Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Motor czy Skuter ?

Slaash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nawet nie wiesz jaka jest roznica miedzy 45km/h a 100km/h, a roznica w cenie naprawde nieduza. Dlatego ludzie biora takie scigacze 50 aeby pozniej jezdzic nimi 100km/h.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Witam, także zastanawiam się nad tymi dwoma typami :) Wolałbym kupić "ścigacza" 50ccm, a za rok zrobić go na 80ccm. Nie wiem tylko jaki wybrać, w okolicy jest do sprzedania derbi gpr z 2008 roku, ale nie wiem czy będzie dobry. I jeśli ktoś się orientuje i kosztowałby tuning na początek "lekki", a potem już na 80 go zrobić :)

Opublikowano

Dziś oglądając dla ciekawości widziałem "scigacza" z firmy zipp (wielkość 600setki) o pojemości 50cc żałosne jak dla mnie .

Kup dobry skuter .

Opublikowano

Dobry skutr nei jest zły.Polecam peugeoty.Sam mam trakkera i vivacity i spisują się prześlicznie, trakkera mam 2 lata ponad i nic sie jeszcze nir rozjebało, z vivą podobnie.Lecą do 100km/h i dosyć wytrzymałe;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Siemka,

Zastanawiam się nad kupnem motoru ,i mam do was pytania.

1.Bardziej opłaca się kupić skuter czy motorower w stylu ściagacza do 50ccm? <--- skuter , np. xenter 150, albo maxi skuter t-max 530 <-- to są skutery, chyba , że kurczowo chcesz się trzymać tych 50 cc? Zawsze możesz kupić uzywany motor i potem wymienić go w yamaha na nowy- od czerwca mają taką akcję, że jak u nich maxi skuter sprawdzisz za 1 zł w serwisie, to później masz zniżkę przy zakupie nowego ;)

2.Czym łatwiej ujechać ? SKUTEREM ;p wygodniej

bierz motor, na dłużej zostanie ^_^

Motor używany, żebyś później mógł go na nowy w yamaha wymienić ;p Jak dają taką możliwość, to trzeba korystać, a ze skuterów teraz mam xenter 150 i tmax 530 -dlatego o nich piszę ;))

kup skuter, mów że masz motor xD

te "coś a la ścigacz" to tylko do śmiechu doprowadza...

poczekaj.

Dokładnie, teraz już są MAXI skutery, które niczym za bardzo się nie różnią od motorów. Np. tmax 530 :)) sportowy , duży i kolorek jak motor

zależy do jakich celów , skuterek na miasto yamaha neos , lub nie pamiętam jakiej marki viva city . Jeżeli coś do szaleństw może crossa albo starego junaka <3 z Polskim silnikiem ;)

Dokładnie. Najpierw miałem Piaggio, potem Chopperka kupiłem, a teraz stwierdzam, że przez korki dam radę przejechać tylko skuterem - tmax 530. Życie jest pełne niespodzianek, prawda?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...