Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prowadzenie lekcji .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W Poniedziałek prowadze z kumplem lekcje na wyższe oceny on na 4 ja na 6 . No i musze zrobić z 2/3 zadania z czasu past simple w odniesiueniu do przyszłości + 1 zad z going to . mógłby ktoś takie zadania wykonać ?

Edytowane przez shadowarrior
Opublikowano

W Poniedziałek prowadze z kumplem lekcje na wyższe oceny on na 4 ja na 6 . No i musze zrobić z 2/3 zadania z czasu past simple w odniesiueniu do przyszłości + 1 zad z going to . mógłby ktoś takie zadania wykonać ?

"past simple w odniesiueniu do przyszłości" ?

Zgłupiałam.

Zakładam jednak, że przez całe życie nie tkwiłam w błędzie i jednak jest to czas przeszły, więc moge coś wrzucić. Tylko najpierw mi powiedz z której jesteś klasy i czy tekst do uzupełnienia wystarczy:)

kE2ci.jpg?1

Opublikowano

To chyba 3/4 klasa podstawówki ogólnie tak jak up wtf past simple w odniesieniu do przyszłości?!

Im większy rośnie na mnie flejm

Im bardziej mnie nienawidzisz tym większy fejm. ej

Opublikowano
past simple w odniesiueniu do przyszłości

wtf? chodzi o cos takiego ze dzialo sie cos w przeszlosci i teraz ma skutki (cos takiego na lekcji mialem)

Opublikowano

zdajesz na 6 ? więc chyba masz jakieś pojęcie o tym co masz zrobić.

wg. mnie pomoc Ci nie potrzebna.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

wtf? chodzi o cos takiego ze dzialo sie cos w przeszlosci i teraz ma skutki (cos takiego na lekcji mialem)

Piszesz o czasie Present Perfect.

Past Simple to czas przeszły, mówiący o czymś co miało miejsce w przeszłości i tam się zakończyło.

kE2ci.jpg?1