Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

W7

Gość Why

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosiłbym o to żeby napisać mi tutaj albo dać link do TuT;a z downloadami żeby zmienić wygląd z win xp na win 7

Nie piszcie że google itp. ponieważ tutaj ufam :D daje liki

Opublikowano

Od dłuższego czasu można zauważyć programy zmieniające wygląd XP np. na Windowsa Vistę Przykładowo :

vista transformation pack

Vista Inspirant

i wiele więcej ...

Bez owijania w bawełnę, takiego typu aplikacje do zmiany wyglądu to właściwie pewny reinstall systemu prędzej czy później ...

Ponieważ takie pakiety bardzo często nadpisują ważne pliki systemowe i edytują rejestr.

Nawet jak pozornie odinstalujemy ten cały pakiet to i tak bardzo dużo plików pozostaje w systemie tworząc problemy i uprzykrzając nam pracę z systemem.

Jednak jest pewien sposób żeby poprawić wygląd XP nie integrując w pliki systemowe i nie obniżając jego jakże świetniej wydajności...

1.Pierwsze co musimy zrobić to ściągnąć patch który umożliwi zmianę skórek na niecertyfikowane przez Microsoft.

Są dwie wersje tego patch na SP2 i SP3

Na SP2 : Uxtheme Multi-patcher 6.0

Na SP3 : SP3 UxTheme Patcher 1.2

Kiedy pobierzemy plik, rozpakowawszy go klikamy na plik .exe znajdyjący się w folderze po wypakowaniu archiwum

I naciskamy PATCH

Po czym restartujemy system.

2.Kiedy już system się uruchomił ponownie przystępujemy do zmiany wyglądu, nowe skórki znajdziemy na

Win UI

Dlaczego tam ?? , ponieważ tam jest najwięcej skórek gotowych w plikach .theme i .msstyles a nie w instalkach .exe

UWAGA!! Ściągamy tylko pliki .theme i .msstyles (są tam też gotowe pliki .exe których nie chcemy)

Wybieramy sobie jakiś nowy styl i go ściągamy , w moim przypadku to będzie styl :

http://winui.pl/topi...6db50d1338dfc21

Więc ściągamy >> rozpakowujemy i widzimy plik Seven.msstyles , klikamy na niego dwukrotnie LPM

I zatwierdzamy poprzez naciśnięcie przycisku OK

U mnie wygląda tak :

beztytuugux.jpg

3.Kwestię stylu mamy już za sobą , teraz przechodzimy do zmiany ikonek.

Ściągamy program IconPackager

Jest to wersja trial ale po wygaśnięciu licencji ikonki pozostają wink.gif

Jak już ściągnęliśmy >> zainstalowaliśmy to teraz uruchamiamy program, i wybieramy np. ikonki "Slicer Vista" (dwuklik na nie)

(oczywiście ikonki sobie można ściągnąć jakie się chce, ja wybrałem te tylko dla przykładu)

Nowe ikonki wyglądają następująco :

beztytuuqsn.jpg

4. Kolejnym punktem jest uzyskanie przeźroczystego paska zadań

ściągamy program :

Transbar

Instalujemy >> uruchamiamy i ustawiamy przeźroczystość (ja ustawiłem na 75 %) i zaznaczamy "Run at Windows startup"

5. Kolejnym dość pomocnym narzędziem jest Visual Tooltip

które odpowiada za wyświetlanie miniatur aktywnych aplikacji :

nowyt.jpg

6. Dodatko możemy sobie zwiększyć rozmiar ikon nie zmniejszając ich jakości

Ściągamy program (niestety trial) :

TuneUp Utilities

Instalujemy >> uruchamiamy, przechodzimy do zakładki "Dostosowanie systemu windows" >> wybieramy "Zmiana sybmoli" i po lewej stronie "Wygląd" i ustawiamy rozmiar ikony na np. 48x48 >> klikamy na Zastosuj

A tak one wyglądają :

beztytuutyi.jpg

Myślę że to by było na tyle o modyfikacji lite wyglądu XP.

I to wszystko przy 21 procesach aktywnych i prawie 0 % zużyciu procesora

beztytuuvwx.jpg

Wszelkie prawa zastrzeżone

Udostępnianie, kopiowanie bez zgody właściciela Zabronione

Temat napisany przez macsch15

Poradnik przygotowany na potrzeby www.ForumPC.pl . Zabronione kopiowanie bez zgody autora i administracji forum.

//Były podobne ale ten lepiej wytłumaczony

//Akceptuję

cytat z inego fora jak coś to moge dać link bo pewnie jak dam to ze reklama itp

Opublikowano

Ok masz liki

ALe mam nastepne pytanie .

Czy da się cofnąć do pierwotnych ustawień jak mis się coś np. znudzi ?

Jednak anuluje twojego lika ponieważ linki nie działają

Czekam na dalszy poradnik i linki do tego

Opublikowano

Po co pokazujesz mu takie coś, polecam ci stronkę

http://www.windowsxlive.net/products

Lion, Windows Seven, 8 (Transformation)(Jak gdzieś poszukasz to znajdziesz nawet Visty)

Robi kopie zapasową plików, wystarczy potem odinstalować w "Dodaj lub Usuń Programy"

Lubisz mnie? JA CB TEŻ :P DAM mi plusa to też ci go dam :P

^^^^^^^^^^^^^^

Opublikowano

To zmienia pliki systemowe, instalowałem coś podobnego na moim xp'eku i potem jak odinstalowałem wygląd mi wrócił jak z wersji 2000. Więc przed instalacją radze ci zrobić punkt przywracania systemu tak na wszelki wypadek.

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

Chyba nie to, bo to robi właśnie kopie plików oryginalnych + punkt przywracania :P

(jeśli pamiętam to w xp, Punkt przywracania to tylko kopia rejestru[Moje przypuszczenia].)

^^^^^^^^^^^^^^

Opublikowano

A nie lepiej zainstalować Windows 7 ? Na pewno jakiś twój znajomy ma płytkę a jak nie to pobierz. A najlepiej kup oryginalnego.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

może on ma mało ramu dlatego woli nakładkę?

albo więcej chce mieć procka i ramu wolnego do gier, niż windows zabiera :P

^^^^^^^^^^^^^^

Opublikowano

no to wiadomo czemu chcesz nakładki, ja wgrałem na 1gb ram, 1,73Ghz i ledwo to chodziło

@UP

Bardzo

ALE SIĘ WYSILIŁEŚ

@Dziex za like :P

^^^^^^^^^^^^^^

Opublikowano

Do takiego sprzetu dokupywać ramu ma -_-??

Nie lepiej kupić już płyte głowną + procek + ram(Jeśli to pc a jeśli nie no to kupić laptopa/pc)

^^^^^^^^^^^^^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...