Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konkurs na mod miesiąca

Piecu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako na forum jest konkurs na cheat miesiąca to czemu by nie zrobić na mod miesiąca? Chodzi o to aby ludzie zgłaszali swoje/cudze modyfikacje gry tak jak to jest w cheat'ach. Pytałem się już czy w ten konkurs wchodzą mody ale powiedziano mi, że nie. To czemu by nie zrobić takiego konkursu co miesiąc? Na forum jest sporo modderów, którzy robią własne mody, a czasami mody są bezpieczniejsze i czasami lepsze od cheat'ów i za nie nie dostaniemy bana. Czemu coddersów wynagradzamy? Możemy także wynagradzać moddersów. Wszystko co robią idzie na rozwój forum. Proszę o opinie.

Przykładowa modyfikacja gry

Jak widzicie tutaj zostało parę rzeczy zmienionych jak wygląd mapy, broni i dźwięku. Tego codder raczej nie zrobi.

Możecie także przeczytać czym się różni codder od moddera w starej sugestii.

http://www.mpcforum.pl/topic/563881-sugestiampc-elite-modders-team/

@down

Co ma film/screen do moda? Czasami modem zrobisz więcej niż cheatem...

Opublikowano

To jest forum o cheatach, gdyby zrobić konkurs na mody to tak samo musiałby być na

najlepszą grafikę

najlepszy film

najlepszy screen

I tak dalej...

Na NIE

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Sprawę poruszałem jako grupę MEMT na PW.

No i coś się zawiesiło ;XX

Nie wiem jak mam o tym myśleć.

Jakowo Mod Miesiąca odbył się pierwszy i ostatni raz w dziale CA.

W połowie wypalił, więc ja tam nie wiem jak na skale forumową.

Jestem neutral serio, mimo iż jestem z tym powiązany szczególnie ;X

(Z przychylnością na TAK)f

Jakowo mody to jest szerokie pojęcie, przy czym ;

najlepszą grafikę

najlepszy film

najlepszy screen

To przy modach ssie.

Zrozumcie pojęcie mod a dopiero potem się wypowiadajcie, bo to takie oczywiste nie jest.

(Nie miało to na celu nikogo tyrania, ale małego oświecenia go na ten temat)

Szczerze to jest temat dla mnie obojętny.

Kwestie tą niech ustalą Ci wyżej.

Opublikowano

Są konkursy na najlepszy screen, hack, video i teraz to? Za chwilę będą konkursy na najlepsze odgłosy z gier.

Ja jestem na NIE. To jest forum o cheatach.

Widocznie macie zerowe pojęcie. To się również tyczy do tematyki forum! Modyfikacje czyli edycja plików gier, które dają nam jakieś możliwości, podobne do cheatów, to się wiąże z tym.

@Save

Wszystkie gry da się.

Opublikowano

Czysta beka z was.

1 argumetejszyn co można modować :

(I raczej więcej)

zasx.jpg

2 argumetejszyn (kawałek mojej rozmowy o MEMT z Ejsikiem) :

plxl.jpg

Powodzenia w wyciąganiu wniosku.

Moim zdaniem można raz zrobić nie wyjdzie to do kosza.

Opublikowano

Jak ludzie porównują modding do robienia screenów lub filmików to brzydko mówiąc szlak trafia...

Moduje się najwięcej CA i Minecrafta NIE :)

Bo pewnie wte tylko grałeś i widziałeś w dziale sub forum modyfikacje.

Opublikowano

Dobre by to było, teraz chyba każdą gre można moddować więc nikt nie będzie stratny i każdy specjalizuje się w moddingu innej gry ! :D Może być ciekawie.

kunshi.jpg

Sygnatura jest mojej roboty <3 Chcesz podobną ? :)

Opublikowano
To jest forum o cheatach

Większość cheatów to modyfikacje plików gry.

Hm, co do sugestii - czemu nie, spróbować zawsze można. Odnośnie wyłaniania zwycięzcy, najlepiej, żeby robił to organizator konkursu, bo dawanie możliwości głosowania użytkownikom wiąże się z prostą zasadą: im więcej userów grających w Minecrafta, tym więcej głosów zdobędzie dana modyfikacja, a pozostałe mody dotyczące mniej popularnej gry nie będą miały szans w konkursie. Chyba, że ktoś ma lepszy pomysł.

DBY2M.png

exMPC Media Team exGold MemberexModerator

Opublikowano

Ludzie, sprawa jest taka. Tematyką forum są cheaty i naprawde nie ma powodu by jeszcze bardziej odbiegać od tego takimi konkursami. Mody nie mają nic wspólnego z cheatami. Mod może podmieniać tekstury, dodawać nowe bronie itp. ale jeśli spełnia funkcje cheata to nie jest już modem tylko cheatem. Nikt nie porównuje modów ze screenami / filmikami ale te rzeczy mają tyle samo wspólnego z cheatami co mody :)

Opublikowano

Ludzie, sprawa jest taka. Tematyką forum są cheaty i naprawde nie ma powodu by jeszcze bardziej odbiegać od tego takimi konkursami. Mody nie mają nic wspólnego z cheatami. Mod może podmieniać tekstury, dodawać nowe bronie itp. ale jeśli spełnia funkcje cheata to nie jest już modem tylko cheatem. Nikt nie porównuje modów ze screenami / filmikami ale te rzeczy mają tyle samo wspólnego z cheatami co mody :)

Modyfikacje nie ograniczają się do zmieniania tekstur, modelu. Modyfikacja to inaczej edycja, a cheaty przeważnie są modyfikacjami. Nie wyskakuj mi tu z twierdzeniami, że to forum o cheatach - równie dobrze mogę powiedzieć, żeby usunąć MMT, bo ich recenzje nie mają nic wspólnego z cheatami. Poza tym na forum już od dawna poruszane są kwestie gier, a nie samych cheatów.

DBY2M.png

exMPC Media Team exGold MemberexModerator

Opublikowano

Modyfikacje nie ograniczają się do zmieniania tekstur, modelu. Modyfikacja to inaczej edycja, a cheaty przeważnie są modyfikacjami. Nie wyskakuj mi tu z twierdzeniami, że to forum o cheatach - równie dobrze mogę powiedzieć, żeby usunąć MMT, bo ich recenzje nie mają nic wspólnego z cheatami. Poza tym na forum już od dawna poruszane są kwestie gier, a nie samych cheatów.

To źle. Trzeba dbać o zachowanie tematyki forum :) MMT ma wiele wspólnego z forum i cheatami, na przykład prezentacje cheatów. I jak już mówiłem, jeśli mod spełnia funkcję moda to już nie jest modem tylko cheatem...

DOWN

To są cheaty tworzone metodą modowania, dalej są to cheaty i o ile pamiętam to w przeszłych konkursach były oceniane jako cheaty :)

Opublikowano

Modyfikacją może być dmg hack do metin2 , 1 hit killer lub kamermod .

Żeby z nich korzystać musisz mieć podmienione pliki metina co się równa z modyfikacją klienta.

­39566146920630933015.png

Opublikowano

Czemu nie, tylko pytanie na jakiej podstawie wyłonić zwycięzce? :>

Można na wiele sposobów np. najprzydatniejszy, najbardziej estetyczny m.in. można jak cheaty...

Opublikowano

Mody nie mają nic wspólnego z cheatami. Mod może podmieniać tekstury, dodawać nowe bronie itp. ale jeśli spełnia funkcje cheata to nie jest już modem tylko cheatem.

Full beka z cb... Proszę cię poczytaj najpierw o moddingu a potem się wypowiadaj... Napiszę to najprościej

- można zrobić moda na "przyspieszenie strzelania" i robisz to przy edycji plików gry i do kur*y nędzy nie jest to cheat tylko mod, a daje to samo ale nim nie jest !

// do tego mody są w niektórych przypadkach bardziej rozwinięte od cheatów, wejdź w przykładowo ten link jeśli chcesz coś dodać..

http://www.mpcforum.pl/topic/652584-preview-lenartsys-caeu-long-range-mutation-box-mod/

w żadnym cheacie się z tym nie spotkałem więc hmm "cheat który nie jest cheatem jest lepszy od istniejących cheatów ?"

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

Full beka z cb... Proszę cię poczytaj najpierw o moddingu a potem się wypowiadaj... Napiszę to najprościej

- można zrobić moda na "przyspieszenie strzelania" i robisz to przy edycji plików gry i do kur*y nędzy nie jest to cheat tylko mod, a daje to samo ale nim nie jest !

Czyliiii... Coś co ma funkcje cheata, działa jak cheat, obsługuje się to jak cheat, ale nie jest cheatem? da fuq?!

Jak daje to samo to po cholerę rozdrabniać to na cheaty i mody jak można wszystko wsadzić do konkursów o cheatach?

DOWN

Bez przesady ok? Chyba mylisz negatywne nastawienie do pomysłu z negatywnym nastawieniem do osoby kolego...

Znajdź mi jeden mod, który jest czymś sensownym, nie podmianą teksturek a jednocześnie nie mógłby zostać zakwalifikowany w konkursie jako cheat, dasz radę?

UP

I czemu tego nie wstawisz do konkursu na cheata? To jest mod, ale zostałby zakwalifikowany w takim konkursie... Może i nie znam się na modach ale wiem, że nie ma sensu robić pierdyliardu konkursów skoro można zsumować to w jednym...

Opublikowano

> nie zezwolono na udział modderów w konkursie na cheata, ale modder musiałby robić całą paczkę z modami, co by było niesprawiedliwe, powinno być oddzielnie cheaty to cheaty, a mody to mody

> stawiam że jesteś na nie, bo nie wiesz o co w tym chodzi i że nie bd miał jak się popisać przed administracją, bo z tego co widzę to strasznie do tego dążysz, ale nie chce mi się hejtować :>

//Googlus mój mistrz :D

//Up

"bez obrazy", ale przyjebany jesteś.... Zaraz twoim rozumowaniem dojdziemy do tego że nie powinno być konkursów z FanArtu bo można to podpiąć pod cheaty o.O Tak ? Gówno wiesz o modach, a masz najwięcej do powiedzenia, więc dopóki nie wstawisz czegoś to nasza rozmowa nie ma sensu.

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano
Może i nie znam się na modach ale wiem, że nie ma sensu robić pierdyliardu konkursów skoro można zsumować to w jednym...

Tak bardzo boli Cię to, że ktoś dostanie kolor, wyróżnienie ? Skoro ktoś poświęca swój czas na zrobienie czegokolwiek, co mogłoby pomóc innym użytkownikom (w tym przypadku są to mody) to zasługuje przynajmniej na cień szansy zdobycia za to wyróżnienia. Popieram każdą sensowną inicjatywę stworzenia konkursu, niech użytkownicy mają o co walczyć,niech czują, że wybierając mpc jako miejsce publikacji swojego dzieła mogą zostać docenieni.

To jest forum o cheatach, gdyby zrobić konkurs na mody to tak samo musiałby być na

najlepszą grafikę

najlepszy film

najlepszy screen

I tak dalej...

Nawet jakby tak było, coś by się stało ? Na forum mamy wielu użytkowników, każdy powinien znaleźć konkurs, w którym ma szansę na zwycięstwo. Ostatnimi czasy wszystko kręciło się wokół grafiki i ludzie bez zainteresowań w tym kierunku zostawali w tyle. I tak, to może być powiązane z cheatami.

Jak dla mnie pomysł dobry i warty uwagi, przecież można sprawdzić przez miesiąc/dwa czy to ma szansę wypalić. Nie przyjmie się to zwyczajnie administracja zaniecha projekt. Jeżeli są na tym forum osoby, które mają czas aby ogarnąć taki konkurs to jestem za.

Opublikowano

Normalnie tych co myślą że mod a cheat to coś co nie łączy się z tematyką forum jak piernik i wiatrak, mym zdaniem można to tak określić :

im-stuck-faceplant.jpg

Nie chce mi się już wam tłumaczyć czym jest modding itp.

Mym zdaniem to jest obciach nie wiedzieć co to jest na tym forum ;X

Czemu nie, tylko pytanie na jakiej podstawie wyłonić zwycięzce? :>

Hmm...

-Estetyka

-Przydatność

-Trudność wykonania

;)

Te 3 podstawy daje w 100% aby brać pod uwagę ;DDD

Opublikowano

Jestem jak najbardziej za. Pora wprowadzić coś nowego, a nie kręcimy się tylko w koło filmików, screenów i grafiki. Cały czas to samo jest nudne i mozolne .

9368_gold.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...