Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak zrobić klienta?

MeQQs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od niedawna jestem zainteresowany serwerami metin2 i postawiłem serwer hamachi (pomógł kolega) ale nie mam pojęcia jak zrobić klienta do mojego serwera.

Nie proszę o gotowce tylko o może jakiegoś tuta czy coś w tym stylu. Jak już to żeby tut był zrozumiały i dla zielonych. Najlepiej jak zrobić z metka pl a nie edycja jakiegoś innego klienta.

Pliki z których korzystam: http://www.mpcforum.pl/topic/263918-tutpliki-serwerowe-vpc-disk-by-aryman/

Moje nowe konto to VeQQs.

Czemu mam nowe konto?

Zapomniałem hasło do maila starego konta :D Dodatkowo chcę trochę świeżości.

Opublikowano

Ściągasz jakiegokolwiek klienta (polecam czyste klienty, w twoim wypadku to klient z 2008 roku). Tworzysz tzw. spolszczenie, aby połączyć się z swoim serwerem:

http://www.mpcforum.pl/topic/547259-mini-tutorialdownloadmetin2-connect-changer/

Nie wiem czy coś jeszcze potrzeba bo zazwyczaj robię serwery na nowszych plikach ;).

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ok poradziłem sobie. :D Z czystego pl 2010 + nauczyłem się rozpakowywać wgrałem nowe root luncher v2 do plików sf 2010 na które się przerzuciłem.

Moje nowe konto to VeQQs.

Czemu mam nowe konto?

Zapomniałem hasło do maila starego konta :D Dodatkowo chcę trochę świeżości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...