Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie odtwarzacza muzyki(szybkie!)

PilaHarataPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Pewnie chcieliście kiedyś stworzyć odtwarzacz jednej piosenki przy użyciu note blocków, lecz było to dla was zbyt czasochłonne lub nie macie zbyt dobrego gustu i słuchu(to zdanie nie ma na celu urazić nikogo!)

Zacznijmy od potrzebnych programów:

1. Note Block Studio: Program ten przerobi naszą piosenkę na minecraftowe note blocki i da nam możliwość zapisania jej w formacie .schematics ale o tym później.

http://www.minecraftforum.net/topic/136749-minecraft-note-block-studio-100000-downloads/

2. MCEdit: Program ten pozwoli nam na wklejenie naszego "odtwarzacza" na wybrany świat/save/mape

http://www.minecraftforum.net/topic/13807-mcedit-minecraft-world-editor-now-open-source/

Po pobraniu programów wpierw wypakowujemy je do oddzielnych folderów.

Następnie jako pierwszy otwieramy program NoteBlockStudio i klikamy "Generate Song out of sound file"

Wybieramy piosenkę/muzykę którą chcemy usłyszeć w minecrafcie(musi być ona w formacie .midi)

Kilkamy zakładkę "File" i wybieramy "export as .schematic"

Wybieramy lokalizację w której chcemy to zapisać i zapisujemy.

Kolejnym krokiem będzie urochomienie mc edit'a i wklejenie go na swoją mapę. Potem wchodzimy na zapis idziemy do odtwarzacza i cieszymy się muzyczką.

Proszę o zdjęcie kilku %

Siema i nara

Opublikowano
2. World Edit: Program ten pozwoli nam na wklejenie naszego "odtwarzacza" na wybrany świat/save/mape

Raczej McEdit, a nie World Edit. World Edit to plugin na serwer.

Opublikowano

mi to nie dziala nie chce mi sie zaladowac piosenka boba marleya Stir It Up, zapisałem ją i w .mid i w .midi i error ze tam musi byc cos nie iwiem co

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Ja tam wole ręcznie robić- większa frajda. A poza tym: OCZY MI WYPALIŁO po chua dałeś taki kolor i po chua ja sobie ustawiłem taki kontrast w monitorze??

tak tworzenie tego ręcznie jest o wiele ciekawsze xD

03082059994152820902.jpg

Pomogłem? Jeśli tak daj plusika! Proszę o zdjęcie kilku%!

Opublikowano

Zgadzam się z wami ale jeśli robicie jakąś atrakcje pod serwer to możecie to dać pod kolejką i ludzie będą słuchali muzyczki podczas jazdy ;)

Siema i nara

Opublikowano

Lepiej wejść na YouTube i tam robią inaczej i szybciej oczywiście ale jest + za pomysłowość ;)

258241432985440392180.png

Opublikowano

Raczej McEdit, a nie World Edit. World Edit to plugin na serwer.

Walnij sie w łeb łopatą :)

World Edit to mod do mc powiązany z modem Single Player Commands, a także plugin serwerowy :)

Pozdrawiam Koreczek

1659865797.png
Dlaczego mówimy "japka", zamiast "jabułka"? Przecież zawsze można się pośmiać i zacząć bełkotać "tybułka" "onbułka"...
~Dżejdżejdżołk by Koreczek

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...