Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Karta Dźwiękowa

lackidacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka. Zastanawiam się nad kartą dźwiękową, ponieważ będę zamawiał słuchawki, a integra raczej nie da rady przy małych potworach :)

Zastanawiałem się nad Asus Xonar DX oraz Audiotrak MAYA U5 USB. Nie wiem, czy któraś z nich to rozsądny wybór w granicy do 300zł. Czy odczuję jakąś różnicę pomiędzy w/w wymienionymi kartami, a integrą z 990FX Extreme3?

PS: Zależy mi na tym, żeby karta ogarnęła takie słuchawki jak: Sennheiser HD555, HD518 oraz HD380 Pro.

7m9a.png

Opublikowano

żadnej , na wszystkim będzie działać tak samo

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

w sumie nic , może mniejsze tylko szumy jak jest cicho i dynamika lepsza przez wejścia cyfrowe. to raczej ważne dla audiofila a nie na co dzień w grach

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Ok. Dzięki za pomoc. I jeszcze jedno pytanko: skoro wszystko zagra tak samo, to czy integra z FX'a będzie ograniczać HD380 Pro? Pytam, ponieważ zależy mi na dobrym dźwięku (przyzwyczaiłem się do 518-tek podpiętych pod amplituner [nie PC] i nie chcę mieć dużego przeskoku "jakościowego").

7m9a.png

Opublikowano

a gdzie tu różnica dla słuchawek ? każda karta dźwiękowa przetwarza tylko dźwięk cyfrowo i np dodaje własne efekty jeśli ich użyć , reszta zależy tylko od analogowego wyjścia jakiej jest jakości

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...