Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Build sury WP

rafael565

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

I znowu przyszedł czas na poradę , gdyż nie wiem co robić. Gram na S.26 - SOLAR surą WP ( pierwszy raz gram surą na PL) jak na razie 27 lvl ostrze m1 i zbroja 9 pkt.

Chciałbym się poradzić w sprawie buildu jakim można iść w surce. Chciałbym iść w taki sposób: Czarowane ostrze -> Strach -> Smoczy Wir -> Uderzenie Palcem -> Rozproszenie Magii -> Czarowana zbroja.

Czytałem wiele poradników opisującym sure WP, jednak dalej mam dylemat. Czy gdy pominę w swoim buildzie Czarowaną Zbroję to trudniej by mi się expiło?

Prosiłbym o napisanie plusów i minusów dotyczących takiego builda. Jeżeli chodz o EQ to postaram się je mieć +9 żeby jakoś wypełnić lukę związaną z defem w Czarowanej Zbroi...

Rola Healera w grach MMO jest taka sama jak basisty w zespole - Zauważa się go dopiero wtedy, gdy przestanie grać.

Opublikowano

Oo Daj ostrze--> Zbroja-->Strach-->wir-->Paluszek

Sam mam zamiar zagrać na jakims serwerze gdzie nie mam żadnej postaci zacząć od nowa przygode na PL ale trza sie znów liczyć z SM np do przepustek v2

Nuda, Nuda i jeszcze raz NUDA!

Opublikowano

Postać do pvp : twój bulid

Postać do expa: Ostrze>zbrojka>strach>wirek>palec

Ja grałem bulidem Ostrze>zbrojka>wirek>strach i muszę powiedzieć, że wolałbym strach zamiast tego wirka, bo przy sporych średnich jest też dużo - do um, więc wirek mało daje.

52287137559562145640.png

Opublikowano

Czarowane ostrze -> Strach -> Smoczy Wir -> Uderzenie Palcem -> Rozproszenie Magii -> Czarowana zbroja

Czarowne - Dobry wybór

Strach - Lepiej zbrojka, ponieważ na małym lvl'u masz mało deffa.

Next skill to powinien być Strach.

Następnie Wir i Palec.

Na koniec Rozpro.

Ostrze -> Zbroja -> Strach/Wir -> Palec -> Rozpro

Opublikowano

Chodzi mi o to, żeby potem na 86 levelu nie cofać zbroi i mieć skill już na G+. Podobno zbroja na M daje mało defa, więc myślałem, że nie wpłynie aż tak bardzo na exp. Oczywiście chciałbym być dobry w pvp ale nie kosztem wolniejszego expa, da się tak zrobić ??

Rola Healera w grach MMO jest taka sama jak basisty w zespole - Zauważa się go dopiero wtedy, gdy przestanie grać.

Opublikowano

Jeżeli masz zamiar tą postać wziąć jako główną i nie wołać połowy gildii pod DT, to daruj sobie zbrojkę.

Zrób woja body 42 lvl, eq będziesz przekładał z głownej - na tej postaci zarobisz na ku, eq bijąc metki 45 ( wypada przy nich ogon węża, cenny ulepszacz)

W tym czasie powinieneś mieć już 3xM - pomęczysz się jak cholera, możesz poprosić kogoś,żeby Cię podexpił w v2 do 52, Podczas zarabiania bodym będziesz czytał codziennie ku i oddawał biologa, Ostrze strach i wirek powinny być minimum na M7 - wtedy ruszasz znów z expem. Zanim wbijesz te m7 to zarobisz na eq, które Ci starczy do 75. Na większych poziomach faktycznie ochronka jest dużo słabsza od strachu, na oficjalnym forum metina jest dużo tematów właśnie o ochronce vs. strach. W pvp to mało przydatny skill.

52287137559562145640.png

Opublikowano

Hmm gralem sura WP i jeszcze istnieje.

Pierwsze skilluj w ostrze, jesli nie siadzie na 17 kupuj oz.

Potem zbrojka, nie siadla na 17 wiec kupowalem oz bo na malym lvl malo defa.

Teraz skilluje strach ale moglem tez wybrac wir. Co wybierzesz bedzie dobrze ;)

Potem skilluj w palec a na koncu rozpro, bo rozpro to takie gowno, nie lubie tego uzywac nawet :D

Opublikowano

Rozumiem wszystkie wasze wypowiedzi. To ostatecznie nie opłaca się opuszczać zbrojki tylko cofnąć ją potem na 75lvl na rzecz rozproszenia ??

Opublikowano

Powiem tak, jeżeli chcesz być czołgiem do dropienia i expienia to daj ostrze>zbroja>strach. Ale nie myślisz chyba ,że nie przyjdzie czas gdzie ktoś Ci zacznie ksuć, lub po prostu utrudniać życie. Z takim buildem nie masz NAJMNIEJSZYCH szans. Choćbym nie wiem co jednym skillem ofensywnym nic nie zrobisz.

Ja cofałem zbroję z P na rzecz palca , to już jest kwestia czy chcesz wydać kilka sm na cofkę. Jednakże ja bym wcale nie dawał punktów w zbroję. Przemęczysz się na mniejszym lvl ale na wyższym zwróci Ci się to okrutnie.

Opublikowano

Ostrze->Zbroja->Wir->Palec->Strach->Rozpro.

2Int:1siła

67062750834462019182.gif

Start serwera 17.08.2012r.

Dołącz do naszej społeczności już dzisiaj i twórz świat razem z nami -

Reinor.pl

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za wypowiedzi. Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...