Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie Mapek

Spooq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, postanowiłem sobie potworzyć jakieś przygodowe mapki w minecrafcie, problem w tym że nie mam pojęcia jak to się robi (w minecrafta mało grałem i dawno). Jak ktoś ma jakiegoś fajnego tutka to będę wdzięczny, głównie chodzi mi jakie programy będą mi potrzebne i takie tam. Daje lajki :)

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Tak, taką przygodową-fabularną mapke do przejścia, jak zrobie to na forum pewnie dam. Tylko zupełnie nie wiem jak to robic, ktoś mi napisał bym używał moda TooManyItems bo jest całkiem przydatny i można zmieniać gierkę pomiędzy creative a survival.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Programy raczej Ci nie będą potrzebne. Przy takiej mapce raczej potrzebna CI będzie pomysłowość i kreatywność, czas, zaangażowanie i w ogóle pomysł na mapkę. A co masz bardziej na myśli pisząc mapkę przygodowo-fabularną?

Opublikowano

Zwykłą mapkę, którą jacyś lets playerzy sobie przechodzą, idziesz z jednego punktu do drugiego zbierasz jakieś smieci skaczesz itp. Tylko nie wiem jak robić takie mapy.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Polecam ci SinglePlayerCommand. Jest to mod, pozwala ci na używanie komend z WorldEdita. Tutaj masz download:

http://www.minecraftforum.net/topic/94310-125-single-player-commands-v322-official-download/

A tutaj chwytaj fajny tutek jak używać WorldEdita (domyślnie wgrany razem z SPC):

http://www.youtube.com/watch?v=2d8xvLi-zD0&feature=related

Chwytaj, ew. poszukaj sobie innego, pełno tego na YT.

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Opublikowano

I ja mam normalnie robic te mapki w trybie creative? I jak zrobie, to jak to potem zapisac, i wstawic gdzies by ludzie sobie pobierali?

2d82fcx.jpg
Opublikowano

A jak bym chciał by na multi można było w nią grać? (tzn. by sobie ją przechodziły z 2-3 osoby to tak samo zrobic?)

2d82fcx.jpg
Opublikowano

A jak będę robił matke w creative, to bedzie ona potem w survivalu normalnym czy tez to trzeba zmienic?

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Można dowolnie zmieniać tryb gry na SinglePlayerCommands, lub w TooManyItems (chyba - sam nie próbowałem). Jeśli zmienisz, to domyślnym trybem będzie ten, jaki aktualnie jest.

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...