Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Stakowanie Itemów itp.

SaimonD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie w moim drugim tutorialu. Chcę w nim poruszyć sprawę stakujących się itemków ponieważ w wielu buildach możemy zobaczyć coś typu:

2 rabadony itp.

LUDZIE !

Teraz krótko i na temat itemy na które przejedziecie myszką pisze wam:

Passive

lub

Unique Passive

Co można bardzo łatwo przetłumaczyć:

Unique - wyjątkowy

Przetłumaczone w tłumaczu

Więc jak macie przy rabadonie

140 AP

Unique Pasive 30% Ability power

To jak kupicie drugiego rabadona dalej bedziecie mieli

140 AP

i 30% AP

ponieważ jest wyjątkowe/ niepowtarzalne... Wiec nie zwiekszy patrzcie czy jest to Unique Passive czy Passive.

Możecie powiedzieć mi żebym coś poprawił to poprawie chcę wam po prostu wam wytłumaczyć że Unique passive oznacza że item się nie stackuje i Passive że się stackuje

Przykłady Itemków Passive:

Warmog

Przykład Itemka Unique Passive:

Rabadon Deathcap

Pomogłem? Podziękuj ;)

Zbieram +'y

Opublikowano

no nareszcie taki tutem! Dobrze że go zrobiłeś. Przyda dię kolesiom co na rankedach 3x rabadon itd. Thx, będzie mniej ad carry z 2x infinity

Opublikowano

Także zauważyłem, że ludzie tak robią niestety do tej pory ludzie nie wpadli na pomysł by to pokazać i powiedzieć bo dla nich to jest wiadome.

Ja o tym pomyślałem jak na dzisiejszym rankedzie na midzie nafeedowana lux biegała z 3 rabadonami <lol2>

Padała jak sz*ata która ma 0 killi i 150 deadów. Szkoda że wcześniej ludzie nie wpadli na to. Jutro edytuje ten tutek. Teraz trzeba napisać Tryndamer'ka bo wiele osób nie potrafi nim grac :D

Pomogłem? Podziękuj ;)

Zbieram +'y

Opublikowano

I tak 2x rabadon to dobry pomysł, nie ma innego itemu co da ci tyle AP ( nie licząc Archangel Staffa, ale jego trzeba stackować, więc w late się nie opłaca prawie ).

Wtedy kupujesz go dla +140AP, a nie passywki :)

Opublikowano

3,4,5x rabadon to shit. są lepsze itemy. Można też kupić Voidstaffa w late chyba, że nikt MRes nie ma.

2x rabadon to tylko pod koniec gry w late. Roa & Łezka ok, ale na early lub mid game.

@Down

Sorka, lepsze ROA w 50 minucie, albo łezke kupić...

Opublikowano

I tak 2x rabadon to dobry pomysł, nie ma innego itemu co da ci tyle AP ( nie licząc Archangel Staffa, ale jego trzeba stackować, więc w late się nie opłaca prawie ).

Wtedy kupujesz go dla +140AP, a nie passywki :)

I w tym momencie panu dziekujemy i odsylamy do 900elo" noob teamow elo hell ".

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

da. Ponieważ mamy w warmogu napisane:

Pasive:

a np w rabadonie masz

UNIQUE PASSIVE:

to wtedy nie możesz stackowac itemów

Pomogłem? Podziękuj ;)

Zbieram +'y

Opublikowano

Ja bym dopisał ,jakie itemy opłaca się stackować ,czyli:

BT,Archangel,Warmog,Tiamat

I jeszcze by się znalazło kilka :)

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Ja bym dopisał ,jakie itemy opłaca się stackować ,czyli:

BT,Archangel,Warmog,Tiamat

I jeszcze by się znalazło kilka :)

Od kiedy archangele oplaca sie stackowa? xD

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Od kiedy archangele oplaca sie stackowa? xD

Nie wiem xD

na PBE dzisiaj karthusem wyciągnąłem z 5 archangeli 700 AP ,więc myslę ,że się opłaca ^^ ;p

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Nie wiem xD

na PBE dzisiaj karthusem wyciągnąłem z 5 archangeli 700 AP ,więc myslę ,że się opłaca ^^ ;p

No to zajebiscie, ja karthusem gralem 5x PD, mialem 2,5 aspeed wiec mysle, ze sie oplaca.

Opublikowano

2xup to chyba nie wystackowałeś całkiem łexki bo przed chwilą na customie wyciągnąłem z 5x Archangel staff i Rabadonem 1499 AP. Fajnie się solowało Fiddlestickiem barona. Taki Karthus zasysałby z ulta pewnie 3/4 HP a Xerath byłby nie do zabicia przez postać AD. Że o Anivii nie wspomnę, która z full Combo składała by tanka jak zapałkę. Oczywiście gdyby dać komuś farmić tak długo.

wikmk9.jpg

Opublikowano

OMG ale sie wysililes

I to jest poradnik ??

To to kazdy wie co to passive a unique passive ;(

Jak chcesz zeby to mialo rece i nogi to bys wipislal ktore itemy sie stackuja a ktore nie....

napisales ze po 2 rabadonie mamy 140 ap + 30% ... raczej 280 ap +30% ap sie stackuje o,-

Seiran95.jpg

Opublikowano

OMG ale sie wysililes

I to jest poradnik ??

To to kazdy wie co to passive a unique passive ;(

Jak chcesz zeby to mialo rece i nogi to bys wipislal ktore itemy sie stackuja a ktore nie....

napisales ze po 2 rabadonie mamy 140 ap + 30% ... raczej 280 ap +30% ap sie stackuje o,-

Jakbys przeczytal posty wyzej to bys zauwazyl, ze czasem innym w teamie trafiaja sie ludzie ktorzy kupuja 6 rabadonow, ale z tego co widze to tobie taki ktos w teamie nie przeszkadza.

Opublikowano

To ja mam zarąbiste pytanie. Pamiętam iż np archangel jak wystackuje powiedzmy do końca. Kupimy drugiego. To od razu na tym drugim mamy tyle samo co na pierwszym :). Za to bloodthister czyli miecz krwiopijcy czy jakoś tak. Nawet jeśli wystackujemy całego. To jak kupimy drugiego, to musimy tego drugiego od nowa stackować i niby owszem potem te bonusy się połączą, ale stackować musimy od nowa tego jednego. Czy tak jest jak ja napisałem? O ile tak jest, to dlaczego mogli tak zrobić ;D ?

Opublikowano

To ja mam zarąbiste pytanie. Pamiętam iż np archangel jak wystackuje powiedzmy do końca. Kupimy drugiego. To od razu na tym drugim mamy tyle samo co na pierwszym :). Za to bloodthister czyli miecz krwiopijcy czy jakoś tak. Nawet jeśli wystackujemy całego. To jak kupimy drugiego, to musimy tego drugiego od nowa stackować i niby owszem potem te bonusy się połączą, ale stackować musimy od nowa tego jednego. Czy tak jest jak ja napisałem? O ile tak jest, to dlaczego mogli tak zrobić ;D ?

Poniewaz lezki sie nie da laczyc z druga, dlatego jak masz wystakowana pierwsza lezke do 1000many i kupisz druga, to nie dostajesz many z nastepnej lezki. Czyli masz nadal 1000 bonusowej many mimo iz pokazuje x2.

BT da sie laczyc wiec stackowanie jest oddzielne.

Opublikowano

a bo ja coś właśnie czytałem, że kiedyś te archangele/ łezki się stackowały a teraz nie, tak?

taki mały offtop, jak sądzicie na low lvlach ile max bloodów zbudować na tryndzie, 3? bo składam zazwyczaj tak: rękawica na kryta, żółty miecz na kase, potem berki, potem phantom dancer, potem ie, i potem wlaśnie zazwyczaj bloody i zastanawiam się czy budować 2 czy nawet 3. Choć nawet i na low lvlach w sumie przyda się cliver lub last whisper

Opublikowano

Moglbys tez dodac itemy od golda,jak widze ze gp kupuje 3itemy od golda pod kryta to mi sie niedobrze robi.Item od golda dziala tylko jeden,drugi taki sam nie zbiera golda

sstwc.jpg

Opublikowano

Czy to jest takie ciężkie do zrozumienia?

Unique - unikalny

Niektóre itemy stakują się jak kilka osób ma je w teamie (np aegis, wota) to też powinieneś napisać

errorforlife.jpg

Sygnatura oraz avatar stworzone przez @xamizo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...