Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[tut] Zmiana Hasła Do Mysql

Ortega

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jasne a sprawdzales czy da sie wbic do bazy przez login mt2 i haslo mt2!@# ? jak zmieniles tym sposobem haslo na root to napewno sie da , bo root nie jest jedynym kontem majacym dostep do bazy danych.

szczerze to nie oplaca sie zmieniac tego hasla , nalezy zmienic tylko haslo root

#passwd

co do reszty to na zew ip skonfigurowac serwer aby nie mozna bylo sie laczyc z zewnatrz czyli np wlaczyc opcje

skip-networking

w my.cnf z tym ze trzeba te my.cnf odpowiednio skonfigurowac ale poniewaz takie cos jest potrzebne moze 1 % osob bo lepiej postawic root serwer na FreeBSD 7.2 badz 8.0 z wlasnym haslem wiec w sumie taki tut wydaje sie zbedny.

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam taki problem. Po zmianie hasła w Navicat i WinSCP nie moge uruchomic serwa. POMOCY co mam zrobic??

Może ktos wyslac mi te pliki CONFIG spakowane na e-mail: [email protected]

Oraz Hasła przed zmianą w navichacie

W załączniku podaję screen przedstawiający screen z serwa ( cały czas tak się dzieje na okrętkę):

error.bmp

Z góry dziękuję :-)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sorry za takie nobskie pytanie przeszukałem całe forum i gówno! Nie moge znaleść skąd mam wziąść tą całą baze Msql i ten navicat wiem ze navicat to program i mam juz go w wersji angielskiej 8. jakich pliczkow potrzeba? ps zrobilem server przez hamachi i dziabie.

Baza MySql jest wbudowana w serwer.Z ftp ładuje się hasło do mysql a następnie klient wysyła nie zakodowane hasło i porównuje je z każdym nickiem na liście.Gdy znajdzie linię z danym nickiem klient koduje hasło i wysyła je do MySql.Po poprawnym wpuszcza na konto ,a po nie poprawnym pokazuje że błędne hasło.

Wytłumaczyłem wam 1 rzecz w kliencie która używa bazy.

ca1ek.png

userbaraj.png

sygnau.gif

userbar813526.gif

2526571.png

^Kliknij.Najlepsza gra online^

Chiński expbot <<-- klik

Prawdziwy spammer:

sygnap.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...