Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Mało FPS

Rexio.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ściągnij sobie Optifine poszperaj potem w opcjach i to ci o sporą ilość zwiększy fps tak do 40-90

Opublikowano

Polecam optifine oraz jeśli masz dwa rdzenie uaktywnić 2 rdzeń dla minecrafta . ; )

polaczeniej.png

Pomogłem ? Daj lajka . ; )

Wiadomości bez koloru są pisane z telefonu. :)

Wiadomości z kolorem z komputera.

Opublikowano

tu masz mój poradnik jak zmienić koligacje procesora

http://www.mpcforum.pl/topic/567597-tutjak-zwiekszyc-plynnosc-gry-na-procesorze-kilko-rdzeniowym/

ale to tylko zwiększy płynność

Kolego @up skoro ja napisałem o optifine to nie musisz powtarzać tego samego

Opublikowano

dam ci zaraz cały tutorial jak i co skonfigurować na PW ponieważ tut z innego forum i nie chce warna za reklamę innego forum

Opublikowano

W optifine ustaw wszystko na najmniejsze, przy wybieraniu funkcji masz podpowiedzi, podążaj za nimi.

Przypisz więcej ram dla minecrafta, powyłączaj zbędne procesy podczas gry typu gg, steam, skype itd.

Opublikowano

@reff

I przy okazji. Gdy wszedłem na singla fps'y nagle wzrosły na 150 ! ( daje załącznik w dowodzie ) ale 3min później spadły do 90

aż w końcu do 50fps. I tyle cały czas mam, czyli 50fps. Jestem przekonany że jak coś zrobie to te 150fps się utrzyma. Lecz tu jest problem bo ja nie wiem co robić ;/ Dlatego proszę o pomoc doświadczonych ;)

post-571680-0-14011200-1341167802_thumb.png

Opublikowano

zależy od mapy na której jesteś, sam mam czasami 3 x razy mniej FPS na starej/obciążonej mapie na jakimś dużym serwerze

Ale jak ja to powtarzam - duże serwery - to nie minecraft.

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...