Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Najlepszy AD Carry - 6300.

PeVe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy polecali mi Vayne, Kogmawa oraz ezreala. Mógłby się ktoś również wypowiedzieć o tych champach?

.

Opublikowano

No to tak

Vayne

Dobry harras

True dmg

zabojczyni (dużo dmg w krótkim czasie)

co 3 strzał w ten sam celwięcej dmg (oznacza)

Może odpechnac i zestunowac wroga

Dobra do dobijania uciekających przeciwników Q + Pasyw

- Nie ma umiejek obszarowych

-Dośc papierowa

Kog'Maw

Szybko atakuje

Ma slowa

duży zasięg ataku

Bardzo duży zasięg ulti idealnie nadaje się do nękania ludzi z low hp

Dobry pasyw po deadzie można dobić wroga z niego

Ulti zżera mane

Niezbyt mobilny

Ezreal

Krótkie CD na Q

Dobry harraser

spory zasięg umiejetności

global ulti

wbudowany flash (E)

Dobry w early

Papierowy

Czego nie kupisz będziesz zadowolony ;).

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Vayne i Kog nad nimi możesz pomyśleć ale Ezreal AD nie ma mowy, on tylko AP :) wiem z własnego doświadczenia

E6c9g1v.gif

Opublikowano

a ja wybralbym Cayitlin czy jakos tak xD

Nie gralem nia ale ostatnio nekala mnie na topie jak gralem fizzem.

Nie dosc ze rozstawiala pulapki i uciekala to ciegle zabierala mi hp z tego harpuna x/d

i gowno z bicia minionow bylo.

Opublikowano

up@ ty w lola grac nie potrafisz nawet pewnie 30 lvla nie masz ... ez to jeden z lepszych carry na 1800+ prawie ciagle jest pickowany

Nie mam 30 lv ale to nie ma nic do rzeczy, widać jaki ogar jeste. Porównaj sobie ezreal AP i AD... i zobaczysz różnice

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Wybacz ale komentarz ezreal only AP jest jak w stylu Mordekaiser only tank. 90% Ezrealów gra AD. Przypatrz się grom rankingowym.

Zwyczajnie w dzisiejszej mecie każdy gra nim AD. Po pierwsze z powodu pasywki a po drugie dlatego, że niektóre jegoi skille skalują się z AD, a ulti ma wystarczający dmg podstawowy i taki sobie przelicznik. Poza tym co tu porównywać.

To jak z Nocturnem na solo-top. Jest potencjał, jest sustain - ale w innej roli sprawdza się lepiej.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Nie mam 30 lv ale to nie ma nic do rzeczy, widać jaki ogar jeste. Porównaj sobie ezreal AP i AD... i zobaczysz różnice

Nie masz 30lvla i gadasz teksty typu "z własnego doświadczenia"

EZREAL ONLY AD <333

I właśnie Ezia polecam :D

Opublikowano

Nie masz 30lvla i gadasz teksty typu "z własnego doświadczenia"

EZREAL ONLY AD <333

I właśnie Ezia polecam :D

To, że nie mam 30 lv to nie znaczy, że nic nie wiem. Tak właściwie to nawet chciałbym zobaczyć tego Twojego eza AD

Wybacz ale komentarz ezreal only AP jest jak w stylu Mordekaiser only tank. 90% Ezrealów gra AD. Przypatrz się grom rankingowym.

Zwyczajnie w dzisiejszej mecie każdy gra nim AD. Po pierwsze z powodu pasywki a po drugie dlatego, że niektóre jegoi skille skalują się z AD, a ulti ma wystarczający dmg podstawowy i taki sobie przelicznik. Poza tym co tu porównywać.

To jak z Nocturnem na solo-top. Jest potencjał, jest sustain - ale w innej roli sprawdza się lepiej.

Właśnie grają nim pod AD i tylko widzę jak padają... I nie ma co porównywać wg. mnie pod AP jest zdecydowanie lepszy i to jest moje zdanie a Twoje jest inne no i tyle :)

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Według profesjonalistów ez jest useless zarówno pod AD jak i AP, zapewne zostanę wyśmiany za to co mówię, *ale wystarczy czasem obejrzeć stream OddOne'a, Dyrus'a, którzy zawsze się załamują jak ktoś pickuje ez czy Chaox'a, który jako ad carry prawie nigdy nie gra ezem (tylko ostatnio nim każdy gra ale to z powodu PFE). A co do AD carry, Vayne jest bardzo mocna w late, więc polecam ją, a poza nią hmm... Może coś za 3150 np Corki

Opublikowano

ja ci polecam cait Dobry AD Carry ;) , Vayne ale to paper , ;) hmmm oraz draven nowy chemp .

co do kolegi @Raen :

-Jesteś botem ? kurde ... Ez AD nie ma mowy ahaha. Ja moim cyber-ez na ad ... bym cię rozwalił hitem . ;) Pod AP też jest dobry , ale AD .. wymiata

Opublikowano

No właśnie wczoraj miałem fajnego rankeda na bardzo wysokim elo. W moim teamie, był ezreal w jungli POD AD... I jakoś każdego niszczył, swaina na 4 hity zjadł, bez mojej pomocy, bo nawet nie dobiegłem ...

Zresztą widziałem jak kolega gra ezrealem pod ad, niszczył...

Opublikowano

vayne jest bardzo dobre do harrasu, jak zobaczysz tylko że przeciwnik robi odwrót podczas ataku, to już nie dojdzie do turreta :D

tylko że kontre możesz oczywiście dostać :P to nie będzie wtedy zbyt łatwo

Opublikowano

ja ci polecam najtanszia postac - ashe . dobre ulti dla twojego teamu , masa spowolnien ze skilli. zreszta musisz samo poprobowac , kazdy ma inny styl grania .

VeyPl.png

Jeśli pomogłem, daj tego like

Opublikowano

@UP Ashe już nie jest top 1 AD carry, dobra dla początkujących ale na rankedach o wiele lepiej sprawdza się Corki, Ezreal, Graves, Vayne i Kog.

BTW. Polecam ezreala pod AD miecie wszystko ;)

Opublikowano

Ok, większość wypowiada się o Ezrealu, ale czy mógłby coś ktoś również powiedzieć o Kogmawie?

.

Opublikowano

Ez ogólnie jest useless...

Po kiego wydawać Ci na niego 6300(albo na Vayne) skoro za 3150 możesz mieć OP Urgota! Kontruje każdego ad carry poza Sivir, harass i dmg w early i mid niesamowity, 4x CC, w team fightach łatwy focus z ulti, survi z dupy wzięte, shield, OGROMNY range skilli. Minusami są tylko manożerność i słaby auto attack.

@o kogu

jeden z top ad carry, mixed dmg, co czyni go wyzwaniem dla tanków, największy range aa na skillu, slow, ult z ogromnym zasięgiem i ujawnianiem celu,TONS OF TRÓ DIMEJDŻ z pasywki, redukcja resów, mocny w mid i late, % dmg

Opublikowano

- Ez - Nie polecam. Tak jak early/mid bierze dużo dmg tak mid/late game nie jest już zbytnio przydatny w tfach.

- Graves - To jest champ wart uwagi, nie dość że sam z siebie ma bardzo duży dmg, to jeszcze swoim dashem może uciekać przez niektóre ściany, zarąbiste w do ucieczki i ult do dobijania. Bardzo dobry escape system w + e i sa bardzo duze szanse ze przezyjesz. Polecam.

- Kog - Tak samo jak graves wart uwagi, co prawda ma trudne early ale lekko feedniety i mid/late game przeciwnik sie nie ruszy i zniknie. Cisnie on all, tank nie tank nie robi mu zbytnio roznicy bo ma mocnego passywa. Escape system to ta kulka szlamu, slow i uciekasz, jednak nie zawsze sie uda.

- Vayne - Early trudne bo straszny papier poczatkowo, jednak mid/late z lekkim feedem i siekasz taki dmg, ze typ nie zdazy sie ruszyc. Tak jak kog radzi sobie swietnie z tankami, nie sa one problemem dzieki pasywowi z skilla. Nie ma tu jakiegos dobrego escape, to jest postac do nawalanki z duzym dmg nie do ucieczki niestety.

Opublikowano

Lee Sin

- dobra jungla

-swietny pasyw

-7 skili ogolnie

-doskok na Q

-slow na E

-ult swietny na tf.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...