Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź][RPG]Project Apocalypse

Warmexx

Real RP  

67 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jeste? za czy przeciw wprowadzeniu odgrywania postaci? (wi?cej w pierwszym po?cie)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Warmexx

Majowie nie przewidywali końca świata na 2012. Tylko kalendarz się kończy ale nic więcej na ten temat nie ma. To ludzie zaczeli nazywać tą date koncem swiata.

Żeby nikt mi nie narzucał spamu:

"Myśle że to będzie fajny serwer"

Koniec ery, ekhem. Nie kalendarza. Koniec ery oznaczał dla nich powstanie nowych form życia, ot co.

Just kidding.

• Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przeczytałem CAŁĄ! zapowiedź, i przyznaje tak zaje*stego serwera dawno nie widziałem ;)

Jest napisane, że można będzie wychodzić na powierzchnię, tak ?

No dobrze, ale skoro była bomba, zniszczyła drzewa(Logiczne)

Więc jak zdobyć drewno ? będą w podziemiach ?

Fajnie by było, aby na powierzchni im większy poziom skażenia tym mocniejsza mgła (lub takie coś jak się wydobywa z bedrocka) i mocniej zatruwa : ^ )

Ale to tylko takie moje skromne zdanie.

Polecałbym dodać także npc(naukowcy którzy przeżyli ) , u których można by brać questy na jakieś miksturki , albo jedzenie itp, aby urozmaicić grę, bo takie samo siedzenie pod ziemią staje się nudne ^^(przynajmniej dla mnie)

Można by dodać taki spawn, gdzie npc by dawał po chlebku codziennie, i by były krówki(Do wydojenia(zatrucie z powierzchni))

@Off topic. Się rozpisałem ^^ ale dostałem dziwnego przypływu pomysłów , jak znowu mnie najdzie, dam edita : )

Opublikowano

Przeczytałem CAŁĄ! zapowiedź, i przyznaje tak zaje*stego serwera dawno nie widziałem ;)

Jest napisane, że można będzie wychodzić na powierzchnię, tak ?

No dobrze, ale skoro była bomba, zniszczyła drzewa(Logiczne)

Więc jak zdobyć drewno ? będą w podziemiach ?

Fajnie by było, aby na powierzchni im większy poziom skażenia tym mocniejsza mgła (lub takie coś jak się wydobywa z bedrocka) i mocniej zatruwa : ^ )

Ale to tylko takie moje skromne zdanie.

Polecałbym dodać także npc(naukowcy którzy przeżyli ) , u których można by brać questy na jakieś miksturki , albo jedzenie itp, aby urozmaicić grę, bo takie samo siedzenie pod ziemią staje się nudne ^^(przynajmniej dla mnie)

Można by dodać taki spawn, gdzie npc by dawał po chlebku codziennie, i by były krówki(Do wydojenia(zatrucie z powierzchni))

@Off topic. Się rozpisałem ^^ ale dostałem dziwnego przypływu pomysłów , jak znowu mnie najdzie, dam edita : )

Oczywiście, drzew nie ma, ale będą one pod ziemią (obydwa miasta będą miały część przemysłową, gdzie można zdobyć surowce i je przetworzyć).

Co do mocniejszego zatruwania i mgły, raczej nie da się tego zrobić :C Chociaż pomysł jest naprawdę dobry. NPC oczywiście będą, questy napiszę jak skończymy przygotowywać mapę. Wyspa, na której będziecie grać w Akcie I (gra na serwerze będzie podzielona na akty, pierwszym z nich będzie przetrwanie na Australii) będzie otoczona lawą, która świetnie wygląda w Texture-packu Last Days.

Co do spawnu, będzie to jaskinia, gdzie tablice napotkane po drodze wprowadzą gracza w świat po zagładzie.

Just kidding.

Opublikowano

No nie mogę , nareszcie jakiś RolePlay! Tylko żeby to wszyscy ogarniali!

Szukasz budowniczego? Jestem chętny , pisz na PW.

EDIT: Huehuehue, palnę na chińczyków bombę atomową :D

Opublikowano

Ja obstawiam ze kazdy bedzie mógł wejsc.i mam pomysl zrobcie takie wielkie wiezowce powysadzajcie troche tnt i w srodku dajcie spawnery zombie i magazyny z np 5zelaza

20141229160810uid1.gif

Opublikowano

A może tak dodać epidemię głodu? Na przykład 1 chleb będzie warty tyle co 3 diaxy.

Hmmm, albo na przykład mam pomysł. Niech wszyscy ustawią światło na minimum... co wy na to ? :D

Opublikowano

Serwer będzie non-premium lecz będzie miał White-Liste na którą będzie można się dostać po wypełnieniu ankiety związanej z fabułą.

Opublikowano

A może tak dodać epidemię głodu? Na przykład 1 chleb będzie warty tyle co 3 diaxy.

Hmmm, albo na przykład mam pomysł. Niech wszyscy ustawią światło na minimum... co wy na to ? :D

Edit: Plugin na obniżenie i zwiększenie wartości jedzenia straaasznie laguje. Nie będzie go.

Brightness na minimum będzie bardzo ok.

Just kidding.

Opublikowano

Witam , zajebiscie sie zapowiada serwer , kiedy bedzie start ?

( Mam premium , i zamiezam grac )

Start będzie gdy skończymy budować mape i napiszemy questy.

Opublikowano

Uwaga, dodałem ankietę na temat wprowadzenia Real Role-play. Więcej w pierwszym poście.

Btw., dalej szukamy sponsorów hostingu :)

Just kidding.

Opublikowano

Mniam , smacznie się zapowiada ^^

Ale oczywiście , przecież tylko jedna strefa nie będzie zakażona , tak? To jak gracze zrobią więcej miast?

EDIT: A wy macie seed jakiejś mapy , że będzie się tak generować? Że tak , jakby był to koniec świata?

I może nazwy miast muszą być europejskie , np. pierwsze miasto to Warszawa, a jakiś gracz założy Wrocław.

EDIT2: A może jeszcze wprowadzić system Imion i Nazwisk? No bo jak dodajecie na WL , to jeszcze dajecie range , np. WiktorJakiśtam.

Opublikowano

Super super super jak przeczytalem zapowiedz to aż dla mnie to było fascynującę zagram choćby mieli mi nogi odcinać za to ;d

Jak już Ci pomogłem to weź nacisnij tego like to mnie motywuje ;] 

Opublikowano

Mniam , smacznie się zapowiada ^^

Ale oczywiście , przecież tylko jedna strefa nie będzie zakażona , tak? To jak gracze zrobią więcej miast?

EDIT: A wy macie seed jakiejś mapy , że będzie się tak generować? Że tak , jakby był to koniec świata?

I może nazwy miast muszą być europejskie , np. pierwsze miasto to Warszawa, a jakiś gracz założy Wrocław.

EDIT2: A może jeszcze wprowadzić system Imion i Nazwisk? No bo jak dodajecie na WL , to jeszcze dajecie range , np. WiktorJakiśtam.

Nie. Mamy wyspę - ona będzie pierwszym terenem, gdzie będziecie mogli sobie pograć.

I to nie jest Europa :) Będziemy przechodzić od Australii, przez Azję do Europy. Nazwy nie muszą być wcale prawdziwe, w końcu miasta będą ZAKŁADANE.

I nie, nie będzie nazwisk, nie będziemy ograniczać ludzi.

Just kidding.

Opublikowano

Czekam z niecierpliwością na start servera ;) Przy okazji mam pewne pytanie. Czy będą na mapie rozmieszczone jakieś dodatkowe lokacje? Typu nie wiem no jakieś stare budynki, zakopane gdzieś skrzynie albo coś w tym stylu ??

QmxhY2tXaGl0RTEyMzQ1X19fZXV3X19fMTEyX19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fMTFfX18yX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
Opublikowano

Czekam z niecierpliwością na start servera ;) Przy okazji mam pewne pytanie. Czy będą na mapie rozmieszczone jakieś dodatkowe lokacje? Typu nie wiem no jakieś stare budynki, zakopane gdzieś skrzynie albo coś w tym stylu ??

Na wyspie będą rozmieszczone ruiny, ale skrzyń z itemami nie planujemy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...