Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]2 Minecrafty na jednym kompie

ProYety

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie jak zrobić aby mieć 2 minecrafty no-premium, tak aby na jednym grac przez multi a na drugiego wgrać mody na single player.Chodzi aby bez ciągłego kopiowania można było odpalić 2 różne minecrafty różnymi ikonkami :) Pilni proszę o odpowiedz.

Ps:Próbowałem paru sposobów np z plikiem bin ale nie działa:(

Opublikowano

Musisz pobrać tego Launchera.

http://www.mpcforum.pl/topic/481266-nowy-launcher-minecrafta-new-minecraft-launcher/

Kocham mame

Opublikowano

omg... 2 launchery na jednym kompie mozesz odpalic ale korzystają one z jednego folderu

C:\Documents and Settings\Administrator\Dane aplikacji\.minecraft

wiec sposobem jest podmienianie pliku minecraft.bin ale trzeba to robić ręcznie i nic więcej sie zrobic nie da

Hejo

Opublikowano
Próbowałem paru sposobów np z plikiem bin ale nie działa:(

Musiałeś mieć zły kod lub źle go skonfigurowałeś (np. nie zmieniłeś Minecraft.exe na swoją nazwę pliku). Sprawdź, czy ten kod zadziała:

@echo off
Title Minecraft Launcher
set APPDATA=%CD%\Minecraft
start Minecraft.exe

Opublikowano

Musiałeś mieć zły kod lub źle go skonfigurowałeś (np. nie zmieniłeś Minecraft.exe na swoją nazwę pliku). Sprawdź, czy ten kod zadziała:

@echo off
Title Minecraft Launcher
set APPDATA=%CD%\Minecraft
start Minecraft.exe

Działa ale jak force update dam lub wpisze nick i klikne Enter Game to nic sie nie dzieje(Klawisz Enter Game nie działa)

Opublikowano

Pobierz TechicLauncher i weź opcję Vanilla, czyli czysty minecraft, pliki minecraftowe będą w folderze .techinclauncher, a do zwykłego mc wgrywaj mody.

TechnicLauncher tylko dla premium

Opublikowano

Pobierz TechicLauncher i weź opcję Vanilla, czyli czysty minecraft, pliki minecraftowe będą w folderze .techinclauncher, a do zwykłego mc wgrywaj mody.

TechnicLauncher tylko dla premium

ProYeti napisał w pierwszym poscie, że chodzi o no-premium :D

Sposób z .bin nie działa być może dlatego, że launchery no-premium nie ściągają gry (nie jestem pewny) i musisz skopiować oryginalny .minecraft do własnego appdata.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...