Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[minecraft] Problem ! pomocy...

Dagrasso

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem.

Chcę postawić server bukkit , sporo poradników przeczytałem, kierowałem się według nich.

Mam zewnetrzne ip sprawdzone przez strone http://www.pokapoka.pl/

server bukkit z jakimiś tam pluginami ściągnąłem ze stronki.

Ip w Server ( notepad) wpisałem tak jak trzeba.

odpaliłem go 32bit win 7 z najnowszą Javą

Internet mam z UPC 24mb

w domu posiadam też router , brat korzysta na lapku. ja mam neta na stacjonarnym

nie wiem czy mam odblokowane porty bo nie bardzo kminie jak to sprawdzić.

problem jest taki że Brat i ja mamy teraz takie samo ip ,, Odpaliłem Server brat widzi że online i wchodzi i gra ze mną.

Sąsiad chciał się dołączyć ma z innego neta. Wchodził na podane ip i nie działa , mówi że mam wyłączonego serva.

Na hamachi da rade i wszystko działa. i teraz pytanie czy coś źle robię ?? czy może złego bukkita ściągnąłem

jak odpalam server screen

123nrc.jpg

Opublikowano

To że masz zewnętrzne ip to normalne, musisz otworzyć port, oznacza to że router będzie przekierowywał sygnały na porcie "25565" do twojego komputera. Bo jeśli tego nie zrobisz to router nie wie co zrobić z sygnałem że ktoś chce się połaczyć i go blokuje.

Opublikowano

no dobra router nie wie co robić ,,, a jak mam odblokować ten port? i jeszcze jedno pytanie jeżeli bym na routerze ( brata kompie) zrobił (otworzył) server to by działał? ja mam kabel wpiety w kompa z netem , on może albo się przez router połaczyć albo kabel sobie wpiąć żeby net działał. mam z UPC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...