Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Czołg Ciężki

JoJoY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,tym razem proszę was o pomoc ale w sprawie Czołgu Ciężkiego, wkurzyła mnie już gra np ja bije czołga zostało mu 10%hp a inny czołg z drugiego końca mapy leci po niego żeby go zabić. Mianowicie chodzi mi o to jaka rasa jest najlepsza pod CW itp. Proszę, nie piszcie mi że np Rusek od II do VI jest dobry albo USA IV do VIII, tylko jedna prosta odp. np Niemcy.

Pozdrawiam. Za odpowiedzi daje +

Dałem Ci +odwdzięcz się i daj i mi :D

( Dla Ciebie to kliknięcie , dla mnie to radocha )

Opublikowano

No ale jaka nacja najlepsza ?

Dałem Ci +odwdzięcz się i daj i mi :D

( Dla Ciebie to kliknięcie , dla mnie to radocha )

Opublikowano

No ale jaka nacja najlepsza ?

Sraka! Przecierz pisze ze kazda nacja jest dobra ale pod innymi wzgledami czy ty jestes nie kumaty?

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Niema najlepszej. Każda nadaje się do czegoś innego i ma inne zastosowania. Np. t95 jest jako base defender a np. is7 jest dobry do oflankowania i walki w mieście. Moim zdaniem dobrą kombinacją na CW jest IX tier med + is7+e100 IXtier med+ t110

Opublikowano

rasa: ludzie

A na serio to tak jak wyżej. "Każda rasa ma swoje klasy (czołgi, artyleria, niszczyciele), które z kolei mają inne statystyki..."

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

@up

E-100 się żadko na CW używa ... Do CW hmm może któryś z ZSSR z serii IS ja na CW kiedyś grałem IS'ami i szło ładnie ;) a więc polecam ruski

Pomogłem? ;) Daj like :)

Opublikowano

Każdymi sobie pograj i zobacz, a co do tych nupków co umieją tylko dobijac też mnie to wkurza.

To zalezy jak na to patrzec.

Jesli brakuje Ci powiedzmy 1 fraga do specjalisty, a tak bardzo chcesz zdobyc to odznaczenie, to taki dobijacz zdenerwowac moze.

Pamietaj jednak, ze exp i kasa jest za zadane obrazenia, a nie za ilosc ubitych czolgow, a grajac wyzszym tierem amunicja juz kosztuje, wiec finansowo lepiej wychodzi zjechanie czolgu z np. z 2k hp do 100 hp, jak dobijanie takich po 100, 50, 20 hp dla statystyk.

Z reszta tematow o tym bylo mnostwo na forum WoT, a i posty, ze wysoki tier tylko traci, no ale jak sie jest tylko dobijaczem czolgow z HP ponizej 100, to ciezko nie stracic wysokim tierem.

Edit:

Oczywiscie czasem lepiej takiego dobic, zeby samemu nie oberwac za powiedzmy 500, ale to juz zalezy od sytuacji na polu bitwy.

wotbigbar03.jpg
Opublikowano

Nie ma najlepszego czolgu wtedy gra byla by bez jakiegokolwiek sensu -,-

Wszystkie czolgi są zbalansowane i kazdy służy do innych celow

@Down

Chodzilo mi o to , ze jeden czolg ma dobre dzialo jest w miare mobilny a drugi ma dobry pancerz jest zwrotny i szybki

Wezmy na przykład kw-1 i pzIV czolgi z V tierow

kw-1 wolny ale dobry pancerz i w miare dzialo

PzIV w miare szybki, zwrotny celne ,szybkie i mocne dzialo

Na tej zasadzie :D

Przerwa w grze

Opublikowano

yhyyy zbalansowane..... powiedz to staremu KW z zisem 6 albo s51 lub t29. W tej grze balans jest trochę zrypany.

Opublikowano

No tak, najlepiej by było gdyby byłą 1 nacja i 1 linia do odkrywania czołgów, to by był dopiero balans ;). Te różnice nie są aż takie duże, różnice w umiejętności gry bardziej wg mnie wpływają na rozwój walki niż nawet super nierówny MM.

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

@Up Kurna Korosor wbiłeś mi się w posta xD @Up2:

Masz rację.. czasami czołgi z TOP-u tak zlamią, że nie minie 1 minuta i apdają,

W tedy team przegrywa.. no chyba, żę trafi się dobra bitwa i jakiś kokusu zjedzie wszystkich :D

( ostatnio Us-85B wbiłem 7 fragów- rekord xD^^ )

@Edit2:

A sorry byłeś pierwszy.. xD tak długo pisałem

x

Opublikowano

ja hetzerem 8 miałem ale z mojego temu mnie zajechali o.O Może bym miał więcej ale KW1 mnie ściągnął (team kill)

Opublikowano

CO za ból xD 8 fragów i byś więcej wyciągnął.

A ten KW1 to pewnie z zazdrości. Albo sam się pchałeś po fraga ?? ^^

x

Opublikowano

znaczy, nie do końca specjalnie ale dwóch mu z przed nosa zabrałem. Nie było to zabieranie fragów. Po prostu byłem szybszy,

Opublikowano

Francuskie są trudne do opanowania na początek. Ja polecam rosyjskie, nie oszukujmy się, są najlepsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...