Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SuperNiebo [Dedyk]

bibi6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SuperNiebo.pl [PL] [Dedyk]

1_aaa.png

dedyk.png

parametry.png

cpu.png

2x4x3,06Ghz

ram.png

24GB Ram

net.png

1 GBPS

linki.png

web.png

www.superniebo.pl

reg.png

http://superniebo.pl/register.php

klient.png

http://superniebo.pl/download.php

rank.png

http://superniebo.pl/ranking.php

is.png

narazie zamkniety

ip.png

scisle tajne

status.png

pl.png

brak

skan.png

brak

info.png

npc.png

82.png

start.png

s1.png

ulepszacze.png

tak jak na plu, ale o wiele lepszy drop

exp.png

3x pl

drop.png

3x pl

yang.png

3x pl

video.png

[media][/media]

Zamknieta.png

kontakt.png

forum

team.png

[GA]SuperNiebo

autor.png

stopka.png

1_aaa.png

Presents . . .

Witajcie drodzy użytkownicy w oficjalnej publikacji serwera SuperNiebo.pl. Serwer był tworzony od pewnego czasu ok. 3-4 miesiące. Projekt na pewno wielu z was przypadnie do gustu, oczywiście zawsze znajdą się osoby którym serwer się nie spodoba. Naszym głównym celem jest spełnienie oczekiwań Naszych jak i Waszych, jesteśmy byłymi graczami polskiego oficjalnego globalnego serwera metin2, dlatego wzorujemy się na nim. Oczywiście "fabuła" będzie, składać na nią będzie się kilkadziesiąt questów które pomogą Wam rozwinąć swoją postać. Serwer zalicza się do typu HARD, pragniemy aby gracz miał satysfakcje z tego co osiągnął, a nie zrobił wszystko co możliwe w niecałe kilka dni i zmienił serwer.

a1.png

Oficjalna Strona - SuperNiebo

http://superniebo.pl/

Oficjalne Forum - SuperNiebo

http://superniebo.pl/forum/

Oficjalny Dowloand - SuperNiebo

http://superniebo.pl/download.php

Typ Serwera - HARD

Statystyki - 95 (MAX)

Maksymalny Level Postaci - 99

Maksymalny Level Konia - 21

Maksymalna Ilość Bonów - 5

Kanały do gry - 4 (CH)

Exp - 4 x w stosunku do PL'a

Yang - 4 x w stosunku do PL'a

Drop - 4 x w stosunku do PL'a

TS31.png

Specjalnie dla was przygotowaliśmy komunikator TeamSpeak3, możecie skontaktować się z zespołem jak i z innymi graczami.

IP:

SuperNiebo.pl

YT1.png

Część filmów które co nie co opowiedzą o naszym serwerze 'SuperNiebo'

konkurs1.png

Specjalnie dla was przygotowaliśmy wyjątkowy konkurs który na pewno wielu z was się spodoba smile.png

Osoba która zdobędzie jako pierwsza 99 poziom na naszym serwerze (SuperNiebo.pl) otrzyma :

Nową Konsole XBOX 360 250GB z gwarancją + 2 wybrane przez siebie gry.

xbox.jpg

Opis produktu XBOX 360 znajduje się w spoilerze wink.png

Spoiler

start1.png

Na start dostaniesz podstawowy komplet przedmiotów prezentujący się w ten oto sposób :

s1.png

Każdy z przedmiotów jest +4, zamiast pelerynek jest opcja "przywołaj potwory".

Pelerynki są także dostępne u NPC.

handlarze1.png

Odwiedź doskonale wyposażonych handlarzy.

82.png

misje1.png

Misje na serwerze będą nam towarzyszyć od początku aż do końca naszej rozgrywki na serwerze.

ss12.png

Na serwerze znajdziecie fabułę, gdy tylko wejdziecie do gry od razu czekają na was autorskie misje.

Nie zważając na to jaki masz poziom, możesz wykonywać świetnie rozbudowane misje.

kamole1.png

7-1340809428.png - Kamienie Duchowe dropimy z metinów oraz bossów, standardowo jak na polskim globalnym serwerze.

Kamienie czytamy standardowo jak na polskim globalnym serwerze.

KU1.png

book_01-1340734605.png - Księgi Umiejętności dropimy standardowo jak na serwerze globalnym, czyli z metinów, Złote Szkatułki itp.

Księgi czytamy co 24 godziny, lecz jest tylko 10 KU do G.

KD1.png

Kamienie dusz +1/2 są potrzebne do wytwarzania przetopów.

Na serwerze znajdziemy maksymalny poziom KD +4, tak jak na globalnym serwerze.

Niektóre KD uległy modyfikacji np:

3-1340808980.png- Kamień duszy witalności +3/4 500/1500 HP

4-1340808980.png- Kamień duszy magi

PE

biolog1.png

Misje u Biologa do 90 poziomu są oparte na globalnym serwerze PL'a,

Oddajemy standardowe przedmioty, możliwe do zdobycia ze standardowych mobków.

Na naszym serwerze jedynie co u biologa zostało zmodyfikowane to czas oddawania.

Przedmioty do badań możemy oddawać Biologowi w określonym czasie, a nagrody opisane są opisane poniżej.

Po 90 poziomie czekają na Was również kolejne misje Badanie Seona-Pyeonga od 92 poziomu.

+3/4 300/500

Do każdej misji został dodany czas który pokazuje nam za ile możemy oddać przedmiot.

Zęby Orka ;

30006.png

Wymagana ilość - 10

Czas oddawania przedmiotu - 30min

Nagroda - Standardowa, jak na PL'u

Księgi Klątw ;

30047.png

Wymagana ilość - 15

Czas oddawania przedmiotu - 1h

Pamiątki po Demonie ;

30015.png

Wymagana ilość - 15

Czas oddawania przedmiotu - 1,5h

Matowe Lody ;

30050.png

Wymagana ilość - 20

Czas oddawania przedmiotu - 2h

Konary Zelkova ;

30165.png

Wymagana ilość - 25

Czas oddawania przedmiotu - 2,5h

Certyfikaty Tugyisa ;

30166.png

Wymagana ilość - 30

Czas oddawania przedmiotu - 3h

Czerwone Konary Duchodrzewa ;

30167.png

Wymagana ilość - 40

Czas oddawania przedmiotu - 3,5

Notatki Przywódcy ;

30168.png

Wymagana ilość - 50

Czas oddawania przedmiotu - 4h

systen_ulepszen2.png

SuperNiebo jest przede wszystkim zabawą. Zdobywanie ulepszaczy do większości przedmiotów jest potrzebne.

Większość przedmiotów na wyższy poziom potrzebuje ulepszaczy, na serwerze jest identyczny system ulepszeń jak na globalnym serwerze.

BRONIE ;

broniee.png

Partyzanta ---> Ostrze Boga Smoków

1-1340808978.png --- > 03170-1340810721.png

ZBROJE ;

zbrojee.png

mounty1.png

Każdy z naszych wierzchowców ma swój unikalny bonus dzięki czemu nasza postać jest silniejsza.

Wierzchowce będzie można zdobyć w grze.

Kilka wierzchowców ;

52.png

nowe_fryzury1.png

Każda z fryzur posiada swój przystosowany bonus.

61.png

DT1.png

Wieża Demonów . . . jeszcze przez nikogo nie zdobyta ! Nadciąga godzina ostatniej zemsty, bądź pierwszy i zdobądź wieże, nie czekaj ruszaj do walki !

Gdy tylko zabijesz jednego z najsilniejszych bossów Umarłego rozpruwacza zaraz po nim pojawi się kolejny władca wieży demonów - Niebieska Śmierć.

41.png

DC1.png

Nadciąga godzina okrutnej zemsty, strzeżcie się dusze potępionych! Piekielne Katakumby obnażają swoje przerażające oblicze. Nie czekaj, aż będzie za późno! Szykuj ekwipunek i stań do walki ze złem!

Aby wejść na katakumby musisz posiadać 80 poziom i 4 osobową grupę.

32.png

komnata_smoka1.png

W jej czeluściach przesiaduje smok, którzy przez lata był celem wielu wypraw, lecz wiele z nich nie dotarło nawet do połowy drogi. Czy Ty będziesz na tyle silny, aby pokonać Smoka i wszystkich innych, którzy staną Ci na drodze?

Aby wejść do Komnaty Smoka musisz posiadać 75 poziom i 3 osobową grupę.

SS21.png

bony1.png

Nasz system bonów jest identyczny jak na oficjalnym globalnym serwerze metin2.

facebook1.png

Serdecznie zapraszamy do polubienia i opublikowania naszej strony na FaceBook'u

http://www.facebook.com/superniebopl

lub kliknij w obrazek

facebookiconn.png

TEAM1.png

[GA] SuperNiebo

[MOD] Rayden

[TSA] LOL

Gwarantujemy, że wybieramy odpowiednich ludzi na odpowiednie stanowiska pracy. Zespół SuperNiebo nie rozdaje przedmiotów z bazy, poziomów, umiejętności itp. - nie ingeruje w Wasze postacie, chyba że łamany jest regulamin gry.

Kontakt z zespołem jest poprzez support, forum oraz komunikator TeamSpeak3.

Prawdziwy członek zespołu, nigdy nie poprosi Cię o Twoje hasło ani żaden przedmiot.

Pamiętaj, bezpieczeństwo konta to podstawa!

Mamy także dostęp do GG które reklamowało wiele serwerów, jeżeli macie jakiekolwiek problemy/pytanie możecie tam napisać. Na GG siedzi moderator TS3.

Nr - 38704297

FAQ1.png

Pytania oraz odpowiedzi które padają najczęściej w reklamie serwera.

[P] - Pytanie

[O] - Odpowiedź

[P] Kiedy oficjalny start serwera SuperNiebo?

[O] W piątek po zakończeniu roku szkolnego, 29.06.2012r godz. 20.00

[P] Czy na serwerze będą 6 skille?

[O] Nie ! - Chcemy zachować stary klimat polskiego metina.

[P] Gdzie dropią przedmioty na 75 poziom?

[O] Przedmioty na 75 poziom dropią ze szkatułki umarłego rozpruwacza i szkatułki niebieskiej śmierci oraz jest bardzo mała szansa na drop przedmiotów w grocie wygnańców.

[P] Czy na serwerze będą rady pustelnika i zwoje egzorcyzmu ?

[O] Rady pustelnika nie, nie będzie, lecz zwoje egzorcyzmu przewidujemy w naszym itemshopie oraz dostępne za osiągnięcia w grze.

[P] Czy przewidujecie rekrutacje na gm,moda itp. ?

[O] Owszem rekrutacja będzie otwarta niedługo na naszym forum.

[P] Bojowiec i militar będą dostępne w IS ?

[O] Nie, misje będziemy robić standardowo u stajennego z czasem oczekiwania na kolejny poziom konia.

Tak jak na oficjalnym metinie, jednak czas oczekiwania na misje 1-11 zostanie skrócony do 4h.

[P] Ile KU do poziomu umiejętności G ?

[O] 10 ku do G, ku można czytać z czasem oczekiwania.

[P] Gdzie i czy będą peleryny męstwa ?

[O] Peleryny męstwa będą dostępne w grze, znajdziemy je u NPC za odpowiednią cenę yang.

[P] Czy w grze będą 6-7 bony ?

[O] Nie.

[P] Gdzie będą zmianki i dodania bonu ?

[O] Zmianki oraz dodania będą dropić z bossów, mobów, kamieni metin, dane bony nie będą dostępne u NPC.

[P] Gdzie będzie dropić 5 bon ?

[O] 5 bon będzie dropić z metinów oraz bossów, oraz dany bon otrzymamy z misji.

[P] Gdzie będą przedmioty na 30 poziom ?

[O] Dziki łucznik oraz bestialscy minibossowie.

Jeżeli ktoś ma jakieś pytania/problemy/wątpliwości to jestem dostępny na TS3.

Wiem, ze prezentacja troche razi w oczy, ale zawiera b. duzo cennych informacji i to sie liczy przede wszystkim.

SERVER DZIS WYSTARTOWAL TROCHE PO 20, WIEC JESZCZE KAZDY MA SZANSE OSCIAGNAC JAKO 1WSZY 99LV I ZDOBYC NOWEGO XBOXA!!!

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Oj tłumoku bez szkoły (Erontron), tyle ludzi wych*jałeś to teraz ty sobie zobaczysz jak to jest być wychu*anym, gdybym umiał atakować to sam bym ci dopier*olił za te kradzieże z Aferii na Nawie skur*ysynu, tak się śmiałeś cwaniaczku na TS'ie a ja wszystkim ludziom oddałem przedmioty które im ukradłeś. Jestem tylko ciekaw jak można być takim bydlakiem jak ty, jest tyle serwerów które zdrowo ze sobą konkurują, np. Ba**ora, Nasz serwer (Ra*ia), Ti**ria, Dr**nor który powstanie i inni, a wy lecicie tylko na kasę bydlaki i oszukujecie wszystkich w koło. Pierwszy raz życzę komuś upadku skurw*ele, fajnie się atakowało inne serwery w tym Ra*ie co?

A może mam wam przypomnieć jak na koniec Aferii napisaliście do graczy: 'Gracze, mamy na was wyjebane!'.

Pozdrawiam!

Kontakt ze mną & moja strona domowa: http://xeer.tech

Opublikowano

Weles - typowe dla konkurencji: wymyslanie bajek, aby odstraszyc graczy...zadne takie sytuacje nie mialey miejsca, zaden z naszych czlonkow z teamu nie mial nic z toba wspolnego, wiec podziekujemy, a server ma dobre zabezpieczenia takze ataki nam nie za bardzo przeszkodza...

Opublikowano

@popieram 3xup za dużo hardów wyszło ostatnio w dodatku jeszcze co najmniej ze 2mają wyjść prezka niby ładna 7/10 ale błąd z ratami jest w ratach jest wszystko a w tekście x4 napisane. raczej nie zagram hardy mi się przegrały już na ten rok:P

W grze:
- HellvFirE
- TeRRoR
- TerrorMachin
- RayZo
- DEAMON

Opublikowano

na severze gra aktualnie 1,2k graczy, wiec nie dziwie sie, ze wlasniciele innych serverow proboja was zniechecic do grania na naszym serverze...

Opublikowano

Weles - typowe dla konkurencji: wymyslanie bajek, aby odstraszyc graczy...zadne takie sytuacje nie mialey miejsca, zaden z naszych czlonkow z teamu nie mial nic z toba wspolnego, wiec podziekujemy, a server ma dobre zabezpieczenia takze ataki nam nie za bardzo przeszkodza...

Nie mam takiej porytej bani jak ty, gracza się nie przyciągnie zniszczeniem innego serwera - bo jeśli dotychczasowe serwery się graczowi nie podobają, to na inny nie pójdzie, tylko wy możecie być tacy pier*olnięci oszuści.

Jeszcze śmiesz tak napisać oszuście śmiejąc się drugiemu człowiekowi prosto w twarz. Pier*olony pazerny na kasę oszust, nie mam dla ciebie śmieciu szacunku po tym co nawywijałeś od Aferii do teraz, a wierz mi wiem wiele.

Opublikowano

na severze gra aktualnie 1,2k graczy, wiec nie dziwie sie, ze wlasniciele innych serverow proboja was zniechecic do grania na naszym serverze...

Powiedzcie im prawdę to jutro zobaczysz 100 online w południe.

Opublikowano

dobra ja juz sie wylacza z tej klutni, jeszcze raz tylko dodam, abyscie nie wierzyli nikomu na slowo, jesli server sie wam spodobal to wbijcie i sami sprawdzcie jak jest, a ja zareczam, ze na teamie sie nie zawiedziecie, ani na stabilnosci servera oraz, ze nie upadnie, poniewaz server bedzie online dopuki chociaz 1 gracz bedzie gral!

Opublikowano

dobra ja juz sie wylacza z tej klutni, jeszcze raz tylko dodam, abyscie nie wierzyli nikomu na slowo, jesli server sie wam spodobal to wbijcie i sami sprawdzcie jak jest, a ja zareczam, ze na teamie sie nie zawiedziecie, ani na stabilnosci servera oraz, ze nie upadnie, poniewaz server bedzie online dopuki chociaz 1 gracz bedzie gral!

Zwyczajny człowiek miałby nerwy gdyby ktoś tak napisał o nim, a ty chcesz zatuszować swoją fałszywość 'wyłączając' się z dyskusji, tak jest zrobić najlepiej prawda?

Gdyby mi zależało niszczyć bez powodu opinię innych serwerów, to zrobiłbym to już dawno bo jest ich wiele, ale skoro chyba piszę to o twoim serwerze to musi w tym coś być prawda?

PS: pisze się kłótni.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ta jasne tak każdy pisze a gówno prawda

Opublikowano

I już chyba ddosuja... Debilki... Tylko ddosowac konkurencje potrafią bo jest lepsza.. Dzieci nie ogarów...

`

Zbyt pokręcony by żyć :((  , zbyt rzadki by umrzeć B) .

­

Opublikowano

Weles weź bardziej zrób większy drop dodań bonów bo dropi raz na 50szkat więc pozdro. Do tego czasu kiedy zwiększysz szanse na dodania (czytaj za 4miesiące) pogram pewnie tutaj bo przynajmniej dropią dodania kuźwa.

[img]http://havitus.pl/screeny/sygnatura.gif[/img]

Opublikowano

I już chyba ddosuja... Debilki... Tylko ddosowac konkurencje potrafią bo jest lepsza.. Dzieci nie ogarów...

A jak oni ra*ie ddosowali to bylo dobrze, tak?

Nie polecam serwera...

Nieogarnieta administracja...

Za pare dni juz beda biegali ludzie w eq z navi od gm'a za doladowanie;)

Pozdrawiam...

Opublikowano

Jeśli ktoś grał kiedyś i miał styczność z serwerem TURISAS to serdecznie odradzam. Popieram w 100% Welesa.

Eron próbuje zatuszować wszystko tworząc nowy serwer, pod nową nazwą, z "niby" innym teamem. Jest to złodziej, naciągacz i leci tylko na kasę.

NIE POLECAM !

Opublikowano

Nie polecam serwera , prowadzi go zwykły frajer i oszust , przepraszam ze tak sie wyrazam ale taka jest prawda. Bedą itemy z navi i inne przekerety , typ tylko na kase leci. NIe grajcie na tym serwerze , takich trzeba tępic!

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Across, why nowe konto tu założyłeś ? Może jakiś modek zamiast całować go po dupce, sprawdzi go czy ma multikonto ;d

A i tak wogole, erontron i across, bedziecie sellac itemy z navi tutaj jak na turisas ? Mój kumpel się załapał, który jednocześnie film nakręcił na moją prośbe, pod koniec jego gry, więc może i ja kupie jakąś staleczke może +4 byc z 5k hp 30 do pz 40 % strzały by styknęła - dam ci 50 zł, a no i niech ma kd +5 po 35% block 250 defa i 3k hp. Daj znać na pw jak bedziecie znowu sellac itemy.

Tu filmik dla nowych: niestety lipna jakość, bo kumpel ma komp z drewna jak wiekszosc metinczyków xdd

http://www.youtube.com/watch?v=BsKZSU0RdVE&list=UUSm0e459-f5b_girEYhYaOg&index=2&feature=plcp

xnzn.jpg
Opublikowano

@Poeer jak byś przez kilka lat zbierał puszki i jadł obiad u sąsiadów też byś leciał na kase

Bringing you the music that comes from within !

Opublikowano

@Poeer jak byś przez kilka lat zbierał puszki i jadł obiad u sąsiadów też byś leciał na kase

Tylko że gdyby nie byli oszustami itd. to po 1 mieli by 10x więcej graczy co równa się więcej pieniędzy.

A skoro jest tak jak mówisz, to pewnie tylko dlatego że jest parszywym oszustem i złodziejem.

A po 2 wątpię że miałby wgl. pieniądze na komputer a co dopiero serwery dedykowane.

A to co napisał na Aferii (tego to nie zapomnę) "Gracze, mam na was wyjebane!" - świadczy już o samej jego osobie.

Pozdrawiam!

Opublikowano

a jak najbardziej polecam server!

polecieć to możesz jedynie do wora gdzie prędzej czy pózniej trafisz... a serwer hmm dno i wodorosty polecam PL-a nie ma navi i mozna bez obaw korzystac z is

Bringing you the music that comes from within !

Opublikowano

Nom, na turisas gadali, ze ciagle 600 graczy min. jest, a jakoś jak wbilem u kumpla + kumpel gadał to tam juz świeciło pustkami ;d więc i z tym serwerem tak będzie. P.S - nie zdziwcie się jak ktoś wam walnie na 50 lvl-u 12k majac skille M1 ;d

xnzn.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...