Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Antywirus

Darh

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

Mam pytanie odnośnie antywirusa. Jaki program polecacie? Który najlepszy? Oczywiście chodzi mi o darmowe :)

Bo wydaje mi się, że avast zaczyna wariować. Non stop wykrywa wirusy, potem okazuje się, że plik jest czysty.

Z góry dziękuję za pomoc

Opublikowano

microsoft security essential

Darmowy od MS sam mam na 3 kompach są czyste od prawie dwóch lat, nie zamula kompa po prostu miodzio :D

A tak jak piszesz AVAST ściemnia że są virusy i wgl żebyś myślałęm że działa a tak na prawdę to jedno wielkie gówno.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Skuteczność silnika i wykrywanie wirusów jest całkiem duża jak na darmowy program (Chodzi o avasta). Wiadomo że czasem wykryje coś co nie jest groźne, ale to nie znaczy że nie jest dobry.

Polecam Ashampoo Anti Malware, AVG, Avira, PC Tools.

A tak jak piszesz AVAST ściemnia że są virusy i wgl żebyś myślałęm że działa a tak na prawdę to jedno wielkie gówno.

I Ty jesteś w Coders Team?

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Ja korzystam z Avast Internet Security, oraz program do Malware, tyle że nie pamiętam teraz nazwy, bo avast czasami nie znajduje malware każdego!

Nod 32 też jest dobry, żadne nortony, Pandy itd, po prostu te 2 to największe gówna za przeproszeniem!

Lubisz mnie? JA CB TEŻ :P DAM mi plusa to też ci go dam :P

^^^^^^^^^^^^^^

Opublikowano

microsoft security essential

Darmowy od MS sam mam na 3 kompach są czyste od prawie dwóch lat, nie zamula kompa po prostu miodzio :D

też polecam microsoft security essential, tylko że trzeba mieć oryginalnego windowsa bo tak to wywala błędy

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Skuteczność silnika i wykrywanie wirusów jest całkiem duża jak na darmowy program (Chodzi o avasta). Wiadomo że czasem wykryje coś co nie jest groźne, ale to nie znaczy że nie jest dobry.

Polecam Ashampoo Anti Malware, AVG, Avira, PC Tools.

I Ty jesteś w Coders Team?

I powiem ci więcej chodzę nawet do technikum informatycznego. I każdy z MCT powie ci że AVAST to shit... Miałem to kiedyś cały czas wył że wirusy i wgl a tak naprawdę czyste pliki a jak mi się virus na kompa z pena wkradł to nawet jednego komunikatu nie miałem...

I dlatego to Microsoft Essential jest najlepszy i mówi ci to ktoś z MCT... Jest jednym z najlepszych darmowych. I jestem pewien że wiedzy związanej z komputerem ( soft ) nie masz nawet w połowie takiej jak ja :) Także ... eehhh lepiej nie pisze dalej bo zaraz zacznę bluzgać ale na ciebie nie warto, klawiatura się zużywa....

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

też polecam microsoft security essential, tylko że trzeba mieć oryginalnego windowsa bo tak to wywala błędy

JA miałem na starym sprzęcie nieoryginalny i nic :P

I powiem ci więcej chodzę nawet do technikum informatycznego. I każdy z MCT powie ci że AVAST to shit... Miałem to kiedyś cały czas wył że wirusy i wgl a tak naprawdę czyste pliki a jak mi się virus na kompa z pena wkradł to nawet jednego komunikatu nie miałem...

I dlatego to Microsoft Essential jest najlepszy i mówi ci to ktoś z MCT... Jest jednym z najlepszych darmowych. I jestem pewien że wiedzy związanej z komputerem ( soft ) nie masz nawet w połowie takiej jak ja :) Także ... eehhh lepiej nie pisze dalej bo zaraz zacznę bluzgać ale na ciebie nie warto, klawiatura się zużywa....

jeśli ty jesteś taki mądry, to czemu jesteś tutaj a nie w M$? jako koleś od Soft-ów?

^^^^^^^^^^^^^^

Opublikowano

@TOP: Kup sprężone powietrze oczyść nim najpierw a potem jak będzie nadal syf to ściereczkami.. I pamiętaj że zaraz po czyszczeniu ( powietrzem ) nie właczaj kompa bo jeśli powietrze jest sprężone to wytwarza się para wodna.

Microsoft ci chodziło ??

W pewnym sęsie jestem.. szkoła jest w projekcie " szkoła nowych technologi " Mam Oryginalne wszystko od MS i to za darmo bo mam dostęp do strony DreamSpark... Mam Fona z WindowsPhone...

Zresztą ty nawet nie wiesz co to dreamspark i tam mam wszystko za free.

PS: Do MS będę startował jak na studia pójdę bo na razie 17 lat :)

@edit: a ty widzę 14 lat pphhii dzieciak i ty do mnie startujesz... Nawet TS3 na VPS byś nie zainstalował przez SSH... bez Tutoriala. A to jest proste jak.... hhhmm instalacja czego kolwiek innego.

Moment przecież ty nawet nie wierz co to jest VPS. I już nie wpisuj w google teraz.

@down... No i... Teraz jestem ciekawy jak będziesz się bawił z od instalowaniem powodzenia :)

Opublikowano

Microsoft ci chodziło ??

W pewnym sęsie jestem.. szkoła jest w projekcie " szkoła nowych technologi " Mam Oryginalne wszystko od MS i to za darmo bo mam dostęp do strony DreamSpark... Mam Fona z WindowsPhone...

Zresztą ty nawet nie wiesz co to dreamspark i tam mam wszystko za free.

PS: Do MS będę startował jak na studia pójdę bo na razie 17 lat :)

Korzystam z Technologi Windowsa, Dokładniej z Windowsa 8 Build 8328 wiec wiesz...

^^^^^^^^^^^^^^

Opublikowano

Poleciłbym ci:

Avirę + Comodo Firewall

Świetny duet :P

@Edit

Jeśli chodzi o malware to polecam Malwarebytes Anti Malware.

Jest to sam skaner, jak na darmowy program osiąga świetne wyniki rozpoznawania.

Człowiek boi się inności..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...