Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft 24/7

RADYKALNI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Gdzieś na necie wyczytałem że da się zrobić serwer minecraft na platformie bukkit który będzie działał 24/7. Podobno najlepszym oprogramowanie na taki serwer który ma tak działać dzięki jakiejś komendzie screen jest LINUX UBUNTU.

A więc chciałbym się spytać czy da się to zrobić na swoim komputerze, jeśli się da czy komputer musi być włączony aby ten serwer działał, czy może być wyłączony (z wtyczki).

Aktualni posiadam własny serwer 10 slotowy który założyłem na windowsie, ale windows musi być włączony aby ten serwer działał. Aha do tego mam jeszcze zmienne ip.

Koledzy jak myślicie czy da się zrobić taki serwer czy to mit.

POZDRAWIAM...

Opublikowano

Ale to chodzi, że wpisujesz komende jeżeli masz wykupiony vps i system linux. I wtedy jeżeli chcesz, aby działał Ci cały czas serwer do mc, to musisz wpisać komendę.

1346594784-U507582.png

By lux.

| Validating | Members | WarRock Helper | Coding Cheats | Pro User | PostMaker | MPC Champion | MPC Popular | Gold Member | Blue Member |

Opublikowano

Witam.

Aha.

A proponujecie VPS czy Serwer Dedykowany ??

Bo szukam jakiegoś taniego hostingu, chciałem załozyć serwer taki który będzie działał 24/7. Najlepiej 20 lub więcjej slotowy. Jeśli znacie jakiś tani hosting (nie musi być z Polski, ale żeby nie miał zbytnich lagów) to możecie podać link.

Z góry dzięks.

POZDRAWIAM...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...