Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft - jestem żółtodziobem

dzikus199292

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie , bardzo chciałym spróbować gry w tą grę , wszyscy w to grają i mam do Was prośbe co mam ściągnąć i co i jakie aktualizacje powgrywać by móc grać i jak grać na serwerach i w ogóle co mam tam robić , ta gra jest podobna do jakieś innej gry ? Nie mam pojęcia co tam robić ale chciałbym spróbwać gry . Proszę o wyrozumiałość , pozdrawiam

Opublikowano

Można porównać do TERRARI*

Grę musisz kupić ok. 90zł lub pobrać z internetu piracką wersję (nie mogę podać linkacza)(Wpisz: Minecraft SP)

*nie wiem jak się piszę

Opublikowano

Ogólnie grę jest łatwo śćiągnąć :P Wystarczy wpisać w GOOGLE "Minecraft SP" albo "minecraft beta pobierz: etc.

Ale z serwami to zależy jakimi :) A jeżeli chciałbyś pomocy to pisz do mnie, z chęcią Ci pomogę :)

1994993994.png
Opublikowano

ogólnie to gra sandboxowa wiec robisz co chcesz ale i tak zaczynasz tak zbierasz drewno z niego robisz narzędzia później robisz chatkę i różne budowle :)

ta strona może ci się przydać

http://pl.minecraftwiki.net/Strona_g%C5%82%C3%B3wna

24n3chy.jpg

Opublikowano

Pobierasz launcher ważący ok. 145KB (czyli niemal nic)

http://www.mpcforum.pl/topic/481266-nowy-launcher-minecrafta-new-minecraft-launcher/

Wpisujesz obojętnie jaki nick i klikasz Login No Premium pobiorą ci sie nowe aktualizacje (moze będziesz musiał potwierdzić)

teraz klikasz multiplayer > add server i wpisujesz IP z jakiegos tematu z działu publikacji potwierdzasz i grasz

jestej juz na jakimś serwerze, klikasz T (otwiera konsole(?) do pisania) i wpisujesz /register twojehaslo haslo oczywiscie jakie chcesz

wejdz na serwer ponownie (zeby nie stracic itemów przez bug) i zaloguj sie /login twojehaslo

Jesli dostales itemy typu kilof siekiera jedzenie to masz szczescie jesli nie sam musisz to zrobic

oddal się od spawna (aby powrocic powinno dzialac wpisanie /spawn ale nie zawsze) i zetnij trochę drewna ok 15 szt.

przeczytaj liste craftingu i zrób podstawowe przedmioty

możesz zacząć się budowac (użyj komendy /sethome aby ustawic miejsce domu i /home aby sie tam teleportowac)

zależnie od typu serwera komedny mogą działac lub nie

chcesz więcej? napisz

co do oryginalnej wersji: nie ma co tracić takiej kasy na gre w której 40% graczy gra za free

90zł ?! <faceplam>

@DOWN 35zł to dobra cena i nawet jak doszło do 60 też nie było tak źle ale obecna cena to porażka i gra zaczyna się nudzić a ostatnia próba aktualizacji chyba nie wypaliła poza tym teraz są duuużo lepsze gry i juz lepiej by było dozbierać kilka zł i kupić któryś z nowych tytułów

Hejo

Opublikowano

Up

Według mnie najpierw ściągnij minecrafta a potem go kup (ja kupiłem go rok temu za 35 zł na Allegro i mnie notch nie zbanował)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...