Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź]SkyBlock serwer

imperium02

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałbym przedstawić wam serwer survival-skyblock. Gra polegałaby na tym, że każdy nowy gracz na serwerze otrzymuje własną "wyspę" (tą znaną z

skyblocka). Taki gracz będzie mógł się rozbudować,zrobić dom itp. Lecz 100 klocków dalej pojawia się już druga, identyczna wyspa! A na niej inny gracz.

Oczywiście będzie możliwość współpracowania ze sobą. Ale, że ma to być serwer survival nie obędzie się bez walki. Każdy posiadacz wyspy będzie mógł

kraść, palić, niszczyć (oczywiście inne "wyspy") i co mu się rzewnie podoba. Lecz serwer jest dopiero w planach i pojawia się kilka problemów oraz

wątpliwości. I tutaj pojawia się wasze zadanie! Odpowiedzcie na kilka pytań które będą podane w punktach:

1. Czy jest sens wgrywania plugina factions? (współpracować ze sobą będzie można nawet bez tego, lecz większej gildii nie zrobisz...)

2. Czy stworzyć drugą mapę surowcową odświeżaną codziennie? (aby urozmaicić grę, ponieważ na "wyspie" 4x4 nie znajdziesz diaxów[ale cobla z takiej mapy nie wyniesiesz)

3. Co można by jeszcze zrobić, wgrać jakiś plugin, zbudować aby urozmaicić rozrywkę?

4. [Pytanie opcjonalne kto nie chce nie musi na nie odpowiadać] Jak widzielibyście vipa na takim serwerze, co miałby dawać itp. (proszę o poważne odpowiedzi)

5. Czy szklanka jest do połowy pusta czy do połowy pełna? ;)

Wszystkim którzy przeczytali mój post i odpowiedzieli na pytanie od razu z góry dziękuje. Jeśli nasuną się wam jakieś pytania możecie bez problemu je tutaj zadać, a ja spróbuje na nie odpowiedzieć. :)

post-593053-0-21490400-1340042042_thumb.png

post-593053-0-29488900-1340042047_thumb.png

Opublikowano

Wasz pomysł mnie zaintrygował, nie szukacie może webMaster'a?

1. Nie ma sensu.

2. Nie, SkyBlock to survival, musimy przetrwać, można zrobić jakieś konkursy itp, np. za diaxy.

3. Żaden - czysty SkyBlock, no może jakąś wymianę.

Ja to widzę tak - robicie spawn, na tej samej mapie, tam gracze nie mogą się bić, możliwa jest wymiana itemków itp., administracja urządza konkursy w których można wygrać np. diaxy które u innych graczy można zamienić na co innego. Dodatkowo - shop na komendę, np. sprzedawanie trzciny cukrowej i otrzymywanie np. diaxów, żelaza.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

odpowiedzi na pytania:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1.mysle ze warto ten plugin wgrac, lecz powinienes wtedy zrobic wieksze wydpy o troche zeby tam sie tylko mogly sie miescic frakcje.

2.mysle ze nie warto robic dodatkowej mapy do surocowej , lecz mozna by mozna robic co jakis czas konkursy jak to powiedzial Jongjiu22.

3.mysle ze z pluginów nic, lecz mysle ze z modów by mozna by dodac mody dodajace np. balony , statki jednym slowem pojazdy latajace.

4.mysle ze vip byl by niepotrzebny, lecz jak bylbyto zeby nie bylo za duzo rzeczy w nm moze paczka ze dawala by np.4 diaxy 10 miensa i cos jeszcze i ta paczke b mozna bylo odnawiac co tydzien.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PS:

5.i mysle ze 2 odpowiedzi som wlasciwe.

Mysle ze moje odpowiedzi przydaly sie i ze ci pomoglem ;) .

Opublikowano

Ja sadze ze można zrobić frakcje i duże wyspy gildyjne , modów brak chyba ze plugin na Magic Carpet plugin ( Latający dywan żeby gracze nie musieli wgrywać modów choć to tylko moja głupia propozycja :) ) a mapa sorowcowa żeby nawiązywała do serwa to może taka duża latająca wyspa ?! a szklanka jest i tak pełna w 100% bo jest w niej powietrze xD

Opublikowano

Tak Cosa twój serwer jest naprawdę dobry... W 5 minut z kolegą ogarnęliśmy jak się da kopiować itemki... Dlatego założyłem ten post żeby mój serwer był dopracowany

Robert tak temat aktualny ;) nadal możecie mi podsuwać pomysły jakie chcielibyście widzieć na serwerze :)

Opublikowano

z tych ss wnikam, że skopiowałeś z serwera chodzi mi o budowle

http://www.mpcforum.pl/topic/656519-melepety-skyblock-pvp-nowl-25-slotow-dedyk-pierwszy-w-polsce-skyblock-multiplayer/

a co do pytań

1.że to nie jest najlepszy pomysł jak wysepki będą 4x4 to nie potrzebne frakcje są wgl

2.absolutnie psuje klimat skybloka

3.pluginy tylko zmiejszaja fps jeśli ktoś ma mało ramu tak więc raczej nie potrzebne są chyba, że timber to wtedy będzie pomocne

4.strata kasy jak dla mnie ale jak zamierzasz zrobić na małe sloty to raczej wgrać plugin do rezerwacji slotu i wtedy ewentualnie może ktoś zakupi ów V.I.P lecz dla mnie to tylko strata kasy

5.i jest w połowie pełna i w połowie pusta

Użytkownik od 21 kwi 2010

Posty: 100  200  300 ☑ 400  500  600  700  800 ☐ 900 ☐ 1000 

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Skoro jakis Metiner2 dostal bana to znaczy ze serwer on daj ip

20141229160810uid1.gif

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam!

Chciałbym przedstawić wam serwer survival-skyblock. Gra polegałaby na tym, że każdy nowy gracz na serwerze otrzymuje własną "wyspę" (tą znaną z

skyblocka). Taki gracz będzie mógł się rozbudować,zrobić dom itp. Lecz 100 klocków dalej pojawia się już druga, identyczna wyspa! A na niej inny gracz.

Oczywiście będzie możliwość współpracowania ze sobą. Ale, że ma to być serwer survival nie obędzie się bez walki. Każdy posiadacz wyspy będzie mógł

kraść, palić, niszczyć (oczywiście inne "wyspy") i co mu się rzewnie podoba. Lecz serwer jest dopiero w planach i pojawia się kilka problemów oraz

wątpliwości. I tutaj pojawia się wasze zadanie! Odpowiedzcie na kilka pytań które będą podane w punktach:

1. Czy jest sens wgrywania plugina factions? (współpracować ze sobą będzie można nawet bez tego, lecz większej gildii nie zrobisz...)

2. Czy stworzyć drugą mapę surowcową odświeżaną codziennie? (aby urozmaicić grę, ponieważ na "wyspie" 4x4 nie znajdziesz diaxów[ale cobla z takiej mapy nie wyniesiesz)

3. Co można by jeszcze zrobić, wgrać jakiś plugin, zbudować aby urozmaicić rozrywkę?

4. [Pytanie opcjonalne kto nie chce nie musi na nie odpowiadać] Jak widzielibyście vipa na takim serwerze, co miałby dawać itp. (proszę o poważne odpowiedzi)

5. Czy szklanka jest do połowy pusta czy do połowy pełna? ;)

Wszystkim którzy przeczytali mój post i odpowiedzieli na pytanie od razu z góry dziękuje. Jeśli nasuną się wam jakieś pytania możecie bez problemu je tutaj zadać, a ja spróbuje na nie odpowiedzieć. :)

1. Nie ma sensu.

2. Albo to albo sklep.

3. Wgraj Valut.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

1.Tak jakbyś dał większe wyspy

2.Tak albo sklep niskie ceny+czas za gre :)

3.Za czas w grze idzie kasa.MagicCarpet

4.Dla vipa Magic Carpet(latający dywan) 2 bloki żelaza 3 diaxy 4stacki cobla 2 drewna po 10 sadzonek ^^ (12zł/sms)

5.Pełna ^^

A kiedy serw będzie on i ile slotów?

300 350 400 500 1000

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...