Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] NET. Framework i długie uruchamianie się komputera.

Przemo244

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z długim uruchamianiem się komputera od kiedy zainstalowałem frameworka 2.0.

To poże napisze po kolei. Mam Win XP sp3, Po formacie komputera zainstalowałem frameworka 4.0, który niby miał działać jak wszystkie inne frameworki. Niestety tak się nie stało. Niektóre aplikacje wymagały zainstalowania frameworka 3.5, no trudno, zainstalowałem. Przez jakieś 2 miesiące miałem tylko to i sie jakoś ze słabym kompem żyło, ale zauważylem że pare aplikacji wymaga zainstalowania frameworka 2.0.

Zainstalowałem go, i po restarcie mój komputer długo się uruchamiał, ten napis "Zapraszamy" trwa jakieś 3 minuty. I w dodatku jak już pokaże się pulpit, to przez kilka minut procesor głośno pracuje, a w Menagerze Zadań, proces "mscorsv.exe" zabiera 100% procesora. Jak już te pare minut wreszcie minie to wszystko wraca do normy. Wiem że ten proces "mscorsv.exe" ma coś związanego właśnie z Frameworkiem, chyba go optymalizujce czy coś, niewiem.

Opublikowano

to po co się tak bawiłeś wersjami ? najwyższa zawiera to co potrzebne w programach do niższych

reinstalacja programu całkowita z usunięciem wcześniejszej wersji

program służy do optymalizacji i pekompilacji środowiska .NET

wpisz w uruchom : ngen.exe executequeueditems

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

to według ciebie tak robi. skoro ty nie chcesz robić tak jak chce ściągać windows update to się nie dziw że masz problemy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...