Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nocturne - Wieczny Koszmar

Miko1012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

56.jpg

Spis treści:

1.Opis postaci

2.Plusy i minusy

3.Statystyki

4.Build

5.Masteries

6.Runy

7.Skille, spele i combo

8.Counters

1.Opis postaci.

Nocturne to bardzo dobra postać do jungli i pushowania . Jest on robiony pod AD (Obrażenia). Ma on przydatne skille do walki z postaciami magicznymi, jak i również walczącymi fizycznie.

2.Plusy i minusy

Plusy:

+ Ładne krytyki

+ Dobry pusher

+ Dobry jungler

Minusy:

- We wczesnej fazie gry mogą być problemy z maną

3.Statystyki:

Obrażenia 54 (+3.1 / na poziom)

Zdrowie 440 (+85 / na poziom)

Mana 215 (+35 / na poziom)

Prędkość ruchu 320

Pancerz 17 (+3.5 / na poziom)

Blokowanie zaklęć 30 (+1.25 / na poziom)

Regeneracja zdrowia 7 (+0.75 / na poziom)

Regeneracja many 6 (+0.45 / na poziom)

4.Build

Na początek 1001.png i x3 2003.png , do jungli 1029.png i x5 2003.png

3111.png lub 3047.png , 3022.png , 3005.png, 3083.png, 3031.png lub 3072.png

6 item robimy zależnie od sytuacji. Możemy zrobić 3075.png lub 3143.pnggdy przeważają ad. Gdy więcej jest ap 3109.png.lub3091.png A gdy dużo cc 3140.png.

Do jungli po butach robimy 3154.png a potem sprzedajemy ją i kupujemy item z powyższego buildu.

5.Masteries

21mgqdx.png

6.Runy

greater-mark-of-desolation.pngx9 Greater Mark of Desolation

greater-seal-of-resilience.pngx9 Greater Seal of Resilience

greater-glyph-of-shielding.png x9 Greater Glyph of Shielding

greater-quintessence-of-desolation.png x3 Greater Quintessence of Desolation

7.Skille, spele i combo

a )Skille

Zwiastun Zmierzchu 56-1.png

Całun Mroku 56-2.png

Niewymowna Groza 56-3.png

Paranoja(Ultimate) 56-4.png

Ostrza Cieni(Pasyw) 56-5.png

Jako pierwszy skill bierzemy

Zwiastun Zmierzchu potem

Niewymowna Groza , a następnie

Całun Mroku.

Potem maxujemy skill Zwiastun Zmierzchu. Ulti dodajemy wtedy kiedy możemy czyli na 6, 11 i 16 lvl'u. Następnie Niewymowna Groza i na końcu Całun Mroku.

b ) Spele

Spele jakie bierzemy to flash.png i ignite.png

Do jungli bierzemy flash.png i smite.png

c ) Combo

Jeżeli chcemy zabić wroga i jest on dość daleko to combo jakie na niego robimy to R+W+Q+E potem bijemy go z auto ataku. Gdy przeciwnik jest blisko zamiast R możemy dać na niego Q, a gdy ucieka złapać go wtedy R.

8.Counters

Kontrują Nocturna: Nocturne kontruję:

amumu_the_sad_mummy.jpg Amumu shen_eye_of_twilight.jpg Shen

64.jpgLee Sin twisted_fate_the_card_master.jpg TwistetFate

33.jpg Rammus blitzcrank_the_great_steam_golem.jpg Blitzcrank

trundle_the_cursed_troll.jpg Trundle karthus_the_deathsinger.jpg Karthus

Mam nadzieje, że się przyda. Poradnik w pełni prze zemnie zrobiony. Obrazki brałem z głównej strony LoLa i mobafire. Enjoy ! ;)

sasukeeternalmangekyosh.jpg
  • Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Powiem grzecznie: bez survi nie pociągniesz daleko nawet na normalach.Build jak pod ad carry , nie sprzedajesz butów ,gdzie tutaj jest jakiś warmog ,albo coś na armora? a może frozen mallet? tylko spojrzałem na itemy i dalej nie czytam.tyle.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Mi dobrze się gra z tym buildem. Fakt- szybko padam, ale nadrabiam life stylem i dużą ilością dmg. W edn-gamie innych ad caryy na 3 hity rozkładam :)

Opublikowano

Mi dobrze się gra z tym buildem. Fakt- szybko padam, ale nadrabiam life stylem i dużą ilością dmg. W edn-gamie innych ad caryy na 3 hity rozkładam :)

powiedz ,czy masz 20 lvl ? idz grac te swoje normale -.- grałeś kiedyś rankeda/?

Szybko pada

super ,jak nie masz nic na survi to chyba jasne ,że szybko pada! geniusz...

random.jpg

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Build chujowy, noc'a się robi pod offtanka, bo i tak będzie miał wystarczający dmg na tf'y, Podałeś minus - "szybko pada", no jak nie złożyłeś, ani resistów, ani nic na hp to co się dziwić.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Jeżzeli myślisz ,że mercury to survi wystarczające to brawo! vs. 5 AD składasz mercury? :(

random.jpg

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Riillli ? Taki bulid ? Przecież to jest only dmg , 0 surva i tak naprawde każdy cię dednie .. Popraw to .. A szczególnie będzie się miało z 1,5k hp

51256155628504671483.png

By CheaterMan

Opublikowano

Dostaniesz dead'a nawet od supporta z asystami ;3

Jeżeli dalej uważasz, że ten tut jest dobry , to niestety jesteś w błędzie. Noc only jungla offtank

random.jpg

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Oczywiście nie będę ich składał vs. 5 ad. W takiej sytuacji pojawiły by się inne itemy.

no dobra ,ale co z innymi w/w radami? może poprawisz to ,bo to teraz jest kupa :unsure:

+

to nie jest tut ,bo nie ma żadnych rad ,faz gry , nie ma nawet run i masterek :(

random.jpg

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Ok, jutro spróbuję to poprawić bo dziś mam za mało czasu :) A co do twojej wypowiedzi o supprocie Spritex, to jakby mógł mnie zabic skoro bym go na 5 hitów położył ? ;)

Opublikowano

Ok, jutro spróbuję to poprawić bo dziś mam za mało czasu :) A co do twojej wypowiedzi o supprocie Spritex, to jakby mógł mnie zabic skoro bym go na 5 hitów położył ? ;)

Support może mieć stuna ,więc QSS musisz mieć.Stun = nie ma takiego nocka .

jak by co ,to sorry za taką agresywność na górze.

random.jpg

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Hmmmm nocturne robiony pod build Tryndamera jest raczej...... sytuacyjny.

Oczywiście jest on wspaniałym pierdolnikiem ale wydaje mi się, że lepiej sprawdza się pod off-tanka. Robienie dmg zostawmy AD-carry. Dałbym tutaj jeden item na HP i jeden na tankowatość i już byłoby spoko. Często grywasz takim nocturnem? W sumie ja tak grałem dopóki nie zaczęli mnie powoli focusować. No i dość drogo wychodzi ten build, potrzeba dobrego feeda. Sam się szykuje do utworzenia tuta jak zagram nim jeszcze z 50 gier i parę rankedó więc nie chce nic zdradzać, ale wstawiłbym Frozen Malet i Atmę.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Hmmmm nocturne robiony pod build Tryndamera jest raczej...... sytuacyjny.

Oczywiście jest on wspaniałym pierdolnikiem ale wydaje mi się, że lepiej sprawdza się pod off-tanka. Robienie dmg zostawmy AD-carry. Dałbym tutaj jeden item na HP i jeden na tankowatość i już byłoby spoko. Często grywasz takim nocturnem? W sumie ja tak grałem dopóki nie zaczęli mnie powoli focusować. No i dość drogo wychodzi ten build, potrzeba dobrego feeda. Sam się szykuje do utworzenia tuta jak zagram nim jeszcze z 50 gier i parę rankedó więc nie chce nic zdradzać, ale wstawiłbym Frozen Malet i Atmę.

Często grałem tym buildem. Pamiętam jak się błiem z tryndamerą, nawet jak ulta odpalił nie mógł mnie zabić, bo to co mi zadał jednym hitem sobie wyleczyłem :P

Support może mieć stuna ,więc QSS musisz mieć.Stun = nie ma takiego nocka .

jak by co ,to sorry za taką agresywność na górze.

Tak sobie jeszcze przypomniałem, 1 vs 1 na stuna noc ma swoją tarczę :D

Opublikowano

wpadnij z ulti w wiecej niz 1 przeciwnika -> dostan stuna -> zgin

Nocturnem maxuje sie Q, na linii z takim buildem nic nie zrobisz, a nawet jak juz skladasz taki build to z 0 arm pena gowno bijesz

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

@up

Coś w tym jest, ale gdy ma się feeda vs 2 da się jeszcze przeżyć. Gdy cię nie focusują można sporo czasami zdziałać w tf'ie, ale rzadko się to zdarza. W każdym bądź razie, źle nie wspominam tego buildu :)

Opublikowano

Build mega fail, pograj więcej potem pisz poradniki.

Nocturne only offtank nie papier!

Pierwsze maksuje się q a nie e.

Kombo zabójczo lamerskie. Czy ty nie wiesz że q nocka daje ad i ms? Dlatego pierwszym trafiasz q potem lecą aa:<

Opublikowano

Zobaczylem ten build i odrazu jestem sklonny do napisania:

USUŃ TO GÓWNO

PRZECZYTAJ INNE WYPOWIEDZI AUTORA

Ok rozumiem, byłem przygotowany na krytykę :) Dzisiaj sprobuję zrobić noca bardziej pod surva i poprawie tuta.

random.jpg

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Trololol 2x Tisher 2x Dancer ;D na lini z czymś takim nie pociągniesz może najwyżej w jungle ale i tak byłoby słabo. Nie ma tu nawet masterek ani run (masz 30 lvl?) Noca się buduje pod offtanka bo robi sensownego DMG i może przeżyć focus. Popraw to ;P

EDIT: I po jaką cholerę chcesz sprzedawać butki? Nie dość że 0 survi to jeszcze będziesz się poruszał w ślimaczym tempie.

Opublikowano

Jak pisałem wcześniej, jutro postaram się poprawić ;) Zwykle robiłem jungle i tym buildem dobrze mi szło. Zagram jutro jeszcze kilka partii nocem pod offtank i poprawie.

Opublikowano

@up

Zagraj parę rankedów tym buildem i pod offtanka. Zobaczysz co lepsze (szykuj się na flame jak będziesz pure ad). To tak samo krew mnie zalewa jak widzę lee sinów z berserkami i np. Phantomem z góry report na takich leci ode mnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...