Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ERROR]Java Virtual Machine Launcher

Juniorek321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z minecraftem, otóż jak próbuję go odaplić (poprzez nieoryginalnego launchera) wyskakuje błąd:

"Error: Could not create the Java Virtual Machine.

Error: A fatal exception has occurred. Program will exit."

Słyszałem coś o pliku .bat, tylko, że nie wiem dokładnie jak to zrobić i nawet jeśli coś próbuję to pojawia się czarne okienko na około 1,5 sek i napis coś w stylu "*ścieżka do minecraft.exe* Corrupt/Failed .jar file".

Czy ktoś ma na to rozwiązanie? Gdyby ktoś kombinował dalej z .bat to mam 3GB RAM.

I proszę nie pisać żadnych "wskazówek" typu: "Kup oryginałke, bo to jest błąd przez to, że masz cracka.", bo wiem, że wina leży po stronie Javy, a nie launchera..

Czekam na odpowiedź ;>

Opublikowano

MinecraftSP zapewne. Po wyskoczeniu tego błędu spróbuj jescze raz włączyć. Włączy się.

Posiadam oryginalnego launchera gdyż mam premium, jednak także używam pirackiego.

Opublikowano

Dalej to samo..

Wejść do gry mogę tylko wtedy, jak np. zaloguję się na konto w Windowsie i szybko odpalam Launchera to wtedy włącza się normalnie, ale to jest głupie, żeby za każdym razem tak robić i później będzie trzeba go minimalizować i nawet nie będzie można go wyłączać :C

Opublikowano

Zmień lepiej system na Windows XP gdyż na 7'mce dasz max 512MB ramu

Zmiana systemu odpada.

Spróbuj zainstalowac najnowsza jave.

Nie pomogło.

Opublikowano

Zainstaluj pakiet Java Development Kit. Spróbuj kilka razy kliknąć na ikonkę mc, może za którymś razem pójdzie.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Zainstaluj pakiet Java Development Kit. Spróbuj kilka razy kliknąć na ikonkę mc, może za którymś razem pójdzie.

Próbowałem wcześniej i nie pomogło, ale teraz jak kliknąłem to działa normalnie, nie wiem czemu. Ciekawe co później będzie.

Opublikowano

Ja mam xp'eka i też używam MinecraftSP Wyskakuje Mi Podobny Błąd Ale Omijam Go Kilka Razy I Włącza Mi Minecrafta ;d

76561198058318404.png

Opublikowano

Po restarcie kompa znowu Minecraft nie działa i ten irytujący error -.-

Ja mam xp'eka i też używam MinecraftSP Wyskakuje Mi Podobny Błąd Ale Omijam Go Kilka Razy I Włącza Mi Minecrafta ;d

Próbowałem tak samo, ale bez skutku .. =/

Opublikowano

ściągnij jeszcze raz jave i lunchera

Nie pomogło..

Musisz wykorzystać plik xxx.bat tylko ustawic 512-512 ramu bo tyle to max

To działa tylko na oryginalnych, ja mam nieoryginalnego, więc nie potrzebne.

Jak próbowałem to zrobić to pisało, że corrupt .jar file czy coś w tym stylu :c

Opublikowano

Za mało ramu = dokupienie ram rozwiąże problem. Na system potrzeba aż 2GB ram. I do tego inne aplikacje.

To ciekawe, jeżeli i tak na jave jest przypisywane standardowo 512 MB ramu.

Poza tym, wcześniej to gra chodziła normalnie, bez problemu, a teraz przestało działać.

I twoim zdaniem ot tak sobie RAM się za przeproszeniem wkur**ł na mnie i pomyślał sobie, że nie będzie nagle starczać.

DŻIZAS, MYŚLCIE!

Opublikowano

@UP stop spam >.<

@Topic. Masz SP 3?

35175.png

Moje motocykle: Kawasaki KLR 650, Honda MTX 80.

A zbieram na Yamahe R1 ^_^

LWG!

Opublikowano

A może pomyśłałeś że twój komputer jest zawalony i będzie miał w ch** mnie ramu ?

Niedawno miałem formata i na kompie mam chyba tylko 3 programy.

@UP stop spam >.<

@Topic. Masz SP 3?

Mam SP1 , to dobrze czy źle ?

Nie wiem czy to napisałem wcześniej - Windows 7 Ulitmate 32 bit SP1 :>

Opublikowano

@refresh

Dobra, nie ma sensu tego refreshować, bo i tak nikt nie potrafi mi pomóc.

Nawet jeśli ktoś napisze jakąś "rade" to później się nie odzywa i staje z powrotem w miejscu.

Proszę o adminów o zamknięcie tematu.

Poszukam pomocy na innych forach =/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...