Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] przerobienie konsoli a ban

Deesu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam zamiar kupić konsole ale trochę przerażają mnie ceny gier a z tego co czytałem to o bana za przerobienie konsoli nie trudno ale czytając dowiedziałem się że przerabia się tylko napęd ( przynajmniej tak mi się wydaję ;] ) i tu moje pytanie bo jeśli będę miał dwa napędy jeden przerobiony a drugi oryginał idzie dostać bana ?? dokładnie rozchodzi mi się o coś takiego :

Mam oryginał śmigam po necie później odłączam neta zamieniam napędy z oryginału na przerobiony śmigam singla i zaś z powrotem zamieniam napęd podłączam neta

czy jest takie coś możliwe i czy zostawia to po sobie znak w konsoli za który idzie dostać bana ??

Opublikowano

Nie powinieneś dostać bana bo będziesz zmieniał napędy bynajmniej to moje zdanie :)

Dodam że ja gram na przerobionym Xboxie po necie i jeszcze nic nie dostałem :P

Opublikowano

tylko że gra na przerobionej to jest loteria ;)

mógł by się ktoś jeszcze wypowiedzieć czy takie coś zda egzamin ?

Opublikowano

Jesli bedziesz mial 2 napedy to w tym przerobionym musisz miec taki sam DVD KEY co w oryginalnym,klucz ten jest przypisany do plyty glownej.Teoretycznie powinno dzialac ale musisz miec ten sam DVD KEY.Jednak ja bym nie kombinowal i jesli juz to bym przerobil naped i gral na jednym,a to czy dostaniesz bana czy nie to loteria,ale jak pisal kolega 2xUP,gra i nic mu sie nie stalo.Pozdrawiam.

ruch_13.jpg
Opublikowano

nie wazne co przerabiasz bana i tak dostaniesz a na naped ida permbany ! jak chcesz prerabiac konsole to odlacz sie na neta i graj offline

jak dostaniesz bana to nie na konto tylko na konsole [płyte główną]

Jesli bedziesz mial 2 napedy to w tym przerobionym musisz miec taki sam DVD KEY co w oryginalnym,klucz ten jest przypisany do plyty glownej.Teoretycznie powinno dzialac ale musisz miec ten sam DVD KEY.Jednak ja bym nie kombinowal i jesli juz to bym przerobil naped i gral na jednym,a to czy dostaniesz bana czy nie to loteria,ale jak pisal kolega 2xUP,gra i nic mu sie nie stalo.Pozdrawiam.

microsofta nie ominiesz :P i tak dostanie bana :)

97 procent nastolatków słucha techna,rapu i innych smieci...ja slucham normalnej muzyki. rocka,hard rocka np. AC/DC albo Guns 'n Roses

A ty ? należysz do tych 3 procent ?

kryspin99.jpg

Opublikowano

nie wazne co przerabiasz bana i tak dostaniesz a na naped ida permbany ! jak chcesz prerabiac konsole to odlacz sie na neta i graj offline

jak dostaniesz bana to nie na konto tylko na konsole [płyte główną]

microsofta nie ominiesz :P i tak dostanie bana :)

Dostanie,dostanie,tylko nikt nie wie kiedy :)
ruch_13.jpg
Opublikowano

no tak moze pograc miesiac albo dzien :P wszystko zalezy od mechanizmu zwanego automatic-trolling-system-for-tuned-xbox-users

97 procent nastolatków słucha techna,rapu i innych smieci...ja slucham normalnej muzyki. rocka,hard rocka np. AC/DC albo Guns 'n Roses

A ty ? należysz do tych 3 procent ?

kryspin99.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie powinieneś dostać bana bo będziesz zmieniał napędy bynajmniej to moje zdanie :)

Dodam że ja gram na przerobionym Xboxie po necie i jeszcze nic nie dostałem :P

O zreportuje cie :) Hahaha jestem okrutny :D Co to tematu mozesz dostac bana wiec lepiej nie przerabiaj :)

1378238828-U336505.png
Opublikowano

Jak chcesz grać tylko sam w domu i tylko zaliczać single to przerabiaj, jak chcesz grać po necie to nie przerabiaj.

Sam nie rozumiem jak można przerabiać konsolę, przeca traci się największą frajdę jaką jest multiplayer, granie samemu to nuda, granie z żywym przeciwnikiem to jakieś wyzwanie i dobra zabawa :)

btw, gry nie są wcale takie drogie, nie wiem jak wygląda Twoja sytuacja czy jeszcze trzymasz się spódnicy mamy czy już zarabiasz swoje pieniążki ale gwarantuje Ci że gdy zaczniesz zarabiać swoje pieniążki to gry już nie będą wydawały się takie drogie :)

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Jesli chodzi o przerobiona konsole podlaczona do neta to jest duza szansa na bana. Jak masz modyfikacje JTAG to po otrzymaniu bana mozesz zmienic CPU-KEY i grac dalej na live bez bana.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...