Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Mount bug

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Nie kłóć się z głupim bo sprowadzi Cię do swojego poziomu." Tyle Ci powiem. Jeżeli nie potrafisz zaakceptować prawdziwych informacji, które zostały prze zemnie Ci przedstawione to już Twój problem.

Opublikowano

Tyle mi powiesz? Czy na tyle mało rozwinięty jest Twój mózg, aby podawać ludziom prawdziwe informacje, a nie robić ich w chuja? Nie podasz nawet NAZWY FUNKCJI, nie chce całego kodu, chce nazwę funkcji - ale jej nie podasz, bo myślałeś że będziesz fajny i zabłyśniesz jak powiesz że masz to w quescie bez modyfikacji klienta/game - cóż, idioci się rodzą, jesteś tego żywym przykładem ;-). Na nikim to nie zrobiło wrażenia, bo dopóki będziesz obstawał przy swoim, to będziesz mieszany z gównem, bo nie ma w Metinie funkcji, która zmieniła by cell przedmiotu w ekwipunku, albo blokowała przyciśnięcia w przycisk. Wyjdź z mojego tematu i nie wracaj więcej...

Opublikowano

Tyle mi powiesz? Czy na tyle mało rozwinięty jest Twój mózg, aby podawać ludziom prawdziwe informacje, a nie robić ich w chuja? Nie podasz nawet NAZWY FUNKCJI, nie chce całego kodu, chce nazwę funkcji - ale jej nie podasz, bo myślałeś że będziesz fajny i zabłyśniesz jak powiesz że masz to w quescie bez modyfikacji klienta/game - cóż, idioci się rodzą, jesteś tego żywym przykładem ;-). Na nikim to nie zrobiło wrażenia, bo dopóki będziesz obstawał przy swoim, to będziesz mieszany z gównem, bo nie ma w Metinie funkcji, która zmieniła by cell przedmiotu w ekwipunku, albo blokowała przyciśnięcia w przycisk. Wyjdź z mojego tematu i nie wracaj więcej...

Człowieku nie jest potrzebna żadna nowa funkcja. Wystarczy logiczne zastosowanie timer'ów i po problemie.

Opublikowano

W takim razie gratuluję logiki, bo performance przy 100 graczach z nałożonym timerem jest w kurwę wysoki, nie wiem po co utrudniać sobie życie. W każdym razie, timer nie załatwi tutaj sprawy związanej z zdjęciem pieczęci po deadzie, chyba, że ją usuwasz i dodajesz ponownie (a co, jeśli pieczęć ma period?;>). Tak samo nie widzę związku - jak można zablokować "zejdź" poprzez timer <facepalm>.

Opublikowano

Widocznie źle zrozumiałeś o co mi chodziło z zablokowaniem tiffanus.

Działa działa klikasz sobie ile chcesz w Zejdź, a postać wchodzi i tak na mounta. Czyli funkcjonalność "Zejdź" zablokowana.

Opublikowano

Ah, takie coś to łatwiutkie :).

Gotowiec, pisany na szybko, powinno działać - ja sobie to przerobie jeszcze bo pobieram id mounta i pieczeci z tablicy...

when mount.timer begin
   if not pc.is_mount() and ( item.select_cell(97) and ID_PIECZECI ) or ( item.select_cell(98) and ID_PIECZECI ) then
       pc.mount(ID_MOUNTA, CZAS)
   end
   loop_timer(mount)
end

Trzeba sobie jeszcze dopisać start timera przy nakladaniu pieczeci :).

Opublikowano

Ah, takie coś to łatwiutkie :).

Gotowiec, pisany na szybko, powinno działać - ja sobie to przerobie jeszcze bo pobieram id mounta i pieczeci z tablicy...

when mount.timer begin
if not pc.is_mount() and ( item.select_cell(97) and ID_PIECZECI ) or ( item.select_cell(98) and ID_PIECZECI ) then
	pc.mount(ID_MOUNTA, CZAS)
end
loop_timer(mount)
end

Trzeba sobie jeszcze dopisać start timera przy nakladaniu pieczeci :).

Przecież ktoś Ci już napisał tą funkcję więc po chuj się spinasz?

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Przecież ktoś Ci już napisał tą funkcję więc po chuj się spinasz?

Wyjdz, nie jestes chyba w temacie.

To teraz koxie powiedz mi jak założysz pieczęć. :)

Rozpoczynam testowanie :P.

Opublikowano

Działa, tylko musze jeszcze dorobić drobną poprawkę do tego, w każdym razie dzięki, bo mi bardzo pomogłeś - mimo, wszystko.

Zamknac mozna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...