Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc z serwerem na hamachi.

markoklima

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, już wiele razy stawiałem serwer w minecraft'cie na hamachi. Teraz znowu postanowiłem to zrobić. Wszystko ładnie i pięknie. Znajomi dodali się do sieci i chcieli wejść na serwerem. Łączyli się z serwer i potem bylo "Time Out" a ja normalnie grałem.

Prosze o pomoc.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Aby wyłączyć Zaporę systemu Windows musisz:

Wcisnąć kombinację klawiszy "Windows" + "R".

Wpisać "Firewall.cpl", a następnie kliknąć w "OK".

Kliknąć w polecenie "Włącz lub wyłącz Zaporę systemu Windows". Wymagane są uprawnienia administratora. Jeśli zostanie wyświetlony monit o hasło administratora lub potwierdzenie, wpisz hasło lub potwierdź. Następnie kliknij opcję "Wyłącz (niezalecane)", a potem w przycisk "OK

Aby upewnić się, czy aby na pewno Zapora "zniknęła" z systemu, wciśnij kombinację klawiszy "Windows" + "R", a następnie wpisz "msconfig". Po ukazaniu się okna konfiguracji systemu przejdź do zakładki "Usługi", wyszukaj w niej pozycję "Zapora systemu Windows" i sprawdź czy jest odznaczona. Jeśli nie, odznacz ją i zatwierdź zmiany klikając w "Zastosuj", a następnie "Ok".

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...