Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VPS

uSebeKu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@2UP Ale to są ceny bez brutto...

1346594784-U507582.png

By lux.

| Validating | Members | WarRock Helper | Coding Cheats | Pro User | PostMaker | MPC Champion | MPC Popular | Gold Member | Blue Member |

Opublikowano

Windows XP lub W7.

Mistrzu proszę. Jak nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj, kolega nie stawia serwera u siebie na PC, tylko na osobnej maszynie wirtualnej.

Do autora tematu:

Najlepiej weź Ubuntu Server lub FreeBSD, na tych dwóch systemach najlepiej się stawia serwer minecraft'a. :)

Nie bierz żadnych zdalnych pulpitów czy wirtualizacji, im więcej takich usług uruchomionych, tym mniej slotów uciągniesz.

Najlepiej dostęp SSH, Putty i to w zupełności wystarczy.

sygnaturkazx.png

Opublikowano

Mistrzu proszę. Jak nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj, kolega nie stawia serwera u siebie na PC, tylko na osobnej maszynie wirtualnej.

Do autora tematu:

Najlepiej weź Ubuntu Server lub FreeBSD, na tych dwóch systemach najlepiej się stawia serwer minecraft'a. :)

Nie bierz żadnych zdalnych pulpitów czy wirtualizacji, im więcej takich usług uruchomionych, tym mniej slotów uciągniesz.

Najlepiej dostęp SSH, Putty i to w zupełności wystarczy.

Ok, dzięki za odpowiedź, i za wyprowadzenie mnie z błędu. :)

game_of_thrones_signature_by_spyrde-d4d40zf.png

Opublikowano

no własnie też mnie zastanawia dlaczego nie wziąłeś VPSa. Ja mam serwer minecraft na VPS i działa od 3 miesicy bez zarzutu. Straciłes tylko kasę bo z 4 GB ramu proponował bymi ci coś lepszego i 20 zł tańszego.

Opublikowano

Nie wiem wszyscy odradzają VPS;/ dlatego zdecydowałem się na dedyk, ale jeszcze nie zakupiłem, więc mogę zmienić zdanie, więc mówicie że VPS też jest dobry?

game_of_thrones_signature_by_spyrde-d4d40zf.png

Opublikowano

Miałem już 2 VPSy jeden na webh.pl a drugi na http://ultimahost.pl/vps. Polecam ci serwer FULL na webh.pl z kodami rabatowymi. Jest tańsze i lepsze od tego co chcesz kupować.

Przewagą są dyski SSD, ale czy 8GB Ramu jest gwarantowane? Pamiętajmy o tym, że Dedyk z np. 4GB Ramu będzie wydajniejszy od VPS z 6 GB Ramu. VPS to mała część dedyka, więc nie wiem czy się opłaca.

sygnaturkazx.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...