Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM][PS3] Pad kolegi nie działa

*Tabciogaraj*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kolega przyszedł do mnie z padem, bo mówiłem mu że zagramy we dwóch w FIFE, ale podłączyłem kontroler kablem i kliknąłem przycisk PS i nie działa migają przez ok. 2 minuty wszystkie 4 diody. Po odłączeniu i kliknięciu przycisku PS jest to samo. Mój pad działa. Nawet po resecie jego pada - koło śrubki.

Tabciogaraj.png

ps3_10.png - ps4_10.png - psvita_10.png
Zajmuję się sprowadzaniem różnego rodzaju towarów z Chin. Potrzebujesz pomocy? Pisz!

Opublikowano

Trochę to dziwne że pad po podłączeniu nie sparuje, rozumiem że jest naładowany oraz jest to oryginalny pad?

Spróbuj jeszcze podpiąć pada tylko kolegi pod wyłączoną konsolę, jeśli po wciśnięciu przycisku PS konsola nie wystartuje sama odpal ją ręcznie i próbuj ponownie sparować pada.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Właśnie oryginalny;) Po klinięciu PS nie działa, tak samo po podłączeniu do wyłąćzonej konsoli i włączeniu ręcznym pad nie działa.

Tabciogaraj.png

Zajmuję się sprowadzaniem różnego rodzaju towarów z Chin. Potrzebujesz pomocy? Pisz!

Opublikowano

Resetując pada przytrzymaj dłużej ten ukryty guziczek, jeśli u kolegi ten pad działa na jego konsoli to oznacza że pad jest sprawny i coś u Ciebie jest z konsolą a dokładniej gdzieś masz pogrzebane w opcjach, jeśli to nie problem to przywróć ustawienia fabryczne konsoli ale to tylko w ostateczności, save'y z gry powinny zostać nietknięte

następnie po odpaleniu konsoli pojawi się ekran konfiguracyjny i tam po raz pierwszy sparuje się pady jakie się posiada, jeśli nawet przy tym zabiegu pad się nie sparuje to ja już sam nie wiem co jest nie tak...

819531478353821175209.gif

Opublikowano

U kolegi działa, przytrzymałem czarny guziczek dłużej i nic, to samo. Ustawienia fabryczne? Co to może dać? Będzie dalej zapamiętane hasło i login PSN? Bo go zapomniałem.

Mój filmik z problemem pada:

http://www.youtube.com/watch?v=HAYCEZJNuXQ

Tabciogaraj.png

Opublikowano

Login12345, ślepy jesteś? Na filmie to masz. januszq, to samo.

Tabciogaraj.png

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Japierdole... Mimo że mam PS3 od niedawna, to wiem, że jak ktoś przynosi pada TRZEBA GO PRZYPISAĆ DO TEJ KONSOLI! Powinno być gdzieś w opcjach...

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...