Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przybrać na masie i zamienić ją na masę mięśniową

Greedo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam 16lat,62kg,180cm wzrostu.Jak widać jestem szczupłym nastolatkiem.Chciałbym (tak jak w temacie) przybrać na masie i zamienić ją na masę mięśniową.I tu pytanie do was.Jaką stosować dietę? Słyszałem ,że dobrze jest spożywać dużo ryżu,jogurtów,jajek,mleka i innych produktów ze zboża.Robię także codziennie pompki seriami.Każdego dnia z rana robię 15 pompek,przerwa 3minutowa i kolejne 15 pompek.Pod wieczór, tak samo w południe po obiedzie również.Będę miał zamiar chodzić z przyjacielem 2x w tygodniu na siłownie.A zapomniałbym dodać ,ze w tygodniu pokonuje około 35km na rowerze.Te wszystkie rzeczy,które robię,spożywam dadzą efekt? Jeżeli macie jakieś pomysły,które mógłbym zrealizować to piszcie smiało.

Pomoglem? Daj like,to nic nie kosztuje.

Opublikowano
Witam,mam 16lat,62kg,180cm wzrostu.Jak widać jestem szczupłym nastolatkiem

wtf???????? 180 wzrostu 16 lat i tyle ważysz?? ja jestem szczupły waże 80kg 35 w bicepsie w 3 miesiace katowania sie biegania itp ważyłem 100kg wygladalem jak ten gostek od michelline.

mase sie buduje wraz z cwiczeniami a nie tyjesz a potem cwczysz.

NO PAIN

NO GAIN

Opublikowano

Jesz białko i ćwiczysz przy tym, to wszystko. Nie przytyj na początku bo później tego nie spalisz, od razu zamieniaj to na mięsień

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

To tak : Masz zakwasy pij sok winogronowy [chyba ] , 3 jogurty dziennie , przed treningiem pij szklankę zimnej wody ,. I rób klata [pompki złączone obok klatki , brzuszki [ brzuszek nie ? ] Mam 13 lat , i mam brzuszek i trenuje nad klatą.

87164478848518422776.png

Opublikowano

Tu nie znajdziesz pomocy, wejdź na fora o kulturystyce, ale dodam że najważniejsza jest dieta, bez niej gówno zrobisz, ćwiczenia to jedynie dodatek.

1358809676-U384748.png

Opublikowano

To tak : Masz zakwasy pij sok winogronowy [chyba ] , 3 jogurty dziennie , przed treningiem pij szklankę zimnej wody ,. I rób klata [pompki złączone obok klatki , brzuszki [ brzuszek nie ? ] Mam 13 lat , i mam brzuszek i trenuje nad klatą.

Widzę, że jakieś wiejskie mity rozpowszechniasz i do tego jesteś idiotą albo analfabetą.

@top

Siłownia+dieta+systematyczność. Odwiedź kfd.pl i tam się pytaj co i jak.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.Postaram się odwiedzić jakieś forum kulturystyczne.Pozdrawiam Greedo.

Pomoglem? Daj like,to nic nie kosztuje.

Opublikowano

Witam,mam 16lat,62kg,180cm wzrostu.Jak widać jestem szczupłym nastolatkiem.Chciałbym (tak jak w temacie) przybrać na masie i zamienić ją na masę mięśniową.I tu pytanie do was.Jaką stosować dietę? Słyszałem ,że dobrze jest spożywać dużo ryżu,jogurtów,jajek,mleka i innych produktów ze zboża.Robię także codziennie pompki seriami.Każdego dnia z rana robię 15 pompek,przerwa 3minutowa i kolejne 15 pompek.Pod wieczór, tak samo w południe po obiedzie również.Będę miał zamiar chodzić z przyjacielem 2x w tygodniu na siłownie.A zapomniałbym dodać ,ze w tygodniu pokonuje około 35km na rowerze.Te wszystkie rzeczy,które robię,spożywam dadzą efekt? Jeżeli macie jakieś pomysły,które mógłbym zrealizować to piszcie smiało.

30 pompek rano ? wez ogarnij co 2 godziny rob przynajmniej po 100 seriami po 25 + 150 brzoszkow i cwiczenia hantlami np 5 kg podnosisz rece tak jakbys pajacyki robil przybierz na wadze troche i za miesiac idz na silownie.Jak chcesz przybrac to codziennie wpierdalaj Ziemniaki z Cebula i ogorkami w smietanie. przynajmniej 2 duze talerze na dzien + jakies mieso polecam Stejki z mikrofalowki ale nie pieczone tylko krwawe

Opublikowano

hahaha moze jeszcze mu diete cymbały z "soku z winogron i zimnej szklanki wody i krwawego steka" zrobicie

bitch, please

pompkami to sobie mozesz kondycje wyrobić nic wiecej pompki działaja na dużo partii mięsni np triceps, klata, plecy, łydki , barki wiec nie ma co

kup sobie karnet na siłownie żadnej diety na początek !! wszystko na sucho rób a plan weź sobie tradycyjny czyli

mała partia + duża partia aby testosteron sie wydzielił w jak największej ilości

czyli:

Pon:

-Klata

-Triceps

Środa:

-Plecy(+kaptury)

-biceps

Piątek

-Barki

-Nogi

-Przedramię

NO PAIN

NO GAIN

Opublikowano

http://www.kulturystyka.org.pl/modules/news/article.php?storyid=514

http://www.kulturystyka.org.pl/modules/news/article.php?storyid=449

1358809676-U384748.png

Opublikowano

hahaha moze jeszcze mu diete cymbały z "soku z winogron i zimnej szklanki wody i krwawego steka" zrobicie

bitch, please

pompkami to sobie mozesz kondycje wyrobić nic wiecej pompki działaja na dużo partii mięsni np triceps, klata, plecy, łydki , barki wiec nie ma co

kup sobie karnet na siłownie żadnej diety na początek !! wszystko na sucho rób a plan weź sobie tradycyjny czyli

mała partia + duża partia aby testosteron sie wydzielił w jak największej ilości

czyli:

Pon:

-Klata

-Triceps

Środa:

-Plecy(+kaptury)

-biceps

Piątek

-Barki

-Nogi

-Przedramię

Twoja wiedza o kulturystyce i ogólnie sprawności fizycznej jest tak chujowa, że ja pierdole.

Zapytaj na sfd.pl... tam jest miliard podpiętych tematów jak przytyć, sporządzone diety przez specjalistów itd...

kfd>sfd.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Twoja wiedza o kulturystyce i ogólnie sprawności fizycznej jest tak chujowa, że ja pierdole.

kfd>sfd.

prosze Cie nie rozsmieszaj mnie , ja wiem tylko podstawy potrzebne mi do cwiczen a Ty probojesz zaistniec w internecie no to pozdrawiam.

zaraz pewne zaczniesz pytac ile mam w bicepsie itp. cwicze tak cwicze cwicze tylko nie dla szpanu tylko buduje swoje ciało narazie traktuje to jako zabawę.

ps: twoja wiedza jest jeszcze wieksza. podałeś mu linka do forum i juz twoja wiedza jest wieksza od kulturysty ze stażem 20lat

NO PAIN

NO GAIN

Opublikowano

czyli:

Pon:

-Klata

-Triceps

Środa:

-Plecy(+kaptury)

-biceps

Piątek

-Barki

-Nogi

-Przedramię

Po 1. Pompki działają na łydki i plecy?

Po 2. Pompkami zbudujesz kondycję?

Po 3. Żadnej diety na początek? Bez diety to się chuja osiągnie.

Po 4. Dlaczego twój chujowy split z chujowym łączeniem partii jest "klasyczny"?

Po 5. Na sucho =/= bez diety.

Km5iG.png

Opublikowano

Po 1. Pompki działają na łydki i plecy?

Po 2. Pompkami zbudujesz kondycję?

Po 3. Żadnej diety na początek? Bez diety to się chuja osiągnie.

Po 4. Dlaczego twój chujowy split z chujowym łączeniem partii jest "klasyczny"?

Po 5. Na sucho =/= bez diety.

chyba jak jeszcze dorasta to dieta nie jest wskazana inteligencie

są rózne rodzaje pompek

bo na początek niech tak cwiczy chuj mnie to boli co ty o tym sądzisz ale moj wfista mnie uczył i aktualnie on mnie wszystkiego nauczyl i wie chyba lepiej...

NO PAIN

NO GAIN

Opublikowano

snapback.pngUżytkownik Greedo dnia 23 czerwiec 2012 - 22:09 napisał

30 pompek rano ? wez ogarnij co 2 godziny rob przynajmniej po 100 seriami po 25 + 150 brzoszkow i cwiczenia hantlami np 5 kg podnosisz rece tak jakbys pajacyki robil przybierz na wadze troche i za miesiac idz na silownie.Jak chcesz przybrac to codziennie wpierdalaj Ziemniaki z Cebula i ogorkami w smietanie. przynajmniej 2 duze talerze na dzien + jakies mieso polecam Stejki z mikrofalowki ale nie pieczone tylko krwawe

hmm Dobra dieta nie jest zła ;d

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Widzę, że jakieś wiejskie mity rozpowszechniasz i do tego jesteś idiotą albo analfabetą.

@top

Siłownia+dieta+systematyczność. Odwiedź kfd.pl i tam się pytaj co i jak.

Idioto to pisało na stronie tam było wszystko np. Jak złączyć ręce , treningi. Ogar

/odkop : pilnuj się .

87164478848518422776.png

Opublikowano

Nie czytając postów wyżej powiem tak. Jedz dużo i zróżnicowanie, jak i co ? Jest dużo specjalnych.. może nie diet ale sposobów odżywiania aby przybrać na masie na forach o tematyce kulturystycznej, potem wiczenia, według powyższego schematu, albo udaj się do specjalisty.. albo szukaj w necie.

Opublikowano

A jak nie ma siłowni? To domowe.

To się kupuje karnet.

Km5iG.png

Opublikowano

Nie kupuje się karnetu tylko ćwiczy w domowych warunkach.

100pompek z rano można robić ale kurwa żeby się wujkowi pochwalić.

Dobrana dieta którą możesz sam ułożyć na sfd, odpowiedni trening na każdą partię mięśniową + dużo śpij.

Suplementów nie potrzebujesz a jak chcesz coś kupić to vitaminy.

I nie piszcie kochane gimbuski, żeby pił sok z winogron albo robił z rana 20pompek i wieczorem bo to jest masakra.

keracz-sygna.png

Opublikowano

Nie kupuje się karnetu tylko ćwiczy w domowych warunkach.

100pompek z rano można robić ale kurwa żeby się wujkowi pochwalić.

Dobrana dieta którą możesz sam ułożyć na sfd, odpowiedni trening na każdą partię mięśniową + dużo śpij.

Suplementów nie potrzebujesz a jak chcesz coś kupić to vitaminy.

I nie piszcie kochane gimbuski, żeby pił sok z winogron albo robił z rana 20pompek i wieczorem bo to jest masakra.

W domowych warunkach bez sprzętu to gówno zrobi.

Km5iG.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...