć z mojego życia. Piłka nożna- Goalkeeper! Wejdź polub i poznaj smak prawdziwej piłki!

Opublikowano

@up Pisał że w we wszystkich grach a co do problemu, spróbuj zaktualizować konsolę ponownie, i sprawdź czy kabel od głośników/HDMI nie jest uszkodzony.

Mój Komputer:

Procesor: Intel Core i5-7600k, COOLER: NOCTUA NH-U12S, Płyta Główna: ASUS PRIME Z270-A, Karta Graficzna: MSI NVIDIA GEFORCE GTX 1070 GAMING X, RAM : 2X8GB CORSAIR VENGEANCE 3000MHZ DDR4, ZASILACZ: EVGA SUPERNOVA 650W G3 FULLY MODULAR, OBUDOWA: COOLERMASTER MASTERBOX LITE 5, DYSKI: SSD 120GB, HDD 2TB

Opublikowano

Sam niedawno mialem taki problem wszystko zrobiłem! Musisz samodzielnie ustawic opcje dzwieku ;p.

Przestawilo Ci na kino domowe. Zapewne grasz na tv, ktory nie obsluguje dzwieku siedmio kanalowego.

W ustawieniach recznych odznaczasz wszystko co jest 7.1 i 5.1 zostawiasz tylko 2.1 chyba same i powinno dzialac, akceptujesz restart konsoli i dziala

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...