Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

metki diabła

rafcioza12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie ile potrzeba defa na metki diabła potrzeba bo mam 348 defa i nie daje rady, dodam że wale metka 650-700

a ile potrzeba na metki twardości lub metki 75lvl?

worldoftanksj.jpg
Opublikowano

mysle, ze def taki wazny nie jest. 40% na mistyki powinno zalatwic sprawe. Ewentalnie mozesz zrobic buffka z blogiem dajacym okolo 30%. Na metka od 50 za to wystarczy troche na nieumarle. Tez okolo 40%.

Zas metek do 75 to Cie tylko buff ratuje.

4166086824bcdebc547729.png

Jesli pomogłem, daj 'Lubię to!'.

Opublikowano

Ja biłem metki 45-55 mając 320deffa dropkiem 37lv z berkiem na G1 i aura na G6. (bez buffa)

Bez problemu je kosiłem nie schodząc z konia tylko że miałem dość dobre eq.

Sądzę że deffa Ci nie potrzeba dużo, lepiej zrobić eq na mistyki i zabijać je na 2-3 hity.

Ewentualnie możesz sobie zrobić buffkę i się z nią ożenić.

Co do metków 65+ to wszyscy sobie myślą że trzeba mieć dużo deffa i są w błędzie.

Ja dropem 37 rozwalałem metki wszystkie poza 70 i 90 (bo na nie nie opłacało mi się chodzić gdyż padałem strasznie)

Wystarczy że będziesz mieć wszędzie 2k hp, 10-20% do pż, buffkę z dobrymi skillami i rozwalisz metka 85 mając nawet te

320deffa tak jak ja.

HBV27j.png

Opublikowano

Jak będą 3 duże respy desek naraz, to nie dziwne że defa zaczyna brakować. Przy 400 obrony czasem też trzeba odjechać i zregenerować pż, więc na Twoim miejscu stawiałabym na jak największą wartość ataku. Przydałby się też buff, bo jest niezastąpiony

Opublikowano

Przy metkach diabła, to coś na mistyki, bo jak masz dużo ataku, to nie utrzymasz kilku respów desek. Jak masz coś na mistyki (np. 30-40%) to będziesz miał max dwa respy na sobie. Na kamienie z większym poziomem warto zainwestować w blok i spowolnienie ;)

@Makavelli:

To nie tak działa, tak jak mówisz działa tylko % do pż z czarowanego ostrza, te z bonów działają inaczej.

Jak dobrze pamiętam 10% do pż, to 10% szansy na dodanie 10% ataku zadanego przez potworka do pż.

Czyli np. potworek bije za 1000, masz 10% szansy, że doda Ci 100 obrażeń.

Jakby działało tak jak czarowane, to np. masz 30 potworków, trafisz w dziesięciu jednym ciosem, bijesz po 2k, więc zwraca Ci(przy 20%) 4k hp ? :) No way. % do pż przydaje się postaciom z małą obroną, np. body - czym więcej bije potworek, tym więcej Ci zwraca.

A u sury WP czym więcej potworków, tym łatwiej utrzymać spota :D Na swoim 3/4 biga w v2 mnie deda, cały spot i nie spada poniżej połowy.

52287137559562145640.png

Opublikowano

Jeżeli dropisz na Metkach, najlepszym rozwiązaniem to Itemki z 5/10 do PŻ.

Policz sobie.. Hity masz po 700, czyli 1 hit to 70PŻ :)

A walisz 2hity na 1sekundę?

Dobrym rozwiązaniem jest, także zrobienie Buffa z Błogo na M1.

W tedy nic Ci nie zrobią :) Pamiętam, że jak BM chodziłem na metki diabła, to miałem 385defa bodajże.

1343548143-U383429.png
ExKid FanART | Gold Member | ExMentor | ExMMT Recenzent | ProUser | Postmarker | Blue Member | Random 2k11!

Wszystko O Mnie:

Mój Fanpage:
https://www.facebook.com/Majken.Majki

Moje kawałki na YouTubie:

http://www.youtube.com/user/tvMajken/videos

Galerie:

- Moje Dema na YouTube
- Zwykła galeria Teksty/Dissy
Staż na Forum:
Wygrane Pojedynki - 128
Przegrane Pojedynki - 47
Remisy - 6
Tutoriale:
Mam ich 10 znajdziecie wszystkie na profilu.
Dziękuje że zaglądacie do działu: Pojedynki

Opublikowano

Zrób buffka z błogo przynajmniej M1, wtedy spokojniej ogarniesz tego metka z Twoją ilością deffa :)

Opublikowano

Mam Bodego 333 defa , 10 k pz i 42 i daję rade co prawda bez buffa muszę odjechać przy 2 spotach desek ale z buffem bez odjazdu sprawnie.

Opublikowano

Mi 35 bodziakiem w błogo 35% berkiem m10 i 367defa na lwie nie schodzi do niżej niż połowy. Buff 30% + 340defa+ i szczała ;]

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...