Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Extended Cut.

DesoPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy państwo !

Bioware oświadczyło, iż 26 czerwca w wtorek...

Zostanie wydany Extended Cut DLC na PC i Xbox360 w Europie i Stanach Zjednoczonych. Posiadacze PS3 mogą być poszkodowani, gdyż póki co w Stanach jest na ten dzień planowana premiera, w Europie i Azji póki co, nie ma daty wydania Extended Cut DLC.

Tu jest wywiad na temat DLC.

Szczerze ?

Jako zwolennik TI, raczej jestem niemalże w 100% pewny, że TI okaże się nie prawdziwa, ale zobaczymy co Bioware zrobiło w tej kwestii.

Jeśli chodzi o godzinę wydania w Polsce, zapewne będzie to wieczorem lub w nocy, tak samo jak w przypadku Odrodzenia i Rebelii do MP.

Edit.

Według tego co podaje serwis Shadowbroker.pl

Premiera tego DLC na PS3, ma być 4 lipca.

Opublikowano

Trochę się pozmieniało w tym zakończeniu. Jednak po zainstalowaniu DLC nie ma żadnej informacji na ten temat (sprytne) Zalecana gra jest od momentu ataku na bazę Cerberusa. Jednak nie zauważyłem żadnych nowych linii dialogowych :( Potem nic nowego do momentu wejścia do promienia. W tym momencie dostajemy NOWY element w którym mamy informację, że ktoś jednak przeszedł. W taki sposób upadła 1 teoria o indoktrynacji. Potem kolejny nowy element jak wypadamy na stos ciał i nadal mamy nieskończoną ilość amunicji. Potem pusta do momentu spotkania z dzieckiem tam możemy po wypytywać go co i jak dalej. Dowiadujemy się, że nasz bohater rozjebał system bo jako jedyny dotarł tak daleko, a katalizator jest tu bierną osobą. Po rozmowie i wybraniu jednej z trzech opcji (polecam przejęcie kontroli, dzięki temu zobaczymy nowy element) Wszystkie statki mają uciekać i takowy sposób dowiadujemy się dlaczego nasz statek jest chuj daleko od centrum akcji. Wybrałem kontrolę i zobaczyłem monolog naszego bohatera z trochę bardziej komputerowym głosem. Na samym końcu w iście Falloutowym stylu możemy zobaczyć co się stało z resztą galaktyki oraz poszczególnych istot. Jednak odczułem brak pewnym elementów w tej sekwencji. Przekaźniki masy nie zostały zniszczone tylko bardzo poważnie uszkodzone, a dzięki wybraniu kontroli odbudujemy je. Całe zakończenie ma około 2GB i zajmowało do 40 minut gry. Myślę, że takie zakończenie powinno być od początku, a w takim wypadku na pewno nie byłoby takiej afery. Warto dodać, że to jest taka pierwsza historia w całej historii gier video!

Po przejściu odczułem ulgę, że wreszcie tą grę mogę odstawić na półkę. Dodam, że DLC jest za darmo i można pobrać je do 2014 roku.

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Opublikowano

Trochę się pozmieniało w tym zakończeniu. Jednak po zainstalowaniu DLC nie ma żadnej informacji na ten temat (sprytne) Zalecana gra jest od momentu ataku na bazę Cerberusa. Jednak nie zauważyłem żadnych nowych linii dialogowych :( Potem nic nowego do momentu wejścia do promienia. W tym momencie dostajemy NOWY element w którym mamy informację, że ktoś jednak przeszedł. W taki sposób upadła 1 teoria o indoktrynacji. Potem kolejny nowy element jak wypadamy na stos ciał i nadal mamy nieskończoną ilość amunicji. Potem pusta do momentu spotkania z dzieckiem tam możemy po wypytywać go co i jak dalej. Dowiadujemy się, że nasz bohater rozjebał system bo jako jedyny dotarł tak daleko, a katalizator jest tu bierną osobą. Po rozmowie i wybraniu jednej z trzech opcji (polecam przejęcie kontroli, dzięki temu zobaczymy nowy element) Wszystkie statki mają uciekać i takowy sposób dowiadujemy się dlaczego nasz statek jest chuj daleko od centrum akcji. Wybrałem kontrolę i zobaczyłem monolog naszego bohatera z trochę bardziej komputerowym głosem. Na samym końcu w iście Falloutowym stylu możemy zobaczyć co się stało z resztą galaktyki oraz poszczególnych istot. Jednak odczułem brak pewnym elementów w tej sekwencji. Przekaźniki masy nie zostały zniszczone tylko bardzo poważnie uszkodzone, a dzięki wybraniu kontroli odbudujemy je. Całe zakończenie ma około 2GB i zajmowało do 40 minut gry. Myślę, że takie zakończenie powinno być od początku, a w takim wypadku na pewno nie byłoby takiej afery. Warto dodać, że to jest taka pierwsza historia w całej historii gier video!

Po przejściu odczułem ulgę, że wreszcie tą grę mogę odstawić na półkę. Dodam, że DLC jest za darmo i można pobrać je do 2014 roku.

Spoiler !!!

Opublikowano

Z tego co się orientuje... To DLC zostało wymuszone i żadnego więcej do singla się mamy nie spodziewać, będą koncentrować się na multi.

A żeby było ciekawiej, w plikach gry mamy Omegę. Czyżby Omega miała być w MP ?

Opublikowano

SPOILERY, NIE CZYTAĆ JEŚLI NIE UKOŃCZYLIŚCIE EX.CUT

Czyli Zwiatun jest twórcą tego dzieciaka i pozostałych Żniwiarzy? Dziecko mówi, że stworzyła go prastara rasa, by był ich głosem i nadawał cel. Rasa, która go stworzyła stała się pierwszym Żniwiarzem.. Szczerze, to nie spodziewałem się tego.

Wszystko jest świetnie wytłumaczone, począwszy od powstania Żniwiarzy po rozbicie Normandii i ucieczkę z pola bitwy towarzyszy. No i mamy czwarte zakończenie, (nie używamy tygla), po którym widzimy archiwum Liary..

Najlepszym rozwiązaniem wg mnie jest synteza. Trochę to dziwne, ze Żniwiarze pomagają nam w odbudowie naszego życia.. Architekci na Tuchance - coś pieknego. Bioware wykonało dobrą robote, zdecydowane 10/10.

Opublikowano

Zakończenie syntezy, może sugerować kolejną odsłonę serii ale jak to będzie ? Na Gamescomie lub VGA się dowiemy.

Jeśli chodzi o zakończenie z kontrolowaniem żniwiarzy... Shepard przejął nad nimi kontrole i o dziwo, wypełniają jego rozkazy ! Ale czy w tym przypadku, cykl będzie trwać ?

Opublikowano

Ciekawa myśl tym DLC zostawili bardzo dobrą furtkę dla nowych części gry. Ciekawe jest to ostanie zakończenie (tygiel nie zadziałał) :D Mi w przypadku zniszczeniu żniwiarzy znowu ukazał się ktoś kto robi oddech w gruzach z nieśmiertelnikiem N7 ( czyżby Shepard przeżył i np. leży w stacji w końcu Liara nie powiesiła tabliczki ??) Jak odbudowali Cytadele to dlaczego by nie przekaźniki ?? Udało mi się przejść grę na wszelkie sposoby i napiszę wam jak Ja to widzę.

Najgorszym wyborem jest nie aktywowanie tygla ponieważ nie pozostaje nam nic. Mamy za to nowy element z archiwum Liary dla następnego cyklu. ( czyżby nowa gra ?? Być może, ale mało prawdopodobne)

Średnim wyborem jest synteza. W tym wyborze Liara mocuje tabliczkę co oznacza, że jest po nas. Nie podoba mi się te zielone oczy. Coś za pięknie jest oraz nie ma ani słowa o przekaźnikach, czy Cytadeli. ( Raczej na tym zakończeniu nie zrobią gry )

Jedno z lepszych zakończeń to przejęcie kontroli. Tam też Liara mocuje tabliczkę, ale jako monolog wygłasza sam Shepard tylko bardziej komputerowym głosem. Zostają odbudowane przekaźniki jak i też Cytadela. Martwi mnie tylko żeby nie stało się to tak jak z Człowiekiem Iluzją, że i tak przejmą nad nim kontrolę. ( Kontynuacja na tym zakończeniu bardzo możliwa :P)

No i zostało najlepsze zakończenie według mnie. Cytadela odbudowana, Liara nie zawiesiła tabliczki!, na samym końcu mistyczny wdech z nieśmiertelnikiem N7. Odbudowana Cytadela i być może w dalszej historii przekaźniki. ( Kontynuacja na tym zakończeniu bardzo możliwa :P)

Jak to mówią pożyjemy, zobaczymy.

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Opublikowano

Właśnie w tym rzecz wszyscy mówią, że Synteza jest true happy endingiem.

Ale z mojego punktu widzenia jest tak, że przed EC brakowało mi właśnie bad endingu i teraz go dostaliśmy.

Opublikowano

Z pewnej strony tak bo w końcu ginie tylko, a raczej aż Shepard. Jednak dla mnie happy endingiem było zniszczenie żniwiarzy i Liara <3nie zawiesiła tabliczki, wiec można spekulować, że jednak mógł przeżyć np. w gruzach Cytadeli . Zapewne zostanie zapowiedziana kolejna cześć serii za kilka lub kilkanaście miesięcy. Powiem tylko, że to były najlepsze 650 godzin jakie spędziłem przy grach. Ach te gry z kolegami w nocy i walka z przeciwnikami na najwyższym poziomie trudność bezcenne.

Całe moje zdanie na temat nowego zakończenia w Mass Effect 3. W kontroli mamy Sheparda kosmicznego Jezusa przerobionego na kosiarkę, a synteza to... synteza. Lepiej rozwalić wszystkich i mieć spokój.

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Opublikowano

Jeej, przeszedlem wreszcie te trzy zakończenia, pozostało mi jedynie ostatnie, to z niewykorzystaniem tygla, ale powiem szczerze - jestem teraz usatysfakcjonowany :D Wszystkie zakończenia są w pewnym sensie dobre.

Kontrola - żniwiarze nie zabijają organicznych, a wręcz im pomagają, a Shepard tak naprawdę przeżywa - staje się "mózgiem" żniwiarzy, jakby takim zwiastunem razy dwa. Kto czytal ksiązki to wie, że Żniwiarze mają jedną pamieć połączoną ze sobą, coś jak Gethy, tylko na większą skalę :D

Synteza - jak dla mnie najlepsze wyjście, bo robi taką więź między wszystkimi, kończy wojny między syntetykami a organicznymi na zawsze, a chociaż Shepard ginie, to jednak trza pamiętąć - poświęcenia sa w takich sytuacjach ważne :D No i najbardizej rozbudowane zakończenie jest o syntezie, najciekawsze zresztą też

Zniszczenie - takie z dupy do dupy jak dla mnie, total rozpierdziel, zupełnie zbędny w sytuacji, kiedy można kontrolować. Człowiek Iluzja miał racje!

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...