Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jesteś dobry z oprogramowania komputera? -Zajrzyj

x_x_Sniper_x_x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zainstalowałem system Ubuntu 11.04 na tej samej partycji co windows.

pierwszy problem to to, że cały czas mi się zacina przy starcie.

Drugi, to to że nie działa mi mikrofon. Próbowałem ze wszystkich tutów i nic nie pomogło.

I trzecia rzecz to to, że szukam poradnika jak zainstalować Ubuntu na osobnej parytcji, bez płyty.

Opublikowano

jak się zacina widocznie brak jakiś sterowników czy uaktualnień , w nowych kernelach usunięto część starszych sterowników do urządzeń .

nie polecam 11 i 12 dla początkującego najlepiej zacznij od 10.04 najbardziej stabilna i bardziej przyjazna , najlepiej zacznij od Lśniącego Lamparcika 10.04 albo Malinowej Landrynki 10.10 , ściągniesz system TU

chyba że jednak wolisz nowszą Niebiańską Nimfę :)

zacinanie powoduje też i partycja wirtualna działa o wiele wolniej na niej system niż na normalnej partycji

chcesz dzielić nie ma problemu, zabotuj z płytki CD albo pena instalke i dosłownie "wytnij" z największej partycji trochę miejsca ok 15-20Gb wystarczy , 8Gb na system, 800 Mb na swap i resztę na katalog HOME

instalowałeś z wubi to i nie widze problemu by zainstalować na osobnej partycji tak jak to napisałem wcześniej. tylko uważaj by nie dać opcji przyznania instalatorowi samodzielnego podziału partycji bo stracisz wszystkie co masz aktualnie

z reguły najlepiej instalować na dowolnym innym całym dysku, 20-40Gb wystarczy, dysk ustawia sie jako pierwszy botujący i nie ma problemu z botowaniem windowsa który będzie na innym dysku, a windows i tak nie zobaczy partycji linuxa :)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Więc tak, już miałem ą niebiańską. Wcześniej zainstalowałem na odzielonej partycji (20 gb) i tam jest z wubi.

Problem w tym że koniecznie potrzebuje wersje 11.04-11.10 bo akurat na tej działa program GIMX.

I na osobnej partycji nadal mi się tnie. Dzieje się to tak dwa na trzy razy. i już ostatnio pięć razy musiałem przeinstalwywać aby mi się nie zacinało tak często.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...