Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Motor czy Skuter ?

Slaash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

Zastanawiam się nad kupnem motoru ,i mam do was pytania.

1.Bardziej opłaca się kupić skuter czy motorower w stylu ściagacza do 50ccm?

2.Czym łatwiej ujechać ?

1338110519-U641844.png

By Nemesix

Opublikowano

kup skuter, mów że masz motor xD

te "coś a la ścigacz" to tylko do śmiechu doprowadza...

poczekaj.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Lubisz dreszcz adrenalinki, to kupuj ścigacza 50cmm, tylko to słabe jest (ale lepsze od skutera) ja mam 125ccm ściagacza, fajny jest do tylko blokady mam, 90 kmh normalnie idę.

Wiadomo, że skuterkiem łatwiej ale mniej frajdy masz, ja też nie umiałem jeździć ;D Łatwo się nauczysz.

skpUo.png

Opublikowano

zależy do jakich celów , skuterek na miasto yamaha neos , lub nie pamiętam jakiej marki viva city . Jeżeli coś do szaleństw może crossa albo starego junaka <3 z Polskim silnikiem ;)

Opublikowano

1.Bardziej opłaca się kupić skuter czy motorower w stylu ściagacza do 50ccm? - Skuter ale markowy , np. Peugeot Speedfight , Aprillia SR - piękne i niezawode skutery , po lekkim tuningu skuter ( 50 ) może sypać nawet 100 km/h

2.Czym łatwiej ujechać - Nie wiem , ja na każdym motorze czuje się dobrze, ale dla kogoś który nie potrafi jeździć to skuter, ale bardzo łatwo złapać szlifa na żwirze lub na trawie ;p

Pamiętaj, nigdy nie kupuj skuterów typu : ROMET / ZIPP i inne gówna do 5 tys bo są nowe, bo tutaj Ci obiecuje z miejsca że więcej będziesz w serwisie siedział niż sobie pojeździsz ;)

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Ja polecam od razu motorower. Jeśli nauczysz się jeździć na nim, to żaden kłopotów ci nie sprawi, a chyba skuterem do końca życia jeździł nie będziesz :P

Opublikowano

Skuter :

1.Yamaha Aerox

2. Suzuki Katana

Motor :

1. Aprilla rs 50 (zajebisty motorek takie supermoto zrywne i mocne)

2. Derbi Senda (również doskonały motor wygląd zajebisty i osiągi również, posiadają silniki minarelli am6 nie do zajebania jak lejesz dobry olej)

Skuterem łatwiej ujechać ale skuter moim zdaniem to taki jeżdżący sracz... Siedzisz jak na kiblu i tylko manetką kręcisz.

Bardziej polecam Ci coś z SM na początki eleganckie, z wygladu, osiągów.

Łatwy i tani tuning przykładowo Derbi sende mozna stuningować za około 1200 zł co znacznie poprawia osiągi.

Mówie o tuningu całego silnika i gaźnika.

Opublikowano
Derbi Senda (również doskonały motor wygląd zajebisty i osiągi również, posiadają silniki minarelli am6 nie do zajebania jak lejesz dobry olej)

czego kłamiesz ?:D Derbi Senda nie ma silnika AM6 tylko silnik Derbi o niebo lepszy od AM6 :) wiem bo sam takową sende posiadam. W silnikach derbi lepiej skrzynia jest pomyślana. A lata to dobrze na full serii latam po 90~

Opublikowano

czego kłamiesz ? :D Derbi Senda nie ma silnika AM6 tylko silnik Derbi o niebo lepszy od AM6 :) wiem bo sam takową sende posiadam. W silnikach derbi lepiej skrzynia jest pomyślana. A lata to dobrze na full serii latam po 90~

Znajomy miał Derbi SM 2008r Silnik Minarelli AM6 chłodzony cieczą, tłok + cylinder 70ccm wał sport, membrana itd.

Ponad 100 Leci na 6 Biegu

w jedną czy w dwie osoby nie ma różnicy drze porządnie.

Jak ktoś ma troche kasy to można dokupić 2 fele (przod tył) z oponami w teren i zmieniać to na szose to do lasu.

Dobra Akcja.

Yamaszka tzr też nie jest zła :> (ten sam silnik)

Jakbyś kategorie A albo A1 chociaż to też Honda CBR 250ccm (o ile sie nie myle) jest git.

Dorwiesz tak za 6 tyś dobry egzemplarz.

Opublikowano

Skuter dla początkującego jest lepszy .

Ale jak umiesz jeździć i zmieniać biegi to polecam

Barton Sprint

Sam go mam i jestem zadowolony

OkeanoS

Opublikowano

Tak tak ,jak zwykle każdy Yamahe poleca ...Tylko że wolę wydać 5tys na coś gorszego ,niż odrazu 7/9tyś na Yamahe i wyjebać się i stracić tyle kasy ...

Wolę na początek coś słabszego na styl "ściagacza" ,ważne żeby tylko jeźdźiło i nie gubiło części po drodze :>

1338110519-U641844.png

By Nemesix

Opublikowano

łoo człowieku ja sende kupiłem za 3,5k a silnik Derbi jest o wiele lepszy od starego AM6 ( ten co jest w Yamaha TZR itd ) szukaj Derbi Sendy lub Derbi GPR używki :) do 3,5-4k znajdziesz fajną używkę a nowego chinola ( Barton Spirit, zipp pro 50 itd itd) odradzam ) :) to jest taki szajs :D ani mocy ani wyglądu :D a nowy kosztuje z 4k ;p To sa takie badziewia że co 5k km musisz nowy cylek + tłok kupować *.* nie pchaj się w to, to tylko strata kasy.

Kup Derbi Sende / Derbi GPR i sie ciesz ;) biegi się szybko nauczysz zmieniać, mocy ma w miare dużo jak i vmax jest ok :) ( chińskie padło na 80'tce nie dorówna seryjnej 50 po dobrej regulacji ;])

Opublikowano

Kupuj 125ccm i załatw z ojcem żeby Ci zarejestrował na 50ccm, proponuję Ci Yamahe YZF R125, najlepsza 125 jaka wyszła, sam miałem taką. Teraz jeżdżę Banditem i żyję.

951841430649214321545.png

Day after day.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Sam polecam ścigacz (najlepiej 125 zarejestrowanego na 50 :P)

Chyba, że lubisz prace domowe to polecam skuter - odkurzacz na kółkach ;]

Opublikowano

Sam polecam ścigacz (najlepiej 125 zarejestrowanego na 50 :P)

Chyba, że lubisz prace domowe to polecam skuter - odkurzacz na kółkach ;]

Taki odkurzacz aerox 50cc leci lepiej niż kosiarka 50cc zwana "ścigaczem" :)

Były Moderator Metin2, kiedyś z obowiązku, dziś dla rozrywki.

icon-social-apple-outline-64.png

Opublikowano

Patrze i nie wiem czy śmiać się i płakać z waszych wypowiedzi.

Dlaczego nie skuter? Skuter to też dobra rzecz, byle nie chiński tylko markowy.Mocne silniki i się nie sypią.

Ścigacz 50ccm.. Drogie a gówno warte.

Tak,derbi to dobry sprzęt, można znaleźć używke full seria, bo jak tuning to napewno albo źle dotarta albo coś.

Powodzenia przy wybieraniu, najpierw się przejedź. :)

Opublikowano

Jeśli coś na wzór ścigacza to jedynie Aprile RS ;] ale skuter też dobra zabawa, np. osobiście mam speedfight 2 307 WRC, i każdego chinola biorę ;]

Chodź mi skuter jedynie służy do szkoły i ew do sklepu;p

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Jak uczysz sie jezdzic to jak najbardziej skuter, nawet markowy uzywany bedzie bardzo dobry.

Jak masz juz doswiadczenie w prowadzeniu takich sprzetow to mozesz wziasc albo wiekszy, mocny skuter z cylindrem 80 albo scigacz (chociaz z tym sie mialem dosaiwdczenia) i tez zamontowac mu cylinder 80.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Na początek polecam skuter, wczucie, wolniejszy i ogólnie bezpieczniejszy :P

ognistyadd.jpg
Opublikowano

Ja tam wolałbym sobie kupić normalny skuter a nie jakiegoś "ścigacza" 50 xDD

Taką mam beke jak widzę gości na takich "ścigaczach" że masakra ;D

HBV27j.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...