Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przekierowanie portów do Maxa 3

ManXer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem z Maxem Paynem 3, że mogę grać w multi tylko tak gdzieś do 18, potem przy każdej próbie połączenia z serwerem wyskakuje komunikat że usunięto mnie z gry z powodu problemów z połączeniem. Prawdopodobnie chodzi o porty, jak sprawdzałem 27900, 27901 i 443 w Simple Port Tester to wyszło Failed. Kombinowałem coś z tym samemu, ale dalej nie działa a kompletnie się na tym nie znam, robiłem to też według poradnika do mojego routera - TP-Link WR740N. Proszę Was o pomoc, na stronie Rockstara Ports to open in the PC version of Max Payne 3 jest to:

The ports to open are:

Matchmaking: UDP port 27900

NAT negotiation: UDP port 27901

Activation: Port 443

Other ports to open if still having issues -- may not be needed:

• 6667
  • 3783
  • 27900
  • 28900
  • 29900
  • 29901
  • 13139
  • 6515
  • 6500

Jeśli chodzi o IP, to na stronach typu twojeip.wp.pl mam 195.74.51.176 a jak wpiszę ipconfig co cmd to 192.168.0.1, mój internet jest dzielony na 2 komputery.

fs_overall.png

Opublikowano

1. Reset routera (wciskasz igłą/czymś długim i ostrym malusieńki przycisk gdzieś na routerze, trzymasz z 5 sekund i puszczasz, router się resetuje i od nowa łączy)

2. W przypadku gdy reset routera nic nie da musisz zadzwonić do dostawcy internetu i prosić o odblokowanie portów.

Opublikowano

wystarczy włączyć UPNP w ustawieniach routera

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nic się nie ustawia specjalnie pod gry jeśli nie ma się włączonych blokad w routerze, niedziałanie świadczy tylko o tym że sam musiałeś albo system zablokował ci na firewallu windowsa , najlepiej go wyłącz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

wyłączyłem firewalla i to samo z tą różnicą, że teraz po tym jak przy wczytywaniu zostałem tak jakby sam w pokoju gry to ładowało się w nieskończoność. można jakoś sprawdzić czy nic nie zablokowało mi się w routerze?

fs_overall.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...