Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Crash Minecrafta

mattpl123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam problem z Minecraftem. Mimo że ten temat , wiele razy już był wałkowany to nic nie mogę zaradzić. Otóż , kupiłem nowy komputer , zainstalowalem system , wszystkie sterowniki i te inne sprawy i po instalacji Minecrafta (z góry piszę , pirat) i po jego włączeniu i chwili gry (około 20-40 sekund) następuje nieubłagany crash. Nawet nie wyskakuje żaden komunikat odnośnie błędów jakichś itp. próbowałem już reinstall systemu i nic. Stery do grafiki z 17 czerwca (najnowsze). W razie co to mogę napisać parametry komputera. A system to Windows 7 Home Premium (oryginał). Aa ! i podejmowałem próby z włączeniem gry z użyciem większej ilości RAM dla javy, co nie przyniosło oczekiwanych skutków. W razie uwag dotyczących tego , 'jak piszę na forum' , proszę o wyrozumiałość, ponieważ pierwszy raz coś napisałem na forum. Regulamin czytałem. Wracając do sedna sprawy , oczekuje owocnych i trafnych odpowiedzi. Z góry dziękuję. :)

Opublikowano

powiec mi ile masz ramu na kompie?

to trochę wygląda jakbyś miał za mało ramu na kompie lub komputer miał jakieś duże obciążenie (ps minecraft potrzebuje min 1gb ramu żeby działał)

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Posiadam 8 Gb RAMu Corsair Vengeance 1600 Mhz , ale procesor i tak wykrywa 1333 Mhz (sprawdzone w BIOSie)

Opublikowano

Hmmmmm... ustaw 4gb ramu dla minecrafta jak nie zadziała to oznacza że jakiś program lub coś blokuje uruchomienie się minecrafta Użyj mcpatcher jak go włączysz wejdź do zakładki options i w general options ustaw więcej Mb np 3240 mb i zaznacz Game debug logging i kliknj mods a potem patch i kliknj Test Minecraft i powiedz czy działa jak działa to zamknij minecrafta i włącz go normalnie i kliknij like :)

I co działa?

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Niby działa ;) polecial like , ale mam jeszcze pytanie , jak teraz wgrać shadery ? Jakoś przez mcpatcher albo coś w tym stylu ? Czy to już nie ma znaczenia ?

Opublikowano

@up nie przez mcpatchera nie wgrywaj shaderów poszukaj sobie u Ctsg(MinecraftPL) na kanale bo ja shaderów nie wgrywam bo mam za słabego kompa na nie takto bym ci powiedział :\

@down bardzo się cieszę że mogłem pomóc w razie problemów chętnie pomogę :)

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Opublikowano

@up Ok , dzięki wielkie :) Już sobie poradzę. W razie problemów , będę pisał.

@edit mam jeszcze pytanie bo mam mały problem .. Gdy włącze mc patcher i ustawie sobie powiedzmy 3000 MB ram i wrócę do zakładki 'mods' , po czym kliknę 'Patch' , wyłącze mc patcher i włącze normalnie Minecrafta to nie zmienia się ilość przeznaczonego RAMu na grę (zostaje nadal 989MB) ,ale gdy wejde w mc patcher i kliknę 'test minecraft' , wszystko działa bez zarzutu ... ale jak chce pograć na multi to mam nick np. 'Player61'

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...