Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Znaleziony Laptop + Inne rzeczy

!.Szymcio:*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, dzisiaj znalazlem torbie w ktorej znalazlem;

- Ubrania

- Laptop + Ladowarka ( Stan B. Dobry)

- Dysk Przenosny 500gb

- Nowiusienkie sluchaweczki

- Kable USB

Oprocz tego nie znalazlem nic innego, zadnych papierow, adresow, numerow GSM, ...

Czy jak ten pan/pani zglosi to na policje, moge dostac kare? Za to ze nie oddalem tego? Laptopa sformatowalem, dysku przenosnego jeszcze nie ruszalem sa tam jakies zdjecia.

Za sensowne odpowiedzi dam Lajk :)

61093c6efb.png

Opublikowano

Raczej cie nie namierzą :D ciesz się :)

@edit.

Moja siostra zgubiła laptopa. Podac adres? odeślesz jej?

Dobrze wiedziec ze nie znajda, bedzie to rarczej niemozlie jestem za granica ;p

61093c6efb.png

Opublikowano

http://www.eporady24.pl/paragraf_3_artykul_284_kodeksu_karnego_art_284_kk-c-1065.html

W wypadku mniejszej wagi lub przywłaszczenia rzeczy znalezionej, sprawcapodlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

Weź się zastanów co ty robisz. Nie różnisz się od zwykłego złodzieja, jesteś wyrzutkiem.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Narazie ruszylem tylko lapka, tyle ze jest sformatowany. Reszta lezy nie tykana, lapka tez nie tykam.

To się zdecyduj co piszesz.

Sformatowałeś komuś laptopa, skąd wiesz, że nie miał tam czegoś bardzo ważnego? W sumie co mu z utraconych danych, jak nie odzyska sprzętu...

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Gdzie mieszkasz? A dokładnie gdzie znalazłeś torbę, nie wiem. Przy autostradzie itp? Może ktoś jechał i zgubił, albo ukradli/napadli.

1351788161-U286260.png

Opublikowano

Ale pytam, gdzie mieszkasz. I wgl te Miasto duże? czy jakaś wieś mała gdzie każdy każdego zna. Bo ja tak to możesz mieć problemy. Ziomek ma lapka, więc nagroda powinna być :) Będziesz miał czyste sumienie.

1351788161-U286260.png

Opublikowano

Tak Up ma rację. Zgłoś i będziesz miał czyste sumienie a tak to będzie to bęzie cie to prześladować do konca życia.

potem możesz mieć problemy jak ktoś się dowie.

Ale w sprawie namierzenia nie złapią cię bo jak .

Regmannn

Opublikowano

Tak Up ma rację. Zgłoś i będziesz miał czyste sumienie a tak to będzie to bęzie cie to prześladować do konca życia.

potem możesz mieć problemy jak ktoś się dowie.

Ale w sprawie namierzenia nie złapią cię bo jak .

Teraz mii to nie na reke, bo grzebalem przy lapku ... niepotrzebnie.

61093c6efb.png

Opublikowano

UP: Wiesz że przy okazji jakby cie znaleźli to byś sobie poszedł do pierdla, i w dupie by mieli czy jesteś biedny czy bogaty..

UP2: Nie dowiedzą się że szukałeś. Oddaj na policję, napewno jakąś nagrodę dostaniesz.

PS: Jesteś pełnoletni? xD Jak nie to co powiedziałeś Rodzicom(Opiekunom).

1351788161-U286260.png

Opublikowano

Ja bym sobie to zostawił. Ch** możecie mnie wyzywać od złodziei ale nie każdy pochodzi z bogatej rodziny i ma takie szczęście ;/.

To, że jesteś imbecylem i nie umiesz zarobić na życie, nie uprawnia Cię do kradzieży.

Wielu bezdomnych którzy przegrali w życie po całości nie kradną.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Aha, nie pokazałeś jej pewnie. Lepiej zbędne rzeczy sobie weź jak tak bardzo chcesz, a te bardziej wartościowe oddaj na Policję, pewnie dostaniesz jakąś nagrodę.

1351788161-U286260.png

Opublikowano

Naprawdę? Tylko Mama mogłaby za takie coś pójść siedzieć, ty nie. Mało takich dzieciaków, nagradzają je. Poza tym założę się że ten który zgubił już to zgłosił.

@Down: Tak trzymać :) Poprowadziłem kogoś na dobrą stronę mocy ! :D

1351788161-U286260.png

Opublikowano

Wątpię, że bez dokumentów znajdą właściciela... Prędzej zostanie to oddane do jakiegoś komisu i sprzedane na Państwo...

Jak już chcesz być fair to sam znajdź właściciela...

1329848632-U118767.png

by vilax

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...