Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gamersfirst vs Nexon EU

WasserFull

Wojna Firm  

69 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaka dla Ciebie firma jest lepsza?

• Gamersfirst
      35
    • NexonEu
      34

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gamerfirst - Można było robić reklamy i zdobywać g1 lub premki. Minus to lagi

Nexon - Mniejsze lagi poza tym nic lepszego bo cheaterzy są, a nie ma premek i niemożna za darmo mieć g1 i to jest minus.

Dlatego Gamerfirst.

1365881062-U68160.png

Opublikowano

Tak naprawdę i marihuana i hakerX mają racje :

z jednej strony za wcześnie by oceniać a z drugiej jak na razie jednak lepszy był GameFirst

Ja jak na razie nie daje głosu w ankiecie (bo Nexon dopiero się rozwija (w Europie) i potrzeba trochę czasu jego głębszą ocenę :) ) chociaż jestem trochę bardziej za GameFirst'em

1379095800-U384748.png

ExMod | ExMentor | ExChampion | ExMoT | Blue Member | Tagger

Opublikowano

Ja na razie to. Nie patrząc na to jaką administrację miał GamerFirst to było nawet spoko.

W Nexonie na razie nie widać zmian po za innymi adminami. Trzeba poczekać z 3 - 5 miesięcy żeby bardziej oceniać.

Ja jestem jednak za Nexonem bardziej, dlatego że dobrze opiekują się grą CA tzn dużo eventów, patchów itp. I mam nadzieje że podobnie będzie w WR.

Opublikowano

Nie da sie tak ocenic.

Za szybko na takie oceny.

Kazda firma ma swoje + i -.

Na ten czas Gamersfirst,jednak moze sie to z czasem zmienic.

"Pewność wypisaną mam na twarzy"

Opublikowano

Ja jestem za nexonem. Z G1 to zawsze polegalo na obiecankach cacankach a updaty pojawialy sie raz na ruski rok.

Administracja G1 to rowniez paly po wielu nieprzyjemnych sytuacjach ktore z nimi mialem i dla nich liczy sie tylko kasa.

Nexon dopiero co dostal WR a co za tym idzie, maja wiele bugow i problemow do rozwiazania. Ciezko oceniac po ok. 20 dniach ale widac ze sie staraja.

Co pare dni pojawiaja sie update'y ktore moze i nie sa kosmiczne ale zadowalaja gracza.

Retaile na poczatek, bonusy to wszystko cieszy a wieksze eventy to chyba beda robic po ustabilizowaniu gry kiedy uporaja sie ze wszystkim.

Osobiscie zauwazylem ze jest troszke mniej cheaterow oraz prawie w ogole lagow. To naprawde przekonalo mnie do dalszej gry w WR ;)

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Nexon, dlatego że nie ma lagów. Co z tego, że na G1 były premium, jak nie było można sobie pograć?

1346594784-U507582.png

By lux.

| Validating | Members | WarRock Helper | Coding Cheats | Pro User | PostMaker | MPC Champion | MPC Popular | Gold Member | Blue Member |

Opublikowano

A kiedy można było sobie można po ludzku zagrać... Zawsze w tej grze będą cheaterzy i nexon nic z tym nie zrobi, bo może to tylko zrobić Dream Execution, a on się jakoś nie kwapi do tego.

1365881062-U68160.png

Opublikowano

@up Jeśli chodzi o w ZŁ to możliwe ale w funtach jest dużo taniej niż było :D<3

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Nexon niestety naprawil buga ze jak sie bybieralo mape premium np khali i bralo sie auto start on to juz mapa nie bd sie wlanczala:/

Opublikowano

Grałem za czasów moneyfirstów, sądzę że nexon będzie lepszy, ale fakt - nie można robić free premek i punktów.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Nexon bo taniej się kupuje NX.

U G1: Za PSC 10€ 800 G1c (Powinni zmienić to j***** 800 g1 na np: 1000 g1/1200 g1)

U Nexon'a: Za PSC 10€ 10000 NXc

1398347001-U399156.png

Opublikowano

odkad warrocka przejął nexon to już całkiem inna gra i o wiele gorsza

"RAP TO NIE BIZNES, RAP TO DROGA, MY DZIECI PRZEZNACZENIA IDZIEMY W IMIE BOGA!"

Opublikowano

Jak dla mnie gamersfirst bije nexona pod każdym wzglądem . Z czasem może będę za nexonem , ale narazie jestem za GamersFirst

upaodl131d2.png

Moje Cheaty :

No_Menu

http://www.mpcforum.pl/topic/624388-undetected-no-menu-jacello/

http://www.mpcforum.pl/topic/622343-undetected-no-menu/

D3D:

http://www.mpcforum.pl/topic/628413-undetected-d3d-jacello-v10/

http://www.mpcforum.pl/topic/629602-undetected-d3d-jacello-v11/page__pid__4526048#entry4526048

Opublikowano

Nexson minusy to - brak robienia darmowych nexson crash , kolejny minus to jest item shop na stronie internetowej (może z czasem będzie lepszy ale na razie jak dla mnie klapa) I jak na razie brak premium :( ( tylko tym czasowo nie ma (tylko na razie bo za jakiś czas już będzie )

Plusy to - nowe bronie w item shopie w grze tylko że dla premium i za nexson crash , mniej lagerrów , naprawili to ze np khali jak nie masz premium to bierzesz auto start ,często organizują fajne eventy i w dodatku jak założymy nowe konto do dostajemy reality i 100000 dinarów miłe powitanie no i na razie to chyba koniec

Gamersfirst minusy to mało eventów więcej hackerów mało nowych map .

Plusy to fajny item shop na stronie internetowej robienie G1 za darmo ( ja miałem xm8_aligator i l85a1 ,desert gold za darmo Dokładnie to nazwy nie pamiętam )

Ja tam bardziej przekonany jestem do Nexson ale na razie Gamersfirst tez złe nie było nexson z czasem będzie lepszy chyba niż gamersfirst Na razie nexson mi chyba się bardziej podoba

Opublikowano

Ja bym osobiście proponował dać Nexonowi trochę czasu. Mi się wydaje że są dużo bardziej ogarnięci a gdyby G1 dostało tą grę od Nexona w takim stanie a sytuacja byłaby przeciwna, wątpie żeby G1 uporało się ze wszystkim błyskawicznie. Kwiatki nowo zasadzone też potrzebują czasu by wyrosnąć, tak jest ze wszystkim. Dopiero co ogarniają grę, dają retaile a wy już mówicie jacy to oni źli nie są.

Pozostaje jedynie czekać i za ok. 2-3 miechy zacząć dopiero porządnie porównywać bo bądźmy zdrowi, to już chyba będzie wystarczająco czasu aby podstawowo ogarnąć grę i zacząć nową erę WR'a.

32Aef.png

By Alicexcullen

Opublikowano

Nexon

+ Retaile

+ Brak lagów

+ Wyeliminowanie bugów

+ Opłaca się kupować Nx'y

+ Mili admini - bezproblemowi :D

= Brak możliwości robienia G1 ( możemy na fanup kupić sobie karte i wklepać jako nx czyli free tez jest :) )

- Podczas przenoszenia g1 do nexona wystąpiła masa niedociągnięć ( takich jak np. brak zakupu premek powinni to wczesniej )

G1 + NEXON = OBIE FIRMY LECĄ NA KASE

G1

+ Bezproblemowe robienie g1

= średnio opłacalne kupowanie g1

- Administracja

- Lagi

- Bugi

- Brak jakich kolwiek " wspomagaczy " na poczatek gry

Jestem za Nexonem !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...