Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prosze o pomoc : kupno nowego komputera + battlefield

Heken

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Veloci, może ty poczytaj testy i opinie osób które POSIADAJĄ te procesory, a nie opinie fanboyów intela.... Anoizm ma na pewno więcej lat od Ciebie.

Opublikowano

A co cię to interesuję? FX jest słaby? To wy sobie w tych swoich bańkach wbiliście hype serwisów internetowych (8150 lepszy o 50% niż 2600k), dlatego taki zwód. Ja nie jestem nim zawiedziony. Bardzo zbliżona wydajność do CPU za 1200zł.

Opublikowano

Tak, w gimnazjum liczą się rdzenie i taktowanie, z tym że większość gimbusów nawet nie wie co to jest. Do ciebie nie dociera informacja że już w wielu grach FX jest na poziomie 2500k - 2600k

Opublikowano

Kwestia optymalizacji. Ten twój ogrom gier jest robionych szybko i głównie to porty z konsol. BF3 robiony długo i FX nie odstaję. MP3 też robiony długo i też FX nie odstaję. Tutaj silnik był robiony pod optymalizację.

Opublikowano

http://www.hardwaresecrets.com/article/Core-i7-3770K-vs-AMD-FX-8150-and-Core-i7-2600K-CPU-Review/1537/12

http://www.hardwaresecrets.com/article/Core-i7-3770K-vs-AMD-FX-8150-and-Core-i7-2600K-CPU-Review/1537/13

http://www.hardwaresecrets.com/article/Core-i7-3770K-vs-AMD-FX-8150-and-Core-i7-2600K-CPU-Review/1537/14

http://www.hardwaresecrets.com/article/Core-i7-3770K-vs-AMD-FX-8150-and-Core-i7-2600K-CPU-Review/1537/15

I tu takie małe co nie co dla człowieka( tak do ciebie up) mającego 16 lat który wyzywa wszystkich od gimbusów-Większość gier jest zoptymalizowana pod intela więc w grach SB i IB radzą sobie lepiej. Poza tym Piledriver nadchodzi i Trinity kładzie doczesne FX więc mamy na co czekać.

trinity_itunes.png

Opublikowano

Akkowicz:

On chce cię zrównać z jego głupotą, a potem wykorzystać ją przeciw tobie. Widać po jego postach, że ma 15-16 lat.

Piledrivery(15-20% wyższa wydajność) + Windows 8(widać dużą różnicę) + optymalizacja gier, która idzie w dobrą stronę = pogrom.

Opublikowano

Kurwa ale o czym wy tu mówicie, gry które nie obsługują wielordzeniowości chodzą na FULL HD na phenomach 9xx więc o co kurwa chodzi....

Opublikowano

@anoizm

Właśnie po Twoich postach widać, że jesteś w tym wieku. Ja już jestem pełnoletni a Tobie jak widać jeszcze wiele do tego brakuje.

Nie tocz wojny, masz swoje forum to sobie idź tam ludzi wk....aj. Widzę jaki pełnoletni... Nawet "cytuj" nie umiesz użyć i piszesz @anoizm... A skoro jesteś pełnoletni, to czemu sprzeczasz się z nami? "Bandą gimbusów"? Wiek o niczym nie świadczy. Ktoś może być gimbusem i przekonywać ludzi do swojego toku myślenia, swojego zdania. Ty narzucasz wszystkim własne, zamiast przedstawić jakieś dowody na Twoją rację. Nie potrafisz dyskutować, rozpoczynasz wojny na forum... DNO!

BTW.

Ja już jestem pełnoletni a Tobie jak widać jeszcze wiele do tego brakuje.

Przed "a" stawia się przecinek polonisto pełnoletni.

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

@up

Po co mam cytować i niepotrzebnie przedłużać swojego posta? Nie widzę takiej potrzeby. Ja swoje rację przedstawiłem, polecam poczytać inne fora co ludzie myślą o bullach a nie upierać się w sumie sam nie wiem na czym.. Na dwóch czy trzech grach, podczas gdy gier są tysiące.

Ja nie rozpoczynam wojen na forum, to Wy wojny rozpoczynacie bo zjawił się ktoś, kto nie zgadza się z Waszym tokiem myślenia i większość tutaj, może niekoniecznie Ty, prezentuje zupełny brak kultury, zupełne dno.

Opublikowano

@up

Po co mam cytować i niepotrzebnie przedłużać swojego posta? Nie widzę takiej potrzeby. Ja swoje rację przedstawiłem, polecam poczytać inne fora co ludzie myślą o bullach a nie upierać się w sumie sam nie wiem na czym.. Na dwóch czy trzech grach, podczas gdy gier są tysiące.

Ja nie rozpoczynam wojen na forum, to Wy wojny rozpoczynacie bo zjawił się ktoś, kto nie zgadza się z Waszym tokiem myślenia i większość tutaj, może niekoniecznie Ty, prezentuje zupełny brak kultury, zupełne dno.

Nr1 Mam 13 lat i spotkałem się z wieloma 16/17-sto latkami, którzy wyzywali 15 latków od dzieci.

Nr2 Brak kultury oznaczałby, że nie dajemy ci napisać posta...

Nr3 Rozumiem że jesteś samozaprzeczającym kombajnem młucącym i gładzącym swój mózg, ale ja swoją opinię oparłem o testy i opinie osób korzystających z FX'ów. Odpal sobie linuxa i kup FX, gdy już to uczynisz przyjdź tutaj i opowiedz o swoich przeżyciach.

Nr4 Dla mnie FX ma zasadniczy plus: 8 rdzeni- renderujesz film, grasz w BFa, hostujesz serwer do innej gry i "ni chua" nie odczuwasz zmian w użyciu procesora.

Nr5 Jeżeli oczywiście chcesz mieć super-hiper-mega-hi-end-super-ultra-uber-pro hi end to zamiast 8120+ 7850(ok 1600zł) kup sobie i7 3770k + 7850(ok 2400zł)

i osiągnij niespotykany dotąd, niezwykły(zabrzmiało jak jakaś reklama Mango 24) przyrost FPS w postaci 1,23 kl/s.

Opublikowano

Aby zakończyć bezsensowną kłutnie.

Zdecydowanie Core i5 jest lepszy. AMD X8 mają podobną wydajność jak poprzednia generacia AMD Phenom X6 i i5 niszczy absolutnie FXa. Dodatkowo i5 pobiera mniej energii. Procesory FX to jakaś porażka nie dość że od poprzednich Phenomów X6 a nawet X4 są wolniejsze to jeszcze bardziej się grzeją i pobierają mniej prądu. Także zdecydowanie i5

Opublikowano

I rozmawiaj tu mądry z głupim.

Słuchaj i'm bringing the holy light!- Naucz się czytać

i7 2600k = Fx 8150 + 2kl/s

Windows 8 + piledriver fx= i7 3770k + 5kl/s

Opublikowano

@UP

ty o sobie mówisz "mądry"?? Polecam udać się na tryliard ogarniętych for które ci powiedzą ,że FX ssie pałe i5. Poza tym Fxy stoją na poziomie phenomów x6 i x4 .

Popytaj informatyków, oni odpowidzą, może wtedy uwierzysz

Opublikowano

Moja babcia jest informatykiem...i robi tabelki w excelu.

Nie każdy informatyk musi znać się na hardware.

Patrz posty wyżej.

Opublikowano

. Poza tym Fxy stoją na poziomie phenomów x6 i x4 .

A jak myślisz dlaczego? Brak wsparcia z żadnej strony (benchmarki, aplikacje, gry). Prawie w każdej grze jest logo Intel. AMD może ma kilka gier (DiRT, SR 3, Deus Ex)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...