Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy Minecraft wkracza na złą ścieżkę?

CCorex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Razem z kolegami zastanawialiśmy się nad Minecraft'em i doszliśmy do wniosku, że Minecraft wkracza na złą drogę. Minecraft to była gra typu sandbox. Ale przeglądając tematy na innych forach, a także z własnego doświadczenia dowiadujemy się, że Minecraft robi się grą RPG. A chcemy kolejnego RPG-ka? Chyba nie! Wiem, że Mojang pracują nad innymi grami takimi jak 0x10c. W związku z tym, że Mojang pracują nad tą grą, poświęcają jej więcej czasu. Ale skoro Minecraft staje się coraz popularniejszy, muszą nad nim pracować. Teraz dorzucają oni dodatki do Minecraft'a, nawet nie myśląc czy to będzie graczą potrzebne. Pewnie wszyscy pamiętamy te stare dobre czasy Minecraft'a. Nie mówię, że dodanie Nether'u i The End'u jest zbędne. Ale nie mam zamiaru wspominać o Snapshot'cie 12w22a. Handel z NPC jest całkiem, całkiem, ale przeraża mnie sama myśl tych komend. Każdy po prostu sobie na Survivalu wpisze

/gamemode creative

, nabierze sobie diamentów i wróci z powrotem do Survivalu. Co to jest za gra?? Myślę, że powinno się protestować przeciwko obecnej ewolucji Minecraft'a. Warto sobie obejrzeć ten filmik, by przypomnieć sobie ile radości sprawiało nam iście nocą po diamenty do kopalni i wszystko stracić przez naszego kochanego Creeper'a. :)

Co wy na to? Wyraźcie swoje sprzeciwy lub potwierdzenia. Minecraft nie może tak skończyć!

5212ed58c5bb88033da499e9d5db9145.jpg

Proszę o klikanie w powyższy obrazek.

Opublikowano

Autorze, masz rację :) Co to jest za gra, minecraft schodzi na psy...

Proszę o zdjęcie kilku %, tak bardzo staram się pomagać...

Sygna.png

Robię sygnaturki i nie tylko ;) Pisać GG: 38671478 !

Opublikowano

No niby masz rację, ale w tym też tkwi ten urok minecraft.

Np plugin Factions to bardziej do RPG, lecz popatrz jakie bitwy gildyjne itp

jaki urok dają....

Jaka radocha jak przejmiesz ziemię kogoś....

O tym pomyślałeś?

Niektórzy nie znają minecrafta od tylko wersji alpha.

Np. Ja nieznam..

Tak dla zabawy wklejam link do filmiku dobrego z madzik, CTSG itp..
http://www.youtube.com/watch?v=-4_flDvjnTs&feature=related

Posiadam free PBDO_Bota, chcesz pisz na pw.

Oferuję forum klanowe do darkorbit, chcesz? PW

Zawszę liczę na lajka, ciebie to nie kosztuje, a mi to daje chwałę

Opublikowano

@Up.

My nie rozmawiamy o pluginach tylko o czystym MineCrafcie bez modów ! A tak do tematu to chciałem dodać:

Lepiej było bez endu, tłoków, npc, dżungli, głodu, enchantu itp. :P

Powinni postawić minecrafta od nowa (nie tracąc premium) a zostawiając tylko niezbędne rzeczy, bo przecież połowa to niepotrzebne gó*no które dodali dla tego że nie mieli co robić,a nie chcieli nas zawieść :)

Proszę o zdjęcie kilku %, tak bardzo staram się pomagać...

Sygna.png

Robię sygnaturki i nie tylko ;) Pisać GG: 38671478 !

Opublikowano

Chcesz sobie pograć na starszym Minecrafcie nie ma problemu, ściągasz MVC i zmieniasz wersje. To że tobie i koledze update się nie podobają nie oznacza że 4 mln innych graczy też go nie chce.

Opublikowano

Chcesz sobie pograć na starszym Minecrafcie nie ma problemu, ściągasz MVC i zmieniasz wersje. To że tobie i koledze update się nie podobają nie oznacza że 4 mln innych graczy też go nie chce.

Ale to nie o to chodzi. Minecraft miał być sandbox'em, a schodzi w stronę RPG. Kolego, pomyśl!

5212ed58c5bb88033da499e9d5db9145.jpg

Proszę o klikanie w powyższy obrazek.

Opublikowano

. Mi one nie przeszkadzają. Chcesz handlować handluj z NPC a jak nie to po prostu olej sprawę. Chcesz bawić się w czarowanie broni rób to nie chcesz to się tym nie zajmuj. Zmiany są dobre a jak komuś się nie podobają to niech po prostu z nich nie korzysta.

Opublikowano

tak jak up piszę..

Tobie i koledze twojemu może się nie podoba nowa aktualizacja, ale większości ludzi się ona podoba...

Opublikowano

Jak w wersji 1.8.1 wszedł głód myślałem że to zły pomysł ale po rygodniu doszedłem do wniosku że notch dobrze zrobił że go dodał

Opublikowano

głód to też był dobry pomysł, na serwerach luzi szukali fajnych miejsc godzinami bez jedzenia teraz muszą rąbać drzewa żeby jabłka mieć..

PS: Popraw se sygnature bo masz z tymi postami dopiero 50 a masz 90

Opublikowano

Troche w tym racji i ale i też nie można powiedzieć , że to zła gra. Mimo , że starszy minecraft jest zupełnie inny niż ten teraz to nie znaczy , że zrobią z niego RPG'a

51256155628504671483.png

By CheaterMan

Opublikowano

Wiele "przeciwników minecrafta" mówiło że w minecrafcie nie ma żadnego celu, na początku było to zdobycie diamentu - co teraz jest bardzo proste. Ale za to już nie takie proste jest wykonanie wszystkich achivementów i zabicie smoka ! Więc mamy kompromis + więcej zabawy z gry.

Mnie się tam podoba, a z tym gamemode to wystarczy poszukać serwera survival lub hardcore i już masz starego, dobrego minerafta.

Opublikowano

Dla mnie to powinni zrobić darmowy DLC RPGCraft,czyli powinni zrobić troszku więcej RPG,a z MC usunąć wioski,xp,enchant,alchemię.Tylko zostawić creative i survival,a na creative zostawić komendy.W survivalu niech zostanie głód,ale powinni dodać jakieś schorzenia.Wyżej wymieniony RPGCraft to powinien być takim modem tworzonym razem z fanami MC.No takie stanowisko jest do tej sprawy.

258101b92660b.png
Opublikowano

Boshe.. dzieciaku, ogarnij wpierw składnie. Co to Ci da, że napiszesz kolejny bezsensowny temat, aby nabić sobie kilka postów, nabić lajki, za to, że to napisałeś. Tego jest masa na internecie i tak nic z tym nie zrobisz. Jeżeli Ci nie pasuje jak jest teraz to idź na Alphe, jak było kiedyś.

beka.

Kiedyś tu byłem kimś, teraz w ukryciu. 2k10

Opublikowano

Dla mnie to powinni zrobić darmowy DLC RPGCraft,czyli powinni zrobić troszku więcej RPG,a z MC usunąć wioski,xp,enchant,alchemię.Tylko zostawić creative i survival,a na creative zostawić komendy.W survivalu niech zostanie głód,ale powinni dodać jakieś schorzenia.Wyżej wymieniony RPGCraft to powinien być takim modem tworzonym razem z fanami MC.No takie stanowisko jest do tej sprawy.

Dobry pomysł, ale nie lepiej jakby był nowy tryb gry > RPG ?

Opublikowano

Huh.. nie podoba wam się, to wróćcie do starych wersji, nie musicie robić Updata jak tak bardzo wam się stare wersje podobają. Mi się to bardzo podoba i chętnie ściągam nowe wersje.

3t6EGVz.png

Opublikowano

@Up

Typowa reakcja na negatywne wypowiedzenie się o Minecraft'cie. Chodzi nam głównie o to, że Notch nie szedł dalej w kreacji Minecrafta na sandbox, tylko prawdopodobnie ze względu na brak czasu dodaje do Minecrafta jakieś niewartościowe przedmioty, typu kakao, komendy do trybu gry singleplayer. Teraz będzie: "No dzisiaj zdobyłem całe eq diaxuf sprawiedliwie na serjo" - po wpisaniu "/gamemode 1". MojangAB popełnia błąd psując najlepszych ich gier, utrzymując się jeszcze na światowym rankingu. Taki Minecraft znudzi się po tygodniu, tego już zespół Mojang nie przemyślał....

@Edit: Poza tym. Widzę, że coraz więcej Was wypowiada się o serwerach Multiplayer, a co z Singleplayer?! Nie wszyscy chcą smoki, kako, srao, piramidki, kaniony, cholernie brzydkiego zbioru szałasów, nazywanych przez twórców WioskąNPC. Jak tak bardzo kochacie multi, to idźcie na serwer hardcore pokopać diaxyyy na x-rayu, pobudować klocki 10x10 z diamentowych z-cheatowanych bloków i poexpić jak miszcz FuBu na mobkach, które już nie straszą, a bawią. Denerwują mnie takie dzieci. Generator był fajny, to trzeba było go zje*ać! Osobiście żałuję, że Minecraft stał się popularny.

PS. Całkiem przypadkiem naśmiewając się z dzieci Metina, trafiłem na kanał użytkownika "FuBu" zobaczyłem, że gra w Minecrafta i jego pierwszy komentarz był taki: "tu się jakoś expi?" - taką miałem bekę, że się napić nie mogłem. Dzisiaj to mnie już nie śmieszy, bo Minecraft zmienia się w Metina.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...