Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadek fps.

Roycewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebna mi pomoc, załapałem dziś 2 gry bez resetowania LoLa. 1wsza - 75fps ładnie wszystko git. 2 gra... 20fps, lagi jak nie wiem co a w dodatku mam tak tylko w lolu, stało sięto 1 raz od 6mcy... Win 7 x86

Proszę o zmiesienie odrobiny warnów? :)

Opublikowano

Podaj nam dokładne parametry Twojego komputera, to nam pomoże ocenić, czy to nie problem ze sprzętem.

Usuń zbędne rzeczy z komputera,przeczyść rejestr.

Nabijanie postów .

Skoro autor napisał że wcześniej miał 70 FPS a teraz ma 20 to chyba nie wina sprzętu ?

Fuck Logic .

Jak dla mne to wirus Ci wlazł , miałem identyczną sytuacje (z 80 FPS na 15-20). Żadne antywiry nie poradziły sobie z tym (wykryły ale nie naprawiły) zrobiłem format i znowu 80 FPS wróciło .

Ew. Spalenie karty graficznej/slota od karty. Również miałem ten problem , wymieniłem płytę główną i śmiga znowu .

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

Chodzi o to, że po krótkich badaniach jest tak:

Rejestr czysty, antywirus załatwiony i komp czysty. CCleaner w ruchu, też wszystko ok.

Zmiany w oprogramowaniu? Brak. Sterowniki? Bez zmian od 4mcy. Problem pojawił się wyjątkowo dzisiaj. Żadna inna aplikacja niż zwykle nie była odpalona. Problem występuje tylko w LoL, na dodatek tylko na PvP, razem przeciwko SI wszystko jest normalnie tylko tekstury czasami się psują, np mrygają. Max Payne 3 za to działa doskonale, tak samo BF3 na multi. Zmian w łączu też brak. Nie wiem grze leży problem.

Opublikowano

Może zmieniłeś w opcjach ustawienia FPS'ów? U mnie po zmianie z ustawień "standardowych" na "wysokie" dostałem 100fps w plecy. Próbowałeś w Patcherze naprawić LoL'a?

7m9a.png

Opublikowano

Win 7 to szajs.Pewnie jakiś program Ci się uruchomił, może coś innego (wirus) co obciąża komputer.Mi ścina najbardziej na PVP 5x5.Tam chodzi po 8 fps :/ na 3x3 już troszki lepiej dochodzi do 15, ale grać sie da

Opublikowano

Nabijanie postów .

Skoro autor napisał że wcześniej miał 70 FPS a teraz ma 20 to chyba nie wina sprzętu ?

Fuck Logic .

Jak dla mne to wirus Ci wlazł , miałem identyczną sytuacje (z 80 FPS na 15-20). Żadne antywiry nie poradziły sobie z tym (wykryły ale nie naprawiły) zrobiłem format i znowu 80 FPS wróciło .

Ew. Spalenie karty graficznej/slota od karty. Również miałem ten problem , wymieniłem płytę główną i śmiga znowu .

Jeżeli to jest nabijanie postów to ja jestem kur*a święty <_<

@top

Wyłącz wszystkie zbędne programy podczas gry ,typu steam ,bo to też trochę ścina.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Jeżeli to jest nabijanie postów to ja jestem kur*a święty <_<

@top

Wyłącz wszystkie zbędne programy podczas gry ,typu steam ,bo to też trochę ścina.

Tak to jest nabijanie postów np.:

Cześć wczoraj miałem 100 FPS , dzisiaj mam 20 co sie stało?

Kup komputer

Again FUCK LOGIC.

@TOPIC

Skoro jakieś teksturki Ci się psują to może jakieś pliczki LoLa zjebały sie? Kiedyś miałem jedną maluteńką czarna kropeczkę obok barona , jak przechdziłem to FPSy spadały do 10.

Reintall LoL'a.

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

Win 7 to szajs.Pewnie jakiś program Ci się uruchomił, może coś innego (wirus) co obciąża komputer.Mi ścina najbardziej na PVP 5x5.Tam chodzi po 8 fps :/ na 3x3 już troszki lepiej dochodzi do 15, ale grać sie da

Nie obchodzi mnie Twoje zdanie na temat problemu, Pisałem że nie mam nic w tle włączonego, z racji tego iż używam TaskKillera. Mam raptem 15 procesów razem z tymi 3 lola.

Tak to jest nabijanie postów np.:

Cześć wczoraj miałem 100 FPS , dzisiaj mam 20 co sie stało?

Kup komputer

Again FUCK LOGIC.

@TOPIC

Skoro jakieś teksturki Ci się psują to może jakieś pliczki LoLa zjebały sie? Kiedyś miałem jedną maluteńką czarna kropeczkę obok barona , jak przechdziłem to FPSy spadały do 10.

Reintall LoL'a.

Reinstall i repatch nie pomogły, grając na US mam to samo (normalnie gram na EUNE). Jakieś inne propozycje?

@off

Fajnie że nabijacie sobie bezużyteczne posty w moim temacie z moim problemem. MrSpritex - jesteś święty jeśli nabijacie sobie tutaj głupie posty? Ach, czyli Twoje święto 1 listopada. Ok, noticed.

Opublikowano

Ziomuś może masz to co ja, że na procku 4 rdzenie pokazywało mi 2 więc poszperałem w google i znalazłem taki tekst:

Problem rozwiązany, UFF!

R4zen model płyty i bios jest nieważny bo napisałem płyta prawidłowo rozpoznaje procesor tak jak i system operacyjny skoro menadżer urządzeń wykrywa Q8300 jako 4 urządzenia.
A teraz najważniejsze - rozwiązanie systemu nie trzeba reinstalować. Wystarczy uruchomić regedit.exe jako administrator wyszukać ciąg NUMBER_OF_PROCESSORS=x, gdzie x odpowiada liczbie rdzeni procesora (lub Mój komputer => Właściwości => Zaawansowane => Zmienne środowiskowe => Zmienne systemowe => zmienna NUMBER_OF_PROCESSORS). Następnie wstukać msconfig-rozruch-opcje zaawansowane i sprawdzić czy jest odhaczona opcja liczba procesorów, następnie restart i po ponownym uruchomieniu OS mamy wszystkie rdzenie. Bez grzebania biosie, bez jego resetowania.

I potem miałem normalnie 4 rdzenie i w grze po 60fps stałych, a nie jak wcześniej po 10 gdy otwarłem sklep.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...