Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Morele.net - kupno na raty

Combative

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Komp mi się posypał, więc muszę kupić nowego bo starego nie opłaca się reanimować. Ja i moi rodzice nie mamy zbyt dużo forsy, więc będę kupował na raty. Jako iż nie mogę kupić na esc.pl na raty toteż chcę kupić na morele.net. Noi teraz mam pytanie - jak to wygląda? Jak kupić w ten sposób, czy są jakieś odsetki, i czy będzie można spłacić natychmiast, gdy dostanę odszkodowanie? I jeszcze jedna prośba, czy może mi ktoś "przenieść" ten zestaw na morele? I nie piszcie że zamiast tego to tamto, sramto, bo nie chcę bardzo obciążać moich rodzicow dużymi kosztami.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Ja bym przeniósł ale.. Zorientuj się czy na pewno macho wejdzie do tej budy. Bo jeśli wejdzie to na styk

Po co Ci aż taki mocny zasilacz? Jeśli chcesz rodzicom oszczędzić kasy to zmień to na jakieś 500/550W

Opublikowano

Dobra, PSU jest 600W. Przecież i tak nie żre to więcej prądu, tylko tyle ile potrzebuje komputer. Ohoho, nie jestem jakims noobem. Już dawno sprawdzałem czy zmieści się cooler, tak, zostanie jeszcze kilka cm.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Czy kilka cm to bym nie był taki pewien, bo musisz brać pod uwagę to, że płyta jest montowana w pewnej odległości od ściany obudowy. Brutus jest zaledwie 0.5 cm węższy a tam już macho nie wchodzi, znaczy się wchodzi ale nie można wtedy zamontować boku obudowy.

600W też za dużo. Dobra 500 starczy ze sporym zapasem.

Opublikowano

Z drugiej strony za parę lat wymieniać zasilacz przy każdej części... Ja bym przy 600 został jednak, chyba że MXS 500 dla cięcia kosztów i miejsca w budzie :P Po za tym im większy zasilacz to tego prądu trochę więcej żre, nie są to wartości w setkach czy dziesiątkach ale na pewno kilka W więcej :P

Opublikowano

@up

Obecnie jak widzisz tendencja jest do tego aby zmniejszać a nie zwiększać pobór mocy. Kiedyś do kart high end, szczególnie jak wchodziło pierwsze fermi trzeba było brać minimum 600W jeśli się nie chciało kręcić a jeśli chciałeś OC to jeszcze więcej. Teraz do kart high end wystarczy spokojnie z zapasem na mocne OC zasilacz 550W. Także 500W powinien wystarczyć nawet na rozbudowę.

Opublikowano

A co powiesz jeśli będzie chciał dokupić sobie drugą 7850 i połączyć w CrossFire ? :P Wtedy 600W na styk będzie. Ale on ogarnia sprzęt to wybierze co sam będzie chcieć :P

Opublikowano

2x 130W (7850) + procek 125 to masz 385 W, doliczyć jakieś 2x 50W karty w max stresie to 485, dysik i inne duperele i wychodzi nie całe 600, zasilacz na najwyższych obrotach chyba nie przeszkadza zbytnio (mój chodzi na jakichś 85% w stresie i jest cicho) z drugiej strony Macho też jest cichy...

Zresztą koniec spekulacji, TPA sobie wybierze co będzie chciał :D

Opublikowano

Dobra, dzięki, ale wy tutaj dyskutujecie o psu a nie o ratach na morele net :D Jak to dokładnie zrobić? Nie będę łączył w crossfire prawdopodobnie, chyba że kiedyś ta gpu mocno stanieje.

Opublikowano

Dobra, teraz przenieście mi ten zestawik na morele ;)

Opublikowano

A to do chuja poleć mi coś podobnego do tego tylko mniej szerokie :D

Opublikowano

W sensie nie obudowę, tylko chłodzenie. Zdaje mi się, że będzie git z tą, no sprawdźcie że za mnie bo ja teraz korzystam okazyjnie z laptopa taty i nie mam na to zbyt dużo czasu.

@EDIT

Jak myślicie? Mugen 3 wejdzie? 158mm ma wysokości.

Opublikowano

No to polećcie mi coś dobrego w podobnej cenie żeby się w tej obudowie zmieściło. Co sądzicie o mugenie 2 albo Zalman CNPS10X PERFORMA?

I czy by się zmieściły?

Opublikowano

Ja czytałem komentarze i ludzie pisali że jest wydajny i cichy. Co o tym sądzicie? A może lepie będzie wziąć Mugena 2? I czemu niby mugen 3 jest gorszy od dwójki?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...