Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] dwa laptopy - połączenie przez skrętke

TheOffspring

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam 2 laptopy z win 7 i do tego mam kabelek sieciowy. chce je połączyć ze sobą tak, zeby dało się grać wspólnie na serwie. serwer mam przez hamachi więc nie wiem jak to zrobic, zeby dalo rade (bez dostępu do neta), dlatego prosze o pomoc. Napiszcie mi krok po kroku co robic zeby działalo.

Opublikowano

Wyłączcie zapory. No to tak. Troszkę to skrócę.

Musicie podłączyć oba komputery tzw. "kablem". Następnie wejść w panel sterowania>Połączenie sieciowe>Wejść w protokół internetowy>Adres Ip ustaw 192.168.1.1. Maskę natomiast 255.255.255.0. U brata to samo zrób z tym, że ip ustaw takie 192.168.1.2. Teraz możecie wejść na wasz serwer.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

zrobiłem tak, tylko problem w tym, że potem nie wiem jak wbić na ten serwer. mam się zalogować na obu kompach na hamachi czy jak? (tego się nie da, bo potrzebny net do zalogowania, a jak serw postawiony przez hamachi to da rade to jakos obejsc?)

Opublikowano

Serwera nie musisz robić na hamachi. Wasze ip to <takie jak ustawiłeś czyli 192.168.1.1. Obydwoje musicie je wpisać i wbić :)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...