Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Session Stealer - Dostań opa :D

Kurczaczek2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako że jest to w miarę poważny bug, miałem wątpliwości czy to tutaj publikować, moderatorzy zdecydują ;)

1. - Co to jest Session Stealer?
Session Stealer jest to program stworzony przez genialnego twórcę znanego wielu osobom klienta MC - Nodusa.
Jego działanie jest proste - Podajemy wszystkie dane potrzebne do "ataku" do aplikacji, klikamy start, i co najważniejsze,
przekonujemy administratora (najlepiej, chociaż inny gracz też może być, ale od niego nie wyciągniemy np. gm) aby wszedl na
nasze ip - dane jakie ustaliliśmy w aplikacji :) Kiedy spróbuje wejść, aplikacja tak jakby "ukradnie" jego sesje w Mc, wejdzie na ip które
podaliśmy i wpisze ze swojego konta co tylko chcemy :D Minusem tego jest to, że sposób ten nie działą na serwerach z rejestracją (Można sie domyślić czemu ).

Jak sie przed tym zabezpieczyć? Po prostu nie wchodzimy NIGDY na podane nam ip serwerów ;)

A teraz tutorial :

1. - Pobieramy Session Stealera:

link - 

http://www.nodusgriefing.com/clientdownload

Scan - 

https://www.virustotal.com/file/12c9930c162e08f37ae4079d0327b798ee444fc98190e70e7682ecd83a18abb5/analysis/

Aby pobrać wchodzimy w 1 link i W dziale Nodus Session Stealer klikamy link do pobrania.

Zapisujemy gdzie tylko chcemy, odpalamy go klikając na nim dwukrotnie.

Uzupełniamy według wzoru:

Beztytuup_rswpnew.png
Jeśli zdjecie nie działa - link - 

http://ifotos.pl/zobacz/Beztytuup_rswpnew.png/

Nastepnie wciskamy start, i zwabiamy naszą ofiare na fake server na naszym ip :)

Teraz troche wyjaśnienia na temat tego "fake servera".
Nie jest to prawdziwy server mc, jest to tylko taka aplikacja która imituje serwer mc, przez co jest widoczna w Minecrafcie.
W ostatnim polu należy wpisać port na jakim ma startować fake server, musimy go mieć przekierowanego, jeśli będzie to port inny niż 25565 adminstrator serwera będzie musiał dopisać go po znaku ' : ' Po twoim ip / domenie.

Jeśli nie wiesz jak przekierować porty, wygoogluj ;)

Jak już wcześniej wspomniałem nie wiem czy taki temat powinien istnieć na tym forum, ale jako że Mpc to haki do gier, pomyślałem - "czemu nie?" ;)

UWAGA! : Nie biore odpowiedzialności za to jak użyjesz Session Stealera, używaj go jedynie na serwerach kolegów bądź własnych, ten poradnik jest w celach edukacyjnych ;)

Dziekuję i pozdrawiam ;)

Opublikowano

I ja nie rozumie czemu to służy??

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

Jak np. Grasz z kolegą na kolegi serwie, i on cię trolluje bo jest adminem :) Robisz to co w tucie, dajesz sobie gamemode, i też trollujesz jego :) Jego zdziwienie bezcenne... A, i dobrze że to nie działa na serwerach z rejestracją bo przynajmniej nie można tego używać na serwerach publicznych, i serwery nie będą padać :)

Game Over

Opublikowano

Co do nieużyteczności - Kilka użytkowników miesiąc temu w ten sposób zgriefowała 3 największe serwery w Polsce.. Bodajże minecraft.pl i minecraftci min.

Opublikowano

I dobrze, że nie zrozumiałe. Nic nie mam do autora, tylko to nie powinno się pojawić na forum. A prędzej, czy później nikt się na to nie nabierze.

Opublikowano

Dla ludzi nie siedzących w minecraft długo nie zrozumiałe. Po prostu , gdy dany gracz wchodzi , to nazywa się "sesją" a jeśli admin wejdzie na naszym IP , ukradniemy jego "sesję" dzięki czemu mamy administratora. A tak na boczku , kto gra na serwerach bez AuthMe czy xAuth ... jak nie ma rejestracji to po co

się z tym pierdolić , ściągasz pirata wchodzisz na kogoś nick i masz wszystko.

Opublikowano

To działa aplikacja ta jest stara nie dawałem tego tutaj na mpc bo tym każdy server premium da się rozjeba....

Trochę głupio zrobiłeś że to tu dałeś ja też mało kiedy się hamuj ale tego nie powinno tutaj być ;/

A co do genialności twórców nodusa masz rację widzieliście nowe menu boskie i bindy ;)

Troszkę zgapione od platinum ale i tak prooo

Nie widzę tutaj czegoś co było bu zależne od niemieckiego ?

Opublikowano

To działa aplikacja ta jest stara nie dawałem tego tutaj na mpc bo tym każdy server premium da się rozjeba....

Trochę głupio zrobiłeś że to tu dałeś ja też mało kiedy się hamuj ale tego nie powinno tutaj być ;/

A co do genialności twórców nodusa masz rację widzieliście nowe menu boskie i bindy ;)

Troszkę zgapione od platinum ale i tak prooo

Nie widzę tutaj czegoś co było bu zależne od niemieckiego ?

nosz kurwa. mówi że nie dawać tego tutaj jak to jest "normalny" program a sam pokazuje jak kopiować itemy. Robisz z siebie idiote wiesz?

@top

Ogółem najczęściej nabierają się na to 10letnie dzieciaki ;).

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie lepiej poczekać aż admin wyjdzie i wtedy wbić na jego nicku i popróbować parę bugów?

• 3 tygodnie później...
  • 8 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...